Citronmuffins med blå birkes og citroncreme

Citrontærte sidste uge og citronmuffins denne. Og citronmarmelade på mit brød om morgenen. Og lemonade af rigtige citroner i mit glas, så snart jeg kan se mit snit til det. Jeg holder frygteligt meget af stort set alt med citron og er meget betaget af den på en gang syrlige, solmodne og citrusparfumerede smag.

Disse kopkager er syrligt søde med knasende modspil fra de blå birkes og cremen med cream cheese og citron komplementerer kagerne og gør dem endnu bedre.

Når jeg skulle have kage med til klassens time som barn, ville jeg altid helst have en vidunderlig enkel og rig sandkage med revet citronskal og citronsaft med, som jeg bagte sammen med min mor. Den faldt desværre – så vidt jeg husker – ikke i så god jord hos resten af klassen, der helst ville have standardchokoladekagen eller drømmekage (ikke at der er noget i vejen med dem i øvrigt), som vi fik fredag efter fredag. Måske det er derfor, at jeg som voksen stort set aldrig bager noget med chokolade, men til gengæld ikke lader en lejlighed gå forbi til at producere bagværk med citron.

Disse muffins har min rare roomate Nina dog æren for. Hun er nemlig lige så begejstret for citronbagværk som jeg.

CITRONMUFFINS MED BLÅ BIRKES OG CITRONCREME – 18 stk.
3 æg
2½ dl sukker
1 tsk vanillesukker
100 g smør
1 dl mælk
4½ dl mel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
skal og saft af 2 citroner
1 dl blå birkes

CITRONCREME
30 g blødt smør
2½ dl flormelis (evt. mere hvis cremen er for tynd)
revet skal af en citron
2 spsk citronsaft
100 g philadelphia naturel

 • Varm ovnen til 200 grader.
 • Æg, sukker og vanille piskes sammen.
 • Smørret smeltes og blandes med mælken og det røres derfefter i æggemassen.
 • Mel og bagepulver blandes og sigtes i dejen. Tilsæt citronsaft, skal og birkes.
 • Kom dejen i en muffinplade beklædt med papirforme og bages ca. 15 min.
 • Pisk ingredienserne til citroncremen sammen og sprøjt eller smør den på de afkølede kager.

ENGLISH RECAP: Lovely fragrant lemon poppyseed cupcakes with lemon frosting. Similar recipe here.

(Visited 22.100 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Jeg er også VILD med alt med citron. Jeg har en opskrift på cheesecake med citron og top af lemon curd, som jeg er ret vild med (den ligger på bloggen). Og limonade! Det skal jeg have meget af til sommer i USA, har jeg bestemt. Det er jo desværre en dyr fornøjelse at lave herhjemme, fordi der skal bruges så mange citroner til det.

 2. YUM! Det ser og lyder bare som det perfekte match for mig :) Er vild med kager med citron, men især citron-sorbet og is der bliver lavet i stor stil her. Kom sommer, kom sol… selvom det nu også duer på en regnvåd søndag i sofaen :)
  Skal da have prøvet de lækre muffins, måske bagt i en sandkage-form.

 3. De ser så gode ud! Skal du ikke snart åbne en ‘Emily’s Cupcakes’ butik? ;) Elsker alt der kommer i nærheden af citron ;)

 4. Hvor ser det lækkert ud! Det MÅ jeg prøve.
  Hvor er det sjovt, jeg havde præcis samme oplevelse i skolen som dig.
  Jeg bagte (eller min mor gjorde :-) sandkage med citron, og citron glasur.
  Og den eneste, som virkelig satte pris på den var mig!
  Så havde jeg enormt meget kage med hjem igen, da de færreste kunne lide den.. ;-)
  WIN!

 5. Måske vi også kunne få opskriften på sandkagen med citron? Min søn elsker nemlig også citron :)

  1. Den er god nok ja :) Har du ikke nok kan det også sagtens gå an med færre. Kh. Emily