lemon bars // citronsnitter

Fransk citrontærte med marengslåg er en af mine absolutte yndlingsdesserter. Derfor vidste jeg med det samme jeg så deres amerikanske kusiner; Lemon bars, at det var noget jeg måtte forsøge at lave. Lemon bars og den franske udgave er stort set identiske i ingredienser, fremgangsmåde og smag, men Lemon bars – eller citronsnitter om man vil – bages i en bradepande, skæres ud i firkanter og drysses derefter med flormelis. Og så slipper man med to gange i ovnen, mod tre gange med franskmanden, så det er et hit for dovne citronelskere ;)

Jeg har stort set fulgt denne opskrift, men for en god ordens skyld kommer den her med mål som er til at forstå:

Citronsnitter
bund –
225 g smør, v. stuetemperatur
1,2 dl sukker
4,7 dl mel
1 knips salt

citronlag –
4 xl æg, v. stuetemperatur
4 dl sukker
1 spsk + 1 tsk revet citronskal (fra ca. 3-4 usprøjtede citroner)
1,6 dl friskpresset citronsaft
1,6 dl mel

Flormelis til at drysse over

 • Varm ovnen op til 175 grader og beklæd en 23×33 cm bradepande med bagepapir.
 • Pisk smør og sukker let og luftigt med en håndmixer. Bland mel og salt og hæld det i smør/sukker-blandingen. Pisk et par gange med håndmixeren og ælt det derefter sammen med hænderne. Bare til det lige akkurat er samlet.
 • Tryk derefter dejen ud i formen, til den danner et jævnt lag og ca. 2, 5 cm op ad kanterne. Stil den herefter på køl (gerne i fryseren) i 20-30 min.
 • Prik den med en gaffel og bag den herefter i 15-20 minutter eller til den lige akkurat er blevet bare en anelse lysebrun.
 • Pisk æg, sukker og citronskal og -saft sammen med melet. Lad være med at piske det luftigt (så undlad at bruge elmixer eller meget stærk mand). Det skal bare lige piskes glat/sammen.
 • Hæld citronblandingen over bunden og bag hele herligheden i 25-30 minutter. ‘Ryst’ lidt på formen, hvis det stadig ‘skvulper’ er kagen ikke færdig endnu.
 • Lad den køle af på en rist og skær den derefter i firkanter og drys flormelis over gennem en sigte.
 • Nyd og del :)

ENGLISH RECAP: This weekend I made lemon bars for the very first time. But definitely not the last. These zingy treats makes summer seem just around the corner. Recipe here.

Billederne er taget med Nikon D7000/85mm 1.4

bloglovin

(Visited 26.153 times, 21 visits today)

Skriv en kommentar

41 Kommentarer

 1. Lyder lækre – de skal helt sikkert prøves…
  Er altid helt vild med dine opskrifter og food styling…

 2. Det ser himmelsk ud! Jeg er en doven citronelsker, som glæder mig til at afprøve opskriften.

 3. De ser jo helt absurd lækre ud.. For pokker Emily! Du kan lige vove på at sætte billedet i topbaren ved siden af snickerskagen!! ;)

 4. For søren Emily, det ser bare lækkert ud! Vil lige give dig kæmpe ros for dine mad billeder! De er bare fantastiske at se på! Ja, og bare måden du blogger på! Du er bare cool. Ville forresten ønske at jeg kunne være din mand(hvis jeg var en mand), for du laver virkeligt noget lækkert mad! :-))

 5. Hvor ser de dog gode ud – élsker citrusfrugter i desserter, især citron, lime og grape – et syrligt spark er så lækkert til alt det søde.

  – Anne

 6. Havde lige kørt den sunde linje, så godt og ubesværet…
  indtil du poster den hér…
  Jeg er en SUCKER for den franske citronkage, og MÅ jo bare prøve den hér af….

 7. Nøj hvor ser de lækre ud :) Nu ved jeg da hvad jeg skal lave imorgen på min dejlige fridag :)

 8. Hej Emily. Ej hvor ser de lækre ud! Jeg bagte netop tarte au citron for første gang efter den syndige Brødrene Price opskrift den anden dag. Desværre blev den mere flot end god, da den var ALT for bitter! Har du nogen erfaring med dette/idé om, hvad jeg kan have gjort forkert? Jeg var simpelthen så ærgerlig, da den jo både tager laaaang tid og kræver en del ingredienser at lave. Umiddelbart tænker jeg, at man ikke kan gøre så meget forkert med citronerne, men der tog jeg åbenbart fejl. Tak for en god blog! Kærlig hilsen en sur citron..

  1. Hmmm… altså bitter og ikke bare sur?
   Kan du være kommet til at rive noget af det hvide af citronskallen med? Det har nemlig en bitter/ubehagelig smag. Det må være mit bedste bud :)
   Og mange tak :)

   1. Jeg tror måske du har glemt at tage citronkernerne fra citronmassen? Der kan være sneget sig nogle med og de smager bestemt ikke godt når de blendes og bages med.
    mvh Emilie

  1. Det er sådan ca. en mørdej ja, så det er forsøget værd :)
   Men denne er nu slet ikke så svær/tidskrævende :)

 9. Hej Emily,

  Det ser utrolig meget ud som om der er tre lag – at der lige som er et låg oven på citronfyldet. Er det bare billede-snyd, eller hvad?

  Jeg vil jo nødig gå glip af noget…;o)

  1. Det er bare fordi de fik lidt for meget og de ligesom koagulerede lidt på toppen ;)

   1. Aha – det ser nu ellers meget lækkert ud, så måske jeg overveje at give dem for lang tid… ;o)

    Tak for hurtigt svar, bunden er næsten færdigbagt, så jeg glæder mig til at smage dem om et par timer!

 10. Kære Emily,

  Mmmh, vil forsøge mig med denne lækre kage i weekenden, men vil lige høre dig om man eventuelt kan lave bunden dagen i forvejen og stille den i køleskabet natten over og så lave den færdig næste dag?

  Og tak for små fine og glædelige indspark i mine hverdage!

 11. Hvor lyder den lækker!

  Er den mest optimal bagt dagen før eller samme dag, som den skal spises?

 12. Hej Emily, tak for en super god opskrift! Jeg kom til at give bunden en del for meget, så den blev ret brun og meget sprød, men det endte med at give en fabelagtig nøddeagtigt sødt modspil til citronens syre. Så det kan også varmt anbefales at give bunden for længe ;-)

  Desuden frøs jeg dem i små firkanter natten over for at få dem til at sætte sig, og det gjorde en kæmpe forskel. Jeg tog dem ud, anrettede dem og dryssede flormelis på, mens de var frosne og vupti, så var jeg klar til mine gæster før tid for en gangs skyld!

  Kh Rosa

 13. Jeg har villet bage dem her længe, men nu er de omsider prøvet. De er virkelig amerikanske i det, tunge, klistrede og meget mættende. Som et tæt stykke konfekt med citronsmag. Jeg sidder lidt med tvivlen, om der er gået noget galt, eller de skal være sådan? Jeg så din opskrift på Elle kun var med 1,5 dl. sukker og lidt små andre forskelle. Er det nogle ændringer du har lavet og gør det en forskel for konsistensen?
  Jeg må indrømme jeg meget bedre kan lide franskmændenes version af citrontærten med al sin luftighed og elegance.

  Kh.
  Anne-Marie

  1. Hej Anne-Marie, opskriften på Elle er taget fra min bog, hvortil der var reguleret lidt på målene (tilpasset over tid), men resultatet bliver det samme. Dog har jeg selv bagt dem mange gange og har et par enkelte gange også været uheldig, at det blev lidt for ‘tungt’, så måske det er det du har oplevet? Det er (som den franske udgave) ikke den allernemmeste ting at bage pga. creme-legeringen og man kan være uheldig :(
   Disse skal i smag og konsistens minde om den franske blot uden marengs-‘låget’:)
   Kh. Emily

  1. Hej Lene, det har jeg ikke prøvet og tænker umiddelbart at citroncremen vil opføre sig mærkeligt hvis den fryses. Til gengæld tror jeg godt du kan bage selve bunden i forvejen (dagen inden) og så først lave det sidste lag umiddelbart inden :) Klem Emily

   1. Okay, nu er det lidt sent at jeg blander mig, men alligevel. :)
    Du kan SAGTENS fryse citronsnitter… og så smager de endda fint når de optøs.
    Pak dem godt forseglet og uden ekstra luft i poserne, da de eller bliver kedelige og tørre. Gerne 1-2 snitter per pose, så du ikke skal åbne og lukke den hver gang du får brug for lidt kage.
    Når du så skal bruge nogle citronsnitter, så tør du dem blot op i køleskabet.
    Skulle konsistensen så alligevel have blevet lidt skør, så giver du dem bare ca. 5 minutter i ovnen.

    De holder faktisk godt selvom de har gemt sig i fryseren i månedsvis, så det er bare at lave en kæmpe portion, når man har tiden og energien.