den bedste chokoladekage // chocolate cake

I alle tilfælde den bedste indtil jeg får smagt frøken Chocolats Chokoladeballade, som jeg også har høje forventninger til.
Dette er Gorm Wiswehs opskrift, som han igen har fra Mikkel Sandorff, og på den måde er opskrifter jo nok lidt allemandseje. Her er den under alle omstændigheder til jer. En helt perfekt, tung og rig chokoladekage, der gør sig glimrende som en lille ‘chokolade’ til kaffen såvel som til dessert med lidt vanilleis/mascarpone/creme fraiche og bær. Og næsten helt uden mel.

Jeg har fået denne kage til adskillige arrangementer, hvor Gorm har stået for kanapéer/hapsere og folk går altid helt bananas over den og siger, at det er den bedste chokoladekage de nogensinde har smagt. Så det er altså ikke kun noget jeg siger ;)

Gorms tunge chokoladekage
300 g god mørk chokolade, helst omkring de 60%
250 g smør
250 g sukker
6 hele æg
1 dl stærk kaffe, svarende til en tredobbelt espresso
3 spsk mel
salt og peber
1 spsk kakao

 • Smelt chokolade og smør over et vandbad.
 • Sæt ovnen på 160 grader.
 • Pisk æg, sukker og mel sammen med en håndmixer.
 • Når chokoladen er næsten smeltet, tilsættes kaffen. Herefter blendes det til glat og blankt med en stavblender (det udelod jeg altså og det endte lykkeligt alligevel).
 • Tilsæt et nip salt, et drys friskkværnet peber og en spsk kakao mens der blendes (eller røres).
 • Vend æggemassen i chokoladen med et piskeris og sørg for at piske lodret , så der bliver slået masser af luft i massen og chokoladearomaerne udvikles.
 • Læg bagepapir i en form på størrelse med en halv bradepande, hæld dejen i og bag kagen i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Skal lige tilføje at min altså fik næsten dobbelt så lang tid (og blev perfekt), så hold lidt øje med den.
 • Tag kagen ud og lad den falde sammen, hvis ikke den gør det selv, så ‘tab’ den en gang eller to ned på bordet til den gør det.
 • Sæt den evt. på køl eller i fryseren hvis den skal bruges straks. Så bliver den nemmere at skære.
 • Skær den i små stykker. Den er tung og den mætter!

ENGLISH RECAP: A dark and rich chocolate cake with almost no flour. Hit the translate button in the menu to read the recipe in English.

bloglovin

(Visited 13.663 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

38 Kommentarer

 1. Hej Emily!

  Jeg holder fødselsdagshygge på søndag, og der ville sådan en chokoladesag jo gøre sig ganske glimrende. Men. Tror du, man kan bruge Instant Coffee i den? Jeg ejer nemlig desværre hverken kaffemaskine eller stempelkande.

  De bedste hilsener,
  Sofie.

 2. Den ser virkelig lækker ud. Når nu der er så meget chokolade i og så lidt mel i, er det så ikke en brownie-chokolade kage? Hvilket forøvrigt helt klart er min yndlings kage :) Og rigtig god food-styling, især det første billed og det billed af kagen i panden er virkelig gode.

 3. Hvor ser den bare lækker og cremet ud – lige som den skal være!
  Jeg har længe sukket over kagen på din header. Har du et link med en opskrift?

  1. Det kan du tro :) Hvis du scroller et par indlæg ned til det, der hedder ‘recipes 2012 part 4’ så er det lige der :)

 4. Den lyder utrolig lækker og vil rigtig gerne lave den her i den kommende weekend til mine gæster :-) Vil dog lige høre hvor mange denne portion svarer til?

  1. Mange ;) Hvis du vil servere to stykker pr. person (som dem jeg viser på billederne ovenfor), så er der til ca. 8 (men det er næsten mere end rigeligt med sådanne to stykker, da den er heftig). Hvis du serverer mindre stykker + evt. med is/frugt eller lignende til kan der snildt være til 12 :)

 5. Hvordan er kagen og smagen i forhold til de der top-uartige brownies, du også har lagt på bloggen?

 6. Hvordan er denne kage i smag og konsistens forhold til brownieopskriften?

  (Beklager lige, hvis denne kommentar er kommet dobbelt)

  1. Uh, det er svært at sige, når jeg ikke har sammenlignet dem lige efter hinanden. Synes denne er lidt mindre ‘chewy’ men mere ‘smelte på tungen agtig’. Og så har den en lidt kraftigere/større chokoladesmag. Og så kan man spise mere af brownien end af denne ;)

 7. Jeg kan helt klart anbefale “chokoladeballaden” :D Jeg bagte den lige for første gang i tirsdag, og nøj hvor den bare smelter på tungen. Den er så lækker! Det med at lave den dagen før er meget vigtig, den er bedste efter en nat i køleskabet :)

 8. Jeg blev lige en meget populær datter efter at have bagt denne kage i dag. Mmmmh, hvor er den bare lækker!
  Tak for opskriften, Emily! :)

 9. Wow – den ser himmelsk ud! Min datter fylder 9 år på lørdag og vi skal blandt andet prøve denne – MEN kan vi lave den aftenen før og hvordan skal vi så opbevare den? ( Køleskab, køkkenbord ? )
  Tak. Kh Julie

  1. JA lav den endelig dagen før. Synes kun den blev bedre af at vente/hvile. Jeg havde den stående på køkkenbordet med folie over, men køleskab er bestemt også en mulighed. Så er det bare at tage den ud et par timer før den skal spises, så den ikke er køleskabskold :) Og tillykke med hende!

 10. Den ser alt for lækker ud!
  Hvornår i processen blander du chokoladen og de tørre ingredienser? :)

  1. Den er så god :) Det hele står, punkt for punkt, nede i opskriften, men spørg endelig igen hvis noget er uklart.
   De tørre ingredienser skal piskes med æggene og chokoladen skal smeltes og så skal de ting blandes bagefter :)

 11. Hej.
  Tak for lækre opskrifter.
  Har lige et spg angående ovenstående chokoladekage.
  Hvor længe kan den opbevares i fryseren? Har nemlig lavet den i dag tirsdag og skal først bruge den torsdag? Går det mon an?
  Mvh- og god påske fra Stine

  1. Hej Stine, tænker du fryser eller køleskab? Det sidste kan nok lade sig gøre mht torsdag :)

   I fryseren kan den holde sig længe (uger? måneder?), men det kan være det går lidt ud over konsistens, har ikke selv prøvet at fryse den… tak og i lige måde. Kh. Emily