guide og fotodagbog: Firenze I

Jeg besøgte Firenze første gang som 17-årig og kan stadig huske, hvor forelsket jeg blev i den lille boheme-storby i Toscana ved første blik. Forelskelsen har varet ved og det blev et kært gensyn de seneste par dage med de smalle gader, de mange livlige små pladser og den helt særlige, vibrerende stemning der er i den smukke by omkranset af bjerge. Firenze har lidt af alt det, jeg holder af: Masser af lækre madoplevelser til enhver pengepung, kunst og kultur i overflod, god shopping, en afslappet og glad atmosfære og den føles på en gang eksotisk og kosmopolitisk og alligevel hjemlig og overskuelig.

Denne weekend handlede det mest om at slappe af og tage tingene som de kom og således slentrede vi gaderne tynde, spiste is, drak vin på hyggelige små torve i bohemekvarteret omkring Piazza Santo Spirito og Piazza della Passera og sad udenfor og spiste hver aften. Men Firenze er også mere end god for magiske kunstoplevelser i byens mange palazzoer, moderne gallerier og selvfølgelig de legendariske Ufizzier, hvor jeg, dengang som 17-årig, faldt fuldstændig i svime over Venus Fødsel.

På ovenviste billeder er der kig på byens gader og seværdigheder og fra forskellige caféer og restauranter, der kan anbefales. Heriblandt:

Vi boede på NH Anglo American, der virkelig kan anbefales. Flotte, store værelser, god morgenmad og beliggenhed, lidt udenfor centrum (ca. 10-15 min. gåafstand eller mindre en 10 min. med bus) i et hyggeligt kvarter tæt på banegården. Via Giuseppe Garibaldi, 9, 50123 Firenze.

Dolce Vegan, der har lækre veganske retter og virkelig gode kager til meget rimelige priser i en uhøjtidelig, lille café. Via San Gallo 92r, 50129 Firenze.

Trattoria 4 Leoni, her spiste vi lækker osso buco og friterede grøntsager og kød den første aften. Og virkelig god tiramisu. Via de’ Vellutini 1r, 50125 Firenze.

Tagterassen på La Rinascente – der i øvrigt er et noget så udmærket stormagasin – er måske nok et turisthotspot, men det er bestemt værd at nyde udsigten og en Aperol spritz (when in Rome… eller Firenze høhø) eller en kaffe deroppe. Piazza della Repubblica 3/5, 50123 Firenze.

Isen på første billede (figen og pink grape, mmm…) er fra Gelateria Santa Trinita og den var virkelig lækker, men det er bestemt ikke et problem at finde god is i Firenze. Tror vi fik is fra 5 forskellige steder under vores ophold og alle var fantastiske. Piazza Frescobaldi, 11-12/r | Ponte Santa Trinita, 50125 Firenze.

Jeg har hentet masser af tips fra A Dusty Olive Green, der er en mægtig fin blog af en mægtig dygtig dansk pige, der bor i Firenze. Bloggen er i sig selv et besøg værd og skal man til Firenze/Toscana, så kig forbi hendes city guide til Firenze her.

Og så fløj vi med Vueling Airlines, der har den eneste direkte rute fra København til Firenze og som tilmed leverede os før tid på både ud- og hjemtur :)

ENGLISH RECAP: A stream of photos from a couple of magic days in beautiful and mesmerizing Florence where we strolled around eating gelato and taking in the bohemian city one narrow street and lively piazza at a time.

(Visited 3.934 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Firenze er en fantastisk by! Var dernede for et par år siden på studietur :) Det er helt klart en by, jeg vil besøge igen og igen.

 2. Jeg er lige kommet hjem efter en studietur dernede og det var for fedt!!!

  Mega hyggelig by og rigtig god stemning! ;-)

 3. Smukke billeder og tak for de pæne ord :-) Jeg er rigtig glad for, at du har kunne bruge bloggen under jeres ferie. Der kommer nye steder på flere gange om ugen, så kig endelig forbi igen, når du næste gang skal til Firenze (eller Rom, som der jo også er en guide til).

  Ciao fra
  Birgitte

 4. Jeg er også bare helt vild med Firenze, og Toscana er generelt bare noget helt specielt. Dog var jeg lidt skuffet over shoppingmulighederne, da jeg var der, men tror måske bare ikke, jeg var de rigtige steder ;)

 5. Hvor pudsigt. Her i Palermo har La Rinascente også en super, super lækker tagterasse med fantastisk udsigt! :)
  Og heldigvis kan man næsten heller ikke finde dårlig is her (jeg har ikke fundet det i hvert fald).

  Kh Anne

  PS. Imponerende at afprøve 5 steder på så forholdsvis kort tid ;)

 6. Har lige booket billetter til Firenze i maj med vueling – tak for inspirationen:) Desværre var dit anbefalede hotel ikke ledigt, så der må jeg lige selv være kreativ.