blood orange gin sparkler

For at fejre modeugen, at det er weekend lige om lidt og min kærlighed til blodappelsiner, kommer her en opskrift på en frisk, læskende og anderledes drink.

Jeg har altid syntes at konceptet med bare at blande en type alkohol med sodavand (Gin og Tonic er selvfølgelig undtagelsen), var ret så kedeligt og er begejstret for den stigende interesse for rigtige cocktails, longdrinks osv. hvor der indgår flere ingredienser, som her hvor det er friskpresset juice og en rosmarinsirup.

Opskriften er fra 101 Cookboks (hvilket i øvrigt er en helt fabelagtig madblog), men for nemheds skyld kommer den også her:

Blood Orange Gin Sparkler
5 dl vand
185 g sugar
4 spsk friske rosmarinblade
evt. 1 laurbærblad

blodappelsiner
gin
isterninger
tonic eller danskvand

 • Varm vand, sukker, rosmarin og laurbær i en lille gryde og lad det simre i 3-5 minutter eller til sukkeret er opløst. Rør i det af og til. Tag gryden af varmen og lad det stå at trække i 10 minutter. Si det derefter og lad det køle fuldstændig af.
 • I mellemtiden presses og sies appelsinerne, du skal bruge ca. 3 spiseskefulde pr. drink.
 • For at lave hver drink mikses lige dele gin, juice og tonic med lidt sirup og isterninger. Eksempelvis 3 spsk gin, 3 spsk blodappelsinjuice, 1-2 tsk rosmarinsirup i et højt glas. Rør rundt og fyld glasst 2/3 med is og top op med 3 spsk tonic. Rør igen og voilá alletiders drink til weekenden.

ENGLISH RECAP: I love rosemary just about as much as blood oranges so imagine my joy when I found this recipe

Billederne er taget med Nikon D7000

bloglovin

(Visited 6.088 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Hej Emily
  Fantastisk blog du har som jeg er blevet helt afhængig af:-)
  Kan du sige hvor mange drinks/glas der er i ovenstående portion?
  Jeg står og skal lave den til en fødselsdag på fredag

  Mange hilsner

  Marianne

  1. Der er sirup til ret mange drinks, ca. 10 vil jeg skyde på :) Så hvis der bliver mange mennesker kan du lave 2-3 x sirup og så købe gin og blodappelsiner så det passer til antal drinks (se målene i opskriften). God fødselsdag :)

 2. Kære Emily,

  Jeg står og vil lave denne drink til julefrokost i morgen – men kan desværre ikke opdrive blodappelsiner. Vil du sige man kan lave den med almindelige appelsiner, eller vil du råde mig til at opgive det? :-)

  Mange hilsner Katrine