iskaffe

At jeg er lidt af en kaffesøster ved I vist efterhånden. I sommerhalvåret står ud over de sædvanlige kopper med sort, sort kaffe, på iskaffe, i særdeleshed efter at jeg endelig fandt ud af hvordan man laver perfekt iskaffe sidste år. Indtil da havde jeg blot nedkølet espresso eller almindelig kaffe, men resultatet af denne opskrift er ca. 8 milliarder gange bedre, så det er så afgjort den lidt mere omstændige bryggeprocess værd.

Sammenlagt tager det mig nok max. 10 minutter alt i alt, men så har jeg også iskaffe-‘ekstrakt’ til en uge, så hvis man ser sådan på det, er der nærmest tid at spare ;)

I disse dage har jeg blot brugt 1 del kaffeekstrakt, 1 del sojamælk med vanille og så en masse isterninger, men hvis det skal være lidt festligere kan man søde med agavesirup eller gå all in og bruge vanilleis eller endnu bedre kondenseret mælk, som Maria netop har vist det. Mmmmm…..

The weather is gorgeous in Copenhagen these days and I’m celebrating the summer with my favorite iced coffee after this recipe :)

(Visited 4.841 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Uhm, ser så lækkert ud!! Brugte din opskrift sidste år, og den er virkelig god.. Studsede lige over ½ del, en del er vel en del :) Men forstår det jo godt.. Ville ønske jeg havde noget kaffe i nærheden :)

 2. Man kan også lave isterninger af stærk kaffe og så bare putte dem i mæl. Det skulle være rigtig godt :)

 3. har lavet sommerens første portion kaffeekstrat og det bliver bestemt ikke den sidste!! Delicious 

 4. Jeg bruger din opskrift, men smider det hele i blenderen, hvilket også giver et super lækkert resultat! :)

 5. Sidst jeg lavede iskaffe, hældte jeg halvdelen(eller lidt mindre) af ekstraten på isterninge poser og frøs dem ned. Brugte så dem i stedet for almindelige isterninger. Så blir den ikke så vandet.

 6. MMH! Jeg er overtalt :) Det skal helt sikkert prøves.
  Forleden ville jeg forkæle mig selv med en iskaffe fra Kaffe & Co, men efter 15 min ventetid blev jeg fortalt at der ingen isterninger var. Skuffelse!

  1. Hej Kira

   Vores isterningmaskine bukkede desværre under for presset fra efterspørgslen – typisk :-) Nu har vi fået en ny og så ruller det igen. Vi kan desværre godt have lidt vente tid når der er travlt – god kaffe tager lidt tid men som ofte er vi nu hurtige :-)

 7. Jeg har brugt denne opskrift siden jeg så den her på bloggen! Det er klart den bedste iskaffe man får ud af det!

 8. Iskaffe er virkelig så delicious og helt perfekt til det her vejr. Kan huske en sommer, hvor jeg var ganske afhængig af det – pyha, Baresso og andre små lækre caféer fik stor glæde af mit dankort i den periode ;-)

 9. Jeg lavede en portion i sidste uge, og jeg er fuldstændig tosset med det, især her i varmen. Er ved at lære at drikke kaffe, og smagen passer mig bedre kold, af en eller anden grund.
  Iskaffe er i øvrigt en ret fotogen drik, kan godt forstå, du har haft svært ved at begrænse dig ;)

 10. Nej hvor pudsigt, jeg var netop gået ind på din blog nu, for at finde din lækre iskaffe opskrift fra sidste år. Læser godt nok flittigt med på din blog, men må nok indrømme at her i varmen, er det ikke lige hver dag jeg gider sidder foran skærmen.
  Tak for en rigtig god blog og rigtig lækker iskaffe opskrift :)

 11. Jeg kommer aldrig til at forstå det der kaffe. Jeg havde lidt regnet med, at det kom helt automatisk med alderen, ligesom vin og øl, men nej. Mine smagsløg gør stadig voldsomme protester, hvis jeg udsætter dem for det kaffe…

 12. I indlægget med opskriften (som jeg må prøve i aften!) hvor er glassene fra? og glassene i dette indlæg. Super fine!

  Kh

  1. Glassene i dette indlæg er fra Muuto (det høje) og Stelton (det lave/lyserøde) og det i det andet indlæg er fra Bodum :)

 13. Tak for den opskrift, jeg har lige sat en portion over, så den kan trække i nat. Glæder mig til at smage.Tror jeg vil gøre som en eller anden forslog, og fryse ekstratet ned som isterninger. Jeg kan nemlig også bedst lide min iskaffe “mælket” (som om det er ord…)

 14. Tror vist jeg skal forbi Starbucks på vej på arbejde og få mig en iskaffe…. jeg er for doven til at lave det selv :P

  Ser nu ellers super lækkert ud og smukt med de stjerneformede isterninger.

 15. Er hos min søster og ville stille starbucksekstrat i hendes køleskab – så hun har til Pinsen – kunne ikke finde en dl-måler Men fandt en 2 l margrethe skål og så var problemet fixet  lidt smart ik..!

 16. Jeg synes at kaffen bliver dårlig efter en dag eller to, jeg har lavet den som man skulle, men den lugter dårligt og smager meget bittert. Jeg kan slet ikke forstå hvordan den skal kunne holde i 3 uger.

 17. Opbevarer du den i en lukket flaske/beholder på køl?
  Og har du siet al kaffegrumset fra?
  Var flasken/beholderen helt ren (man kan evt. skolde den) inden?

  Jeg sidder netop og drikker et glas af min iskaffe og den smager helt som da jeg lavede den i sidste uge.
  Håber du finder ud af hvad der er gået galt :)

 18. Tak for opskrift på iskaffe, den har jeg længe gået og ledt efter:)
  Hvad brugte du til at filtrere kaffen med? Jeg brugte et alm. kaffefilter og det tog en evighed (en halv dag sådan ca.) og filterere kaffegrumset fra:(
  Am I doing it wrong?
  Jeg faldt forresten over denne nemme opskrift på vanillesirup:
  http://lonelandmand.wordpress.com/2010/06/08/kaffesirup-med-vanille-opskrift/
  som man også kunne bruge til at søde iskaffen med:) Så bliver det en rigtig vanilla latte fra Starbucks:D