En rar lille ret

En rar lille ret til en to eller flere. Dødhurtig, nem og ukompliceret at lave og at købe ind til. Formentlig har du allerede det meste i skabene. Den er tilpas sund til at være et hurtigt hverdagsmåltid og alligevel så comfort-agtig at den kan erstatte den pizza, der tager længere tid at hente end det gør at lave denne ret. Og som er dyrere.

Jeg spiser den i mange variationer, men fælles er, at der kun er én ting der skal tilberedes: Pastaen, der skal koges. That’s it. Ligesom det er tilberedningstiden: Pastaens kogetid. Så kan man selvfølgelig være fancy og riste lidt nødder eller pinjekerner. Eller sautere lidt grønt eller stege bacon. Det er op til en selv. Men som udgangspunkt er det bare kogte skruer eller penne (vi bruger fuldkorns) med en ‘grov pesto’ af olie, basilikum, parmesan og pinjekerner (eller cashewnødder som ovenfor) så kan man selv vælge at spice retten yderligere op med skiver af parmaskinke, friske tomater osv. Eller friskbælgede ærter. De er virkelig et hit på denne ret (og næsten alt andet jeg kan komme i tanker om).

PASTA MED GROV PESTO
grove pastaskruer eller penne
lidt olie og salt til vandet
frisk basilikum (og/eller ruccola)
pinjekerner, evt. ristede (eller cashewnødder, usaltede)
god olivenolie
parmesan
evt. parmaskinke eller stegt bacon
evt. friske tomater og/eller friskbælgede ærter
friskkværnet sort peber

 • Kog pastaen efter anvisningen på pakken i saltet vand. Gør alt tilbehøret klar imens/stil det på bordet, så folk selv kan dosere.
 • Hæld vandet fra pastaen og server med det samme. Top pastaen op med masser af basilikumblade, revet parmesan, pinjekerner osv. og stænk olivenolie over. Voilà! Spis. Gerne med friske majskolber til som her (det er om at nyde dem, mens de er her). Et glas rødvin til, ville heller ikke være at kimse ad.

Hvis vejret ellers bliver godt igen, så kan man også smide hele molevitten i en salatskål og tage den med på picnic med et godt brød og en flaske rosé til.

ENGLISH RECAP: A darling little dish, that is oh so easy and quick to mix up at those busy week nights. Only thing that needs preparation is the pasta and then maybe toasting the pine nuts or cashews slightly. Simply prep the pasta and top it of with fresh basil, pine nuts, shredded parmesan cheese, a drizzle of olive oil and whatever topping you might prefer. Mine included parma ham and cherry tomatoes.

(Visited 3.183 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Hvor ser det bare lækkert ud. Elsker de ingredienser, du har brugt – især parmaskinke og pesto – Mums. Du gør mig godt nok sulten her halv 11:) Og god idé med majskolber

  1. Ja, det er også nogle af mine egne favoritter. Enkelt, men lækkert. Og ja, majskolber og jordbær kan jeg slet ikke få nok af lige nu!

  1. Ih, hvor hyggeligt! Det er min roomies og jeg er vild med dem, så fint at blande nyt og gammelt :)

 2. Uhm.. den minder meget om en af mine yndlings pastaretter. Jeg vender dog bare lidt ricottaost i den varme pasta, og evt. lidt presset hvidløg, og derefter tilsætter jeg parmaskinke, rucola, pesto, parmesan, tomater og lidt krydderurter. Det smager bare så godt, og så tager det under 10 min. at lave, hvis man bruger frisk pasta.

  1. Dét lyder helt bestemt også rart, det må jeg vist prøve næste gang. De er slet ikke så tossede (selvom de er meget forbudte for tiden), de der hurtige pastaretter :)

 3. Jeg er en sucker for nemme pastaretter, ved ikke noget bedre. Der findes ikke nogen bedre måde at indtage sine hurtige kulhydrater ;) (Med undtagelse af pizza)

 4. HAPS! Jeg har alle ingredienserne, gad ikke gå ud og handle ind og vidste ikke lige, hvad jeg havde lyst til, men nu har du reddet middagsmaden. Tak, Emily :)

   1. Det blev super godt. Jeg brugte det jeg havde: noget frisk fuldkornsfettucine, bacon i tern, frisk basilikum, ristede pinjekerner, lidt tomat i skiver, ekstrafine ærter (fra frost) og parmesan. Det blev en farvestrålende, lækker og appetitlig ret, som jeg ved, jeg kommer til at lave igen. Mums. Jeg stegte baconternene med presset hvidløg, for når der er fridag dagen efter skal der hvidløg til. :)

 5. Det ser lækkert ud! Faldt over bloggen http://www.greenkitchenstories.com den anden dag. Mega lækker vegetar-madblog! Jeg blev meget inspireret og har allerede lavet fire retter derfra. Måske kender du den allerede, men jeg tænkte bare at det måske var noget for dig. :)

  – AS

  1. Øj, hvor er du sød at tænke på mig! Kendte den ikke, så mange tak for tippet :D

 6. Faldt lige over denne opskrift her den anden dag, og her til aften lavede jeg den så. Med ristede cashewnødder, lidt friske cherrytomater og ovnbagt serranoskinke. Den var et hit! Særligt, da jeg kom hjem fra holdtræning i fitnesscenteret og var møgsulten.

  Tak for inspirationen og opskriften.

  /Line
  http://www.vidunderligevirvar.blogspot.dk