Jerusalem

I Jerusalem boede vi på et mægtigt rart hotel: Leonardo Plaza, der udover at have belevent, venligt og særdeles morsomt personale også serverede sublim morgenmad og bød os på rundtur i deres suiter (hvor udsigtsbillederne også er fra) og spa. Kan virkelig anbefale det hotel, som man kan læse mere om her.

Energien i Jerusalem er noget af det mest utrolige jeg har oplevet. Jeg er ikke troende. Alligevel kunne jeg mærke noget i denne by. Måske energien fra de mange pilgrimme, der valfarter hertil og fra alle de, der beder og stopper små sedler i Grædemuren. Da jeg stod ved den mur troede jeg at mit hjerte skulle briste og jeg ved ikke hvorfor. Bagefter var jeg lidt stille og måtte lige fordøje det. Jeg er stadig ikke troende, men jeg tror på energien og mægtigheden af mange mennesker, der beder, græder eller takker i flok.

Bagefter gik vi rundt i byens forskellige kvarterer; det jødiske, det arabiske/muslimske og det kristne. Besøgte markeder og spiste pita og falafel. Og drak friskpresset granatæblesaft.

ENGLISH RECAP: In Jerusalem we stayed at wonderful and friendly Leonardo Plaza and walked through the amazing and energy-ladden city. 

(Visited 573 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

37 Kommentarer

 1. Du tager de smukkeste billeder Emily.

  Måske er det mig, der ikke har “fulgt ordentlig med”. Men hvorfor var du i Jerusalem?

 2. Wow ngle smukke farver, de bombarderer os med. Det ser virkelig magisk ud.
  Jeg kan levende forestille mig, at det er en kraftig oplevelse at stå ved grædemuren, og hvor er det en rørende tanke at stikke breve ind imellem murværket.

  1. Havde slet ikke regnet med at jeg ville føle så stærkt omkring det, så det slog lidt benene væk under mig…

 3. Det lyder virkelig som en fantastisk oplevelse! Jeg MÅ altså til Israel. I hvor mange dage var du afsted?

  Og ja, jeg er heller ikke troende (som sådan, har egentlig en katolsk mor), men da jeg besøgte de hellige steder i Indien og Vietnam, så kan man virkelig mærke en energi af mennesker i samhørrighed, af mennesker der tror, af mennesker der beder.

  1. Jeg var afsted i en uge og det var lidt for lidt i forhold til at vi var så meget rundt. Overnattede 5 forskellige steder. God, men travl rejse ;)

 4. Som altid beundringsværdigt smukke billeder Emily. Så inspirerende. Tror næppe, noget rejsebureau kunne have gjort et bedre stykke arbejde i forhold til at vække min interesse for at komme en tur derned ;) Håber der kommer (endnu) flere billeder fra din tur :)

 5. Sikke nogle fantastiske billeder, de er så stemningsfyldte og jeg kan godt forstå hvis man bliver revet lidt med af det hele, når man står der ved grædemuren.

 6. Gud vilka vackra bilder du visar här Emily!!
  Jag må absolut reise till Israel det er helt sikkert.

  Så flott bild du lagt ved på Josefine <3 Visst är hon fin!! Världens bästa vän man kan ha, kan jag lova.

  Goda Klemmer till dig & ha en flott vecka

 7. Sikke en masse flotte billeder! Jeg fik helt kuldegysninger af at læse om din oplevelse. Det må opleves en dag.

  Hav en dejlig dag.

  xx Sandra

 8. Det er virkelig pudsigt, at du nu har været i Jerusalem. Da du var i Milano, tog jeg til Milano et par dage efter, og til februar skal jeg være 6 uger i Palæstina. Du skal ikke tilfældigvis en tur til Hong Kong, hvor jeg rejser hen på lørdag?
  Nyder i øvrigt din blog.

 9. Hejsa,

  Fine billeder :-) Men der raser jo en konflikt – intet på billederne eller dine beretninger reflekterer den virkelighed – er det bevidst? Eller mærkede du intet til den? Og fik du kun mulighed for at besøge israelere/israelske steder (med undtagelse af den gamle by, sevfølgelig).

