dry skin remedy kit: face

For et par uger siden skrev jeg om, hvordan jeg kommer den tørre vinterhud på kroppen til livs. Dog har jeg virkelig kæmpet, når det kom til huden i ansigtet, idet min hud dér går helt bersærk i frostvejr og bliver tør og irriteret. Så jeg spurgte jer om hjælp og tips og fik masser af gode bud på at bekæmpe og lindre vinterhuden. Jeg har testet en masse af dem og ovenfor ses det, der virkede for mig og som nu gør, at min hud er pæn og gennemfugtet på trods af minusgrader.

Det suverænt bedste – og tilmed billigste – tip fik jeg af en ven på Facebook. Det går slet og ret ud på prikke hul på en kapsel med e-vitamin og smøre indholdet i ansigtet hver aften efter rens og inden creme.

Det ikke bare afhjælper tørhed, men giver også en fin glød og får generelt huden til at se mere levende ud.

Derudover har jeg Weledas Skin Food og A-dermas Hydralba (den ‘Rich’ version) at takke for, at jeg ikke længere ligner en krokodille i ansigtet. Ud af alle de mange cremer jeg har prøvet, er de klare favoritter. Skin Food er dog en noget fed og skinnende sag, der ikke kan anbefales som dagcreme, så den har jeg brugt 3-4 gange om ugen om natten som kur. Hydralba’en derimod trænger fint og hurtigt ind og fungerer glimrende som dagcreme også.

Jeg plejer at bruge Bio-Dermas rensevand, men den har på det seneste fået min hud til at slå ud, så da jeg købte Hydralba’en snuppede jeg også A-dermas bud på ‘eau micellaire’ (yndlings-yndlings for dovne damer) med og den er virkelig også et hit.

Derudover har jeg spist fiske-, kæmpenatlys- og hørfrøolie og prøvet at få min søvn (den del er det gået knap så godt med) og synes altså virkelig, at indsatsen har båret frugt og er glad for at være kommet tørhedsknopper og krokodillelignende tilstande i ansigtet til livs :)

ENGLISH RECAP: The content of vitamin E capsules, A-derma’s Hyralba Rich cream and Weledas Skin Food has kept my face from drying out this winter.

bloglovin

(Visited 1.606 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Tak for dine tips.
  Du har en så god tilgang til hudpleje og jeg elsker dine tips.
  Jeg er for tiden plaget af hormonelt fremkaldte urenheder i ansigtet og på halsen, som skyldes stres. Har du nogen erfaring med det eller gode tips?
  MVH Mathilde

  1. Jeg er lige begyndt at bruge nogle af Vichy’s Normaderm produkter (til uren hud) sammen med ovenviste og skal nok lige rapportere tilbage om det virker. Jeg får nemlig også stress/hormon urenheder af og til. SÅ irriterende!

 2. Bruger selv Skin Food fra Weleda – også kun om natten, da den virkelig er rich. Tror også jeg skal prøve det med e-vitamin kapslerne.
  Har du prøvet Cicalfate fra Avéne? Det er en fed reperationscreme (vil snart kalde det for en salve), men det er virkelig en miracle worker :)
  God søndag.

  1. Nej, den har jeg ikke prøvet, men det vil jeg skrive mig bag øret. Og tak og lige over :)

  1. På apoteket (A-derma) og i Helsekostforretninger og/eller Matas (e-vitamin og Weleda) :)

 3. Hej Emily,
  Jeg har været læser af din blog i laaaang tid og elsker at klikke herind og læse dine gode indlæg. Jeg har dog en lille anke – jeg synes de der pop-up reklamer er rigtig træls. Jeg er klar over, at det ikke kun er din blog der benytter dem, men alle fra Bloggers Delight og jeg er også helt på det rene med at du skal have noget for dit bloggeri, men er det ikke muligt at gøre det sådan at man kun møder reklamen første gang man klikker ind på bloggen? Jeg mister lysten til at læse videre på bloggen, hvis jeg for hvert klik mødes af en reklame som jeg skal lukke for at kunne fortsætte.
  Håber ikke du tager det ilde op, som sagt er jeg stor fan af din blog og har ingen problem med bannerreklamerne eller en enkelt pop-up reklame.
  Mange hilsener.

  1. Hej Christel,
   Det lyder også vildt irriterende og er bestemt en fejl, der skal rettes. Jeg sender det fluks videre :)

 4. Et lille tip : I stedet for at skulle prikke hul på e-vitamin kapsler, kan man i helsekostforretninger købe e-vitamin olie på flaske – det fungerer på samme måde ;)

 5. Har også brugt e-vitamin i flere år. Det er genialt også til at smøre på benen efter barbering (og sikkert også sugering ;) ).

  Vil høre dig om du stadig kan anbefale den dybderensende maske fra Origins som du tidligere har anbefalet? Eller måske har en anden du kan anbefale? :)

 6. Jeg har samme problem i vinterhalvåret og har denne sæson benyttet mig af denne olie http://www.greenpeople.co.uk/facial-oil-30ml.aspx fra GreenPeople under min dagcreme, og den har seriøst reddet min hud!! Det er fuldstændig som om, jeg har haft pakket mit ansigt ind i en varm sweater denne vinter – simpelthen så befriende og skønt..

 7. Tak for de gode tips, Emily. Vil blot tilføje, at over hos Beauty Space bliver det nævnt, at “rich” udgaven af Hydralba indeholder mineralsk olie som ikke er rart at komme i ansigtet, derfor anbefaler hun light udgaven.

 8. Ah jeg måtte lige skrive en kommentar da jeg så du havde et billede af Berthelsen Vitaminerne – min mor arbejder nemlig i det lille danske firma der producere dem og hun blev lidt stolt da hun så dem på ‘sådan en modeblog der’ (hendes ord) ;)

  Btw, E-vitamin olie er også rigtig godt om sommeren mod forebyggelse af skalning :)

  1. Hehe… hvor pudsigt :) Jamen du må hilse din mor og sige at de har reddet min vinter! :)

 9. Tør hud er bare noget af det værste! Tak for nogle godt tips. Det med E-vitaminkapslerne lyder meget specielt, men det er da værd at prøve :-)