Guide og fotodagbog: Firenze II

At slentre rundt i de solvarme gader og spise is. At sidde på det lokale torv til langt ud på aftenen og drikke vin og sludre og nyde nuet. Det er noget af det italienerne kan og jeg bliver hurtigt smittet af den levemåde. Sådan lidt mere ‘Mañana’ og lidt mindre stresset og præstationsorienteret. For ‘when in Rome’… eller Firenze… Så kan det helt sikkert diskuteres om den tilgang til livet generelt er gavnligt for et samfund (det har nok både har sine fordele og ulemper), men jeg kan godt lide elementer af det og det er om ikke andet vanvittigt rart og afslappende for en weekend. Og jeg kan ikke undgå at mindes dengang vi var lidt coolere og lidt mere frisindede herhjemme. Inden alting blev regler og forbud og konkurrence. Til gengæld gør det mig rigtig glad, når vi ved de første varme solstråler myldrer ud i parker, haver og på stranden og griller som gale og suger den sparsomme sommer til os. Og når jeg møder folk, der tager lidt lettere på det hele og smiler og er nærværende og ikke har travlt med at lege politimænd.

Men nu skulle det handle om anden del af Firenze-guiden. Første del er at finde lige her. Eller guide og guide. Har ikke så voldsomt mange anbefalinger og adresser tilbage at dele, så det er også bare en god undskyldning for at vise lidt flere billeder.

Mit allerbedste Firenze-tip må være at gå rundt i byen på kryds og tværs. For det er den lille nok til og man får så meget med, hvis man tør fare lidt vild og ikke har alt for travlt med at komme fra a til b.

På ovenviste billeder er der kig på byens gader og seværdigheder, små bidder af stemning og lidt fra forskellige caféer og restauranter.

I denne omgang vil jeg gerne anbefale:

LUSH, der sælger friske, håndlavede skønhedsprodukter. Vi købte gelesæber, skrubbebarer og en super lækker massagebar. Butikken var både et besøg værd grundet det virkelig søde og engagerede personale og de lækre og anderledes skønhedsprodukter. Via Corso, 23, 50122 Firenze

Ristorante Borgo Antico, vanvittigt hyggelig restaurant med virkelig lækker, Italiensk (surprise) mad, vi sad ude i den lune aften, men måtte vente ca. 30 min. på at få bord for her er populært, en ventetid der absolut var til at overskue i en munter kø og med et glas cava i hånden. Jeg har desværre ikke billeder derfra, men det var et hit, ligesom selve pladsen hvor restauranten ligger er noget så charmerende.  Piazza S. Spirito, 6 r, 50125 Firenze.

Vi boede på NH Anglo American, der virkelig kan anbefales. Flotte, store værelser, god morgenmad og beliggenhed, lidt udenfor centrum (ca. 10-15 min. gåafstand eller mindre en 10 min. med bus) i et hyggeligt kvarter tæt på banegården. Via Giuseppe Garibaldi, 9, 50123 Firenze.

Jeg har hentet masser af tips fra A Dusty Olive Green, der er en mægtig fin blog af en mægtig dygtig dansk pige, der bor i Firenze. Bloggen er i sig selv et besøg værd og skal man til Firenze/Toscana, så kig forbi hendes city guide til Firenze her.

Og så fløj vi med – og var inviteret af – Vueling Airlines, der har den eneste direkte rute fra København til Firenze og som tilmed leverede os før tid på både ud- og hjemtur :)

ENGLISH RECAP: A stream of photos from a couple of magic days in beautiful and mesmerizing Florence where we strolled around eating gelato and taking in the bohemian city one narrow street and lively piazza at a time.

(Visited 1.022 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Hej Emily.
  Normalt læser jeg blogs gennem bloglovin, rigtig meget på smartphone, hvilket er skønt og nemt. Pga. et indlæg gik jeg dog direkte ind på din blog nu og synes jeg burde fortælle dig hvor meget jeg elsker din blog og dit univers.
  Dine tekster er velskrevne, billeder og bloggen er så visuelt lækker og dine posts og din stil er inspirerende og hvor er det dejligt at du har mulighed for at skrue lidt ned for reklamerne, så de nu ikke indgår på et forstyrrende niveau.
  Jeg har fulgt din blog i snart mange år og kunne slet ikke forestille mig ikke at gøre det i fremtiden.
  Kæmpe tak for det gode arbejde!

  1. Kære Ida,
   Tusinde tak for din søde kommentar. Den betød ekstra meget for mig i dag, hvor jeg havde en lidt dum dag, så mange tak til dig også. Det betyder rigtig meget at få at vide, det er så dejligt at høre at det er værdsat.
   Klem

  1. Desværre heller ikke på Amager, så jeg drømmer mig også tilbage, når jeg ser den :)

 2. Tak for spændende læsning og især lækre billeder! Jeg er nødt til at høre hvilket objektiv du har brugt til at tage billederne med sløret baggrund? Jeg er spritny inden for spejlreflekskameraer og er VILD med effekten, desværre er det noget af en udfordning med det standardobjektiv der fulgte med mit kamera!
  På forhånd tak,
  Mia

  1. Hej Mia,
   Tak for de pæne ord :) Jeg bruger primært et 85 mm 1.4 objektiv for tiden, men et 50mm 1.8 (der er ret meget billigere), skulle nok kunne give dig den ønskede effekt og så ellers bare masser af øvelse og lære sit kamera at kende, så du kan indstille det manuelt. Held og lykke med fotograferingen :)

 3. Hej Emily,

  Tak fordi du endnu engang nævnte a dusty olive green :-) Jeg har faktisk ikke selv prøvet Borgo Antico. Det lyder som om, det er et sted jeg snart må hen. Nu skal jeg dog foreløbig til København de næste par uger og holde lidt ferie :-)

  Elsker din blog!
  KH Birgitte

  1. Hej Birgitte,

   Det var da bestemt så lidt. Ja gør endelig det, synes der var så rart og en hyggelig og livlig stemning. Jeg fik en hvid pizza med zucchini, der var et hit! Rigtig god ferie i København!

   Klem

 4. Skønne, skønne, skønne billeder, der får mig til at drømme mig væk til landskabe udgjort af farverige karuseller, fyldte isvafler og en blå, blå, blå himmel. Fantastisk.

  1. Tak hvor er du rar Rikke og ja, det er lige til at drømme sig en tur derned. Jeg vil gerne med ;)

 5. Årh, bliver helt nostalgisk af både billeder og tekst! Der er bare noget helt særligt over Italien og deres kultur – og ikke mindst gelato og pizza ;)

 6. Åh så fine billeder. Har aldrig været i Firenze, men kunne jeg da virkelig godt tænke mig. Tror foråret er perfekt i forhold til vejret herhjemme og så er det ikke for varmt, hvis man gerne vil se lidt også!
  Tusind tak for de mange tips til Firenze – de er noteret:)

  1. Ja, forår og efterår er perfekt, det kan jeg varmt anbefale. Selv tak, dejligt at de kan bruges :)

  1. Hvis det er den blå skjorte, så er den fra Zara :)

   Og tusinde tak. Det håber jeg du kommer :)