  C :-)

  1. Hej C,
   Mange tak :) Nej, jeg mærkede ingenting til konflikten. Jeg så ikke engang en soldat. Så det er meget realistisk i forhold til hvad jeg så og oplevede. Når det er sagt, så har jeg besøgt Israel som turist og med formål at se landet som turistrejsemål, så det er altså de briller jeg har haft på og ikke de politiske. Ligesom jeg ikke skriver om korruption, når jeg har været i Italien eller Senegal. Eller højreekstremisme når jeg har været i Frankrig. Dermed ikke sagt at Israel/Palæstina situationen ikke er noget helt særligt og ualmindeligt komplekst og betændt. Men turen til Israel har faktisk givet mig lyst til at kradse lidt i overfladen og ikke kun se forsiden af medaljen. Har du været i nogle af de palæstinensiske områder?

   1. Det burde du virkelig virkelig også gøre. Så tror jeg næppe du ville have lyst til at tage til Israel igen.

   2. Ja, jeg var udstationeret dertil i 3 år (i Jerusalem for int’l organisation) – og har endnu ikke mødt nogen som ikke bemærkede konflikten, hvis de besøgte Jerusalem (og selvfælgelig de Palæstinensiske områder). Jeg er klar over, at din blog ikke omhandler konflikten, men jeg synes nok bare at der burde være plads til lidt refleksion omkring den realitet befolkningen (begge sider) oplever – da konflikten gennemsyrer hverdagen på alle leder og kanter. Men, det kræver nok et andet besøg – med lidt mere kradsen i overfladen (der skal meget lidt til for at se det der ligger under). Når det er sagt synes jeg din blog er rigtig god . meget balanceret, men her savnede jeg altså lidt perspektiv :-)

    1. Det er bare helt ok og tak for din pæne måde at skrive det på :) Lyder interessant med udstationeringen, må jeg spørge hvad/hvem det var for? Måske jeg må sende dig en mail og få din historie (og høre lidt om den anden side af medaljen)?
     Jeg var kun i Jerusalem i 4-5 timer og oplevede nok kun glansbilledsiden. Det var egentlig en rigtig glad dag med bar mitzvah drenge overalt og ellers fred og ro… Men kan forstå på dig at det snarere hører til undtagelsen end reglen?

   3. Jeg har faktisk også undret mig lidt over, at du overhovedet ikke har nævnt konflikten. Har selv været i Israel i fem dage, og boede godt nok i den palæstinensiske del af Jerusalem, men kunne slet ikke undgå at støde på nogle af de uligheder der er mellem jøder og muslimer i landet. Det, jeg husker allerbedst, var en dag ved stranden i Tel Aviv, hvor vi legede helt almindelige turister, indtil der pludselig kom 5-6 store krigshelikoptere forbi, som var på vej til Gazastriben. Det var alligevel lidt uhyggeligt… Jeg tænker lidt, om de, der har arrangeret turen for jer, måske også har haft interesse i, at I ikke er blevet konfronteret med konflikten? Den er trods alt en stor del af landets historie og baggrund, uanset hvordan man ser det. Når det er sagt, ser det ud til, at du har haft en virkelig dejlig og spændende tur – ligesom jeg havde, da jeg var afsted. Jeg har virkelig nydt billederne derfra :)

    1. Tror snarere det var et tilfælde så. Eller at der slet og ret var roligt i sidste uge. Det kan jeg jo så se i nyhederne, at der eksempelvis ikke var i går, så det er slet ikke for at tage skyklapper på og anfægte at der ikke er nogen konflikt. Det ved jeg at der er, jeg mærkede og så den bare ikke selv. Men det skal også siges at vi var i 5 forskellige byer/overnatte 5 forskellige steder på 7 dage, så der var virkelig ikke mange timer til fordybelse nogen af stederne. Vi var længst tid i Tel Aviv og der var der mere end fredeligt. Men fedt også at få jeres perspektiv med piger og endnu en gang tak for at I gør det på så pæn en måde :)
     Og jeg må vist for alvor se at få tjekket op på baggrund og historie! ;)

 10. NEJ, hvor er det nogle fine billeder. Jeg fik et sus i kroppen, da jeg så dem. Jeg drømmer mig helt tilbage, til da jeg selv var i Israel for år tilbage. Jeg havde det præcist, som du beskriver. Selvom jeg ikke er troende, følte jeg også, at der var noget vildt magisk over det hele. Det var fantastisk og den mest interessante by, jeg nogensinde har besøgt.

 11. Hei! Ser ut som du har hatt en fin tur! Ble rett sulten av dette innlegget! Må som kristen palestiner likevel få påpeke at det kristne kvarteret i Jerusalem også er arabisk! :)