smoothie med blåbær, mynte og banan

I dag blev det en af mine yndlingssmoothies til at starte dagen og ugen på, ovenpå en rigtig dejlig, men alt for kort weekend. Kort måske fordi jeg sov den væk, fordelt på en lur hist og her og så en skønhedssøvn af kaliber på hele 10 1/2 time. Begge dele sker ellers sjældent, men det var nok tiltrængt.

Smoothien er cremet og lækker. Sød og sund og mættende. Jeg fik et blødkogt æg til og så er jeg mæt helt til frokost.

Glæder mig til denne uge, der bl.a. byder på masser af spændende arbejde og ELLE Style Awards. Og forhåbentlig lækkert vejr og en grill-aften eller to.

SMOOTHIE MED BLÅBÆR, BANAN OG MYNTE – 2 personer
1-2 modne bananer
2-300 g frosne blåbær
revet skal og saft af en øko-citron
en håndfuld frisk mynte
sojamælk (jeg bruger den med vanille) eller mælk til blenderen kører rundt og smoothien har den ønskede konsistens

 • Blend hele molevitten sammen i en blender. Tilsæt mere mælk eller yoghurt alt efter hvilken konsistens, der ønskes.
 • Smag evt. til med mere citronsaft eller lidt honning.
 • Nyd den med det samme.

ENGLISH RECAP: I began this week with one of my favorite smoothies made of banana, blueberries, fresh mint, vanilla soy milk and lemon zest and juice.

(Visited 4.372 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Lækker smoothie!!! Plejer også selv at lave noget lignende :-)
  Hvor er neglelakken fra og hvad hedder den? :-) den er virkelig lækker

 2. Uha, den ser lækker ud! Bare så du ved det, så er der ret meget sukker i vanilje soyamælken, og jeg har også hørt at soyamælk er ret farligt for kvinder at drikke meget af:/ Prøv at drik Naturmælks Økologiske Gårdmælk i stedet, og put en halv avocado i, ved godt det lyder lidt klamt, men avocado er bare guds have til smoothies!!:)

  1. Tak for tips :) Det er nu ikke kvinder, men mænd der skal passe på med for meget soyamælk, da det indeholder planteøstrogener. De er dog gode for kvinder :)
   Jeg drikker desværre ikke mælk og kan ikke tåle avocado (æv!), men er sikker på at andre kan bruge dine tips, det lyder rigtig lækkert :)

   1. Åh, hvor sjovt. Den har jeg haft et godt øje til i lang tid, og det første, jeg tænkte, da jeg så den på dig var, at at den godt nok var pæn. Bliver nok nødt til at købe den, selvom jeg egentlig ikke er flink til at lakere negle p.t. OG jeg altid falder for koral og grågrønne nuancer.:-)

 3. Hej Emily,
  Det ser godt nok lækkert ud. Men frosne blåbær ville jeg ikke turde anvende direkte fra posen. Sundhedsstyrelsen anbefaler at frosne bær som minimum koges et minut inden de anvendes, idet der er konstateret tilfælde, hvor frosne bær har været forurenet med smitsom leverbetændelse type A (hepatitis A).
  Jeg kender desværre selv en pige der blev smittet og hun har været meget syg (og er det stadig)

  Se mere her og spred meget gerne budskabet:
  http://www.sst.dk/Nyhedscenter/Nyheder/2013/OphobningAfHhepatitisA.aspx

  1. Hej Mia,

   Tak for oplysninger :)
   ‘Diskussionen’ popper ofte op når jeg poster en smoothie-opskrift og der har vist sig at være rigtig mange argumenter både for og imod. Bakteriemæssigt er det sikrest at koge. Til gengæld ryger noget af sundhedsværdien. Jeg vil ikke gøre mig til dommer for hvad der er rigtigt eller forkert, men synes man skal gøre det man føler sig mest tryg ved :)

   Jeg bruger selv kun frosne bær købt i Føtex og Irma, ved ikke om de er bedre end andre, men jeg har heldigvis aldrig oplevet problemer og der ryger stort set en smoothie med bær ned hver dag.

   Jeg er ked af at høre om din veninde, god bedring og tanker til hende.

   Kh.
   Emily