opskrift: banankage med blå birkes og chokolade

Fik sådan lyst til at bage banankage i går, så det gjorde jeg. Tilsatte reven citronskal og -saft (jaja, det gør jeg til næsten alting ;)), da jeg nemt synes banankage bliver lidt fad i smagen og godt kan bruge et lille syrligt pift. Mange banankager indeholder eller bliver overtrukket med mørk chokolade, men det er jeg personligt ikke så vild med, så valgte at bruge hvid chokolade i stedet. Synes nemt den mørke ‘overdøver’ smagen. Er man fan af mørk chokolade i banankage bruger man selvfølgelig bare det. Eller måske endnu bedre: Putter hvid eller lys chokolade i dejen og overtrækker med mørk ;)

Banankage med blå birkes og chokolade
250 g rørsukker
3 økologiske æg
125 g smør
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillepulver eller -sukker
3 spsk. blå birkes
100 g chokolade, jeg brugte hvid
3 modne bananer
reven skal og saft af 1 øko citron

Pisk æg og rørsukker hvidt og skummende. Tilsæt reven citronskal og -saft. Smelt smørret og afkøl det lidt. Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og blå birkes, og rør det i dejen sammen med det let afkølede, smeltede smør. Hak chokoladen groft og tilsæt det sammen med de moste bananer. Fordel dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Men hold lige øje med den. Min var klar efter 40 min., men jeg bagte den også i en randform i stedet.

Spis, del og nyd med rare mennesker og en klat yoghurt, lidt hindbær og frisk juice :)

(Visited 9.514 times, 16 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Hehe, hvor pudsigt. Jeg har også for ganske nyligt bagt bananbrød med blå birkes. Jeg bruger dog muscovado-sukker i stedet for, da det giver en rigtig god smag. Og så tilføjer jeg en masse ingefær for at give kagen/(brødet?!) lidt frisk smag.

 2. Uhm, sådan en sag kunne jeg godt spise på en søndag :) Kan anbefale at komme kærnemælk i banankage, det gør det lækker svampet og giver også et syrligt modspil til al den søde banan.

  God søndag :)

 3. Ej nu bliver jeg jo heeeelt lækkersulten!!
  Den opskrift skal helt sikkert afprøves idag!

  Hvordan laver du de fine rammer rundt om dine billeder?

  Kh
  Carla
  //arriere.net

  1. Det er ‘et lag’ jeg lægger på i Photoshop. Rammen har jeg fundet på nettet :)

  1. Ved det egentlig ikke. Det er nogle vi har i vores sommerhus, som min mormor har købt i sin tid, men tjekker dem lige i bunden, næste gang jeg er deroppe :)

 4. Det er nu 3. gang jeg bager denne skønne banankage inden for 4 uger!!! Det siger jo alt!!!

 5. Mega god opskrift, dog passede ovntiden slet ikke for mig :/ Der står ikke om det skulle være varmluft, så jeg forsøgte mig uden. Den skulle have 1 timer og 25 min før den var færdig! Jeg har ikke haft problemer med andre opskrifter, så jeg tror ikke der er noget galt med ovnen…