10 rare ting at lave på en regnvejrsdag

“Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget”. Sådan plejer min mormor at sige. Indrømmet, det var helt klart var sjovere vejr i går, men sådan en regnvejrsdag er heller ikke at kimse ad. Her kommer ti idéer til, hvordan den kan gøres ret så hyggelig:

 1. Snup en stak magasiner med på café og brug en eftermiddag på at læse dem og drikke kaffe.
 2. Forkæl dig selv med en hjemme-spa-dag med mani- og pedicure og ansigstmasker. På ovenviste billede er det Essie-lakker i farven Avenue Maintain og Bottle Service og en fra Isadora i farven Atlantis.
 3. Tag gummistøvler på og gå ud og hop i vandpytter. Det er så skægt. Især hvis man har et barn med. Hund eller barnlig ven kan også bruges.
 4. Bag en kæmpe stak tynde pandekager. Og nyd dem med fine venner. Opskrift her.
 5. Ryd op i dit klædeskab. Måske ikke vanvittigt rart mens det står på, men det er så tilfredsstillende bagefter. Jeg har gjort det i dag og det er så fantastisk at have fuldstændig orden i garderoben igen.
 6. Efter at du er færdig med nummer 5, så forær dig selv et par nye sko eller en kjole. Jeg har lige klikket de her fine nude remsandaler (jvf. sidste indlæg) hjem og disse sorte. Så skal det bare stoppe med at regne, så de kan blive luftet.
 7. Lav popcorn og se dine yndlingstøsefilm. Mine er Sabrina (den med Audrey Hepburn), The Devil Wears Prada og Dirty Dancing.
 8. Bag knækbrød (opskrift her) og lav hjemmelavet müsli (opskrift her), som du kan have glæde af hele næste uge.
 9. Sorter dine digitale billeder og bestil print af de bedste af dem. Eller endnu bedre, lav et album eller en fotobog og forær til en du holder af.
 10. Inviter dine venner over til spilleaften med lækre drinks (se opskrifter her og her), masser af slik og dine yndlingsspil. Mine favoritter er Matador, Bezzerwizzer, Scrabble og Backgammon.

Kom endelig med jeres egne favorit-regnvejrs-beskæftigelses-tilføjelser :)

Og så håber jeg at I får en dejlig søndag aften, fridag i morgen igen, så rart!

 

(Visited 21.836 times, 14 visits today)

Skriv en kommentar

35 Kommentarer

 1. Jeg gemmer dine ideer til en regnvejrsdag:-) I sydJylland har vi nemlig haft ganske fint vejr og jeg har hjulpet min mor i haven hele dagen.

  1. Ih, det lyder rart. Men ja, de er lige til at gemme til en anden gