Denne uges ‘meat-free-monday’-opskrift. Små rustikke madtærter, lige så gode til madpakken som til aftensmad. Og helt perfekte til sensommerpicnic. Blev inspireret til at lave disse små tærter af denne opskrift hos The Food CLub, en af mine yndlingsmadblogs. For at gøre dem lidt mere mættende, lavede jeg dem med en æggemasse, som jeg ville have gjort det hvis det var en stor tærte.
8-10 små tærter til 3-4 personer
Dej
2 x af denne dej, synes dog at den er en anelse fed/tung til når man spiser flere af dem, så næste gang vil jeg prøve med en pizzadej – som denne – hvor 100 g af melet er erstattet med noget groft mel i stedet.
Hvis man selv har en super opskrift på tærtedej (gerne lidt grov) eller måske en til pirogger, så bruger man selvfølgelig bare den :)
Fyld 1
1 pose frisk spinat
Frisk gedeost eller gedefeta
Fyld 2
4 gulerødder
Et bundt forårsløg
Æggemasse
3-4 æg
1 bæger hytteret
Salt
Peber
evt. lidt krydderurter
Pynt
Friske krydderurter (vi brugte citrontimian og salvie)
Friskbælgede ærter
Skyl spinaten og smid den i en varm gryde/pande og ‘svits’ den til den lige akkurat klasker sammen. Snit gulerødder og forårsløg efter ønske og sautér dem i lidt olie til de er semi-møre. Rul dejen ud i 8-10 cirkler, fordel fyldet på og fold kanterne let over fyldet (kun langs kanten) og klem ‘samlingerne’ let sammen. Hæld ca. 3-4 spsk af æggemassen over fyldet – hæld i midten og lad det selv flyde ud. Drys evt. med lidt krydderurter og bag dem så i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Server dem lune med hakkede friske krydderurter over og/eller friskbælgede ærter.
Dem der er tilovers (hvis der da er nogen) er perfekte til frokost/madpakken næste dag, idet de også er gode kolde.
Tasty little ‘galettes’ with veggies, cheese and eggs.