Fik sådan lyst til at bage banankage i går, så det gjorde jeg. Tilsatte reven citronskal og -saft (jaja, det gør jeg til næsten alting ;)), da jeg nemt synes banankage bliver lidt fad i smagen og godt kan bruge et lille syrligt pift. Mange banankager indeholder eller bliver overtrukket med mørk chokolade, men det er jeg personligt ikke så vild med, så valgte at bruge hvid chokolade i stedet. Synes nemt den mørke ‘overdøver’ smagen. Er man fan af mørk chokolade i banankage bruger man selvfølgelig bare det. Eller måske endnu bedre: Putter hvid eller lys chokolade i dejen og overtrækker med mørk ;)
Banankage med blå birkes og chokolade
250 g rørsukker
3 økologiske æg
125 g smør
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver eller -sukker
3 spsk. blå birkes
100 g chokolade, jeg brugte hvid
3 modne bananer
reven skal og saft af 1 øko citron
Pisk æg og rørsukker hvidt og skummende. Tilsæt reven citronskal og -saft. Smelt smørret og afkøl det lidt. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og blå birkes, og rør det i dejen sammen med det let afkølede, smeltede smør. Hak chokoladen groft og tilsæt det sammen med de moste bananer. Fordel dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Men hold lige øje med den. Min var klar efter 40 min., men jeg bagte den også i en randform i stedet.
Spis, del og nyd med rare mennesker og en klat yoghurt, lidt hindbær og frisk juice :)