opskrift: falafel

Hermed denne uges ‘meat-free monday’ opskrift. Jeg synes falafel (og næsten alt andet hvor kikærter indgår i øvrigt) er en utrolig dejlig spise og nyder dem især i udlandet, eksempelvis i Paris hvor der er en fabelagtig ‘falafelkultur’ ;)

Uh, gad virkelig godt til Paris snart. Men skal først lige til Berlin i oktober, kan slet ikke huske om jeg har fortalt jer det, men min søde kæreste forærede mig en forlænget weekend i Berlin i fødselsdagsgave. Glæder mig! Og så skal jeg faktisk også en tur til Afrika i september, så skal slet ikke klage :)

Nå, men nu til falaflerne:

Falafel – til ca. 4 personer
250 g kikærter (tørvægt)
1 bdt. persille
2-5 fed hvidløg
1 stort løg
1-2 tsk koriander
1-2 tsk spidskommen
evt. 1 tsk chilipulver
salt
2 æg
evt. 2 spsk rasp

 • Kikærterne udblødes i vand (følg anvisningen på posen, som regel omkring 12 timer). Ærterne skal ikke koges. Derefter sies vandet fra.
 • Alle ingredienser blendes.
 • Farsen formes mellem to skeer til små boller.
 • Bollerne frituresteges eller steges i olie på panden.
 • Serveres i pitabrød med salat, yoghurt-dressing og hvad man ellers har lyst til. Der var humus, Sambal Oelek, reven gulerod, persille, tomat, løg og pebergrugt.
 • Og så ville en grillet aubergine i skiver også have været lækkert selskab til de gode små falafler.

I really enjoy falafels especially those of the Marais Quartier in Paris. Gladly you can make them yourself and they’re as tasty as they’re healthy. At least I choose to believe in the latter as well. But hey, anything with chick peas as main ingredient has got to be healthy right? I used a recipe almost similar to this one :)

(Visited 14.565 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

44 Kommentarer

 1. Jeg er også en succer for falafel og i det hele taget kikærter – især hummus :-)
  Jeg har aldrig prøvet at lave falafel selv før – hvilket er en stor fejl ser jeg nu med denne lækre opskrift – det må på menuen imorgen – jeg skal jo lige ha lagt kikærterne i blød :-)
  Lækker med alle de rejser, jeg skal også til berlin til oktober og jeg glææææder mig, hvis bare byen lever halvt op til at det gode man kan læse rundt om i blogland, så er jeg tilfreds.
  Glæder mig til at se hvad du kan friste med til næse meatfree monday :-)

   1. De blev bare så gode! Det er bestemt ikke sidste gang jeg jeg laver dem – mums filibaba :-)

    ps. det var mig der “taggede” dig med falaflerne på instagram igår :-) just sayin´;-)
    @vanloseblues

 2. Hvor sjovt! Netop denne opskrift brugte kæresten og jeg i går, da vi lavede pita med salat og falafel som vi medbragte og spiste i den sidste sol på Amager strand. Både opskriften og stranden kan kun anbefales! :-)

 3. Hvor ser det lækkert ud!! Det tror jeg, at jeg vil forsøge mig på i morgen. Har aldrig lavet falafler før! Jeg elsker dine opskrifter og generelt når der går hygge i den på bloggen :)

  1. Tusinde tak, det er jeg glad for at høre. Og prøv det endelig. Det er meget nemmere end man lige tror :)

 4. Når nu du er så vild med falafel, så skal du næsten gå på “Da da Falafel” på Oranienburger tor, når du er i Berlin! De laver helt fantastiske falafler, som bliver smidt rå i frituren når man bestiller, serveret med fintsnittet rødkål, gulerod i skiver, salat og syyygt god sesamdressing i pita. Uhhm. Det bedste? Den koster kun 3€.

  1. Årh!!! TAK for tippet! Skal jo til Berlin i slutningen af oktober og det lyder da bestemt som om jeg skal forbi Da da Falafel :)

 5. Mums! :) Kan man lave dem med kikærter på dåse? skal man så bruge en hel dåse for at følge din opskrift?

  1. Tror desværre at dem på dåse er for bløde/smattede, men du kan da prøve ad. Ellers så prøv denne opskrift, det er slet ikke svært eller besværligt, man skal ikke koge kikærterne, bare sætte dem i blød :)

 6. Uh, det er den BEDSTE falafel-opskrift, jeg har prøvet indtil videre! Mums og tak for den :)

 7. Dine billeder er jo helt vildt fantatiske Emily! Wow jeg er kæmpe fan!

  Min egen yndlingsopskrift på falafel er denne https://7opskrifter.dk/opskrift/original-falafel-opskrift/ – Kunne det måske være muligt at få dig lokket til at prøve at lave denne også og tage nogle billeder? Nu hvor du er så mega dygtig til det!

  Jeg vil i dag prøve mig frem med din opskrift og finde ud af hvilken jeg foretrækker :)