scents & brunch

Perfekte små croissanter, grøn juice med bl.a. æble og aloe vera, spændende foredrag og smukke Charlotte i den mere end yndige restaurant.

I sidste uge var jeg inviteret på lækker brunch i Mielcke og Hurtigkarls smukke, smukke restaurant i Haveselskabets Have på Frederiksberg. Det var i anledning af at Palmolive holdt et spændende duftseminar og udover at få sniffet og snuset til deres mange shower gels, blev jeg meget klogere på dufte og hvad de gør ved os og ikke mindst på parfumens historie. Sidstnævnte fandt jeg virkelig fascinerende og lærte en masse.

I dag er parfume allemandseje, men for ikke så længe siden (altså set i det helt store perspektiv) var det forbeholdt samfundets absolutte top og i øvrigt ikke noget man påførte i flydende form, men enten som ‘duftende handsker’ (fine skindhandsker, der nærmest blev badet i parfume) eller i en pomade eller balm.

Op gennem det forrige århundrede bliver parfume til gengæld allemandseje og hvert årti har sine parfumemoder og -trends. I 1920’erne (der måske kan ses som en art guldalder for de moderne parfumer) tager den mere sæbeagtige aldehydduft eksempelvis over efter en meget tung blomsterperiode og det er her at parfumeklassikere som Chanel no. 5 og Guerlains Shalimar skabes.

Det var interessant at bruge en formiddag i duftenes verden, har (som jeg omtalte i forrige uge i indlægget om mine sommerparfumer) aldrig rigtig gået op i dufte, men det er så afgjort noget jeg godt kunne finde på at nørde lidt mere med nu :)

Last week I attended a very interesting brunch and seminar arranged by Palmolive with lectures on scents, the history of perfumes and much more and I’m really intrigued by this world of scents and would like to explore it even furthe

(Visited 300 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Jeg har lige været til bryllup i Mielcke og Hurtigkarls lokaler med deres fantastiske mad, har aldrig prøvet noget lignende, fantastisk! Så kan forestille mig at deres brunch kun kan være lækker :-)

 2. Dufte betyder rigtig meget i min hverdag!
  Sidste sommer var jeg i sydfrankrig lige ved Grasse, hvor der ligger flere parfumehuse – her kan man blande sin egen parfume. Det skal jeg helt sikkert prøve næste gang jeg kommer til Grasse, og det gør jeg nok til efteråret, da min onkel bor i nabobyen :-)
  /Camilla

  1. Ih det lyder spændende og som et sted, der er et besøg værd. Det vil jeg lige skrive mig bag øret :)

 3. Det lyder super interessant. Hyggeligt, at du lige ridser historien op her. Man får helt lyst til at læse mere om emnet :)

 4. Iiih, ny header! Fiiin!! Men, Emily, det er fandme feje hold at smide den tærte derop… Nu bliver jeg jo lækkersulten hver gang, jeg klikker herind…

 5. Hvor ser det bare hyggeligt og sundt ud! Jeg lever selv efter raw food principperne og elsker når jeg ser grønne juicer, som er ren kærlighed for kroppen!!

 6. Lyder som et rigtig fint seminar at stikke “næsen” forbi til..! Haveselskabet Have er en hyggelig oase på flere måder ;)

 7. Har du set filmen “perfume”? Den er rigtig smuk, og giver også et rigtig spændende indblik i parfumens historie. At der så er en gal mand løs, som vil indfange kvinders duft, og putte den på flaske, er så en lille sidehistorie, he he ;-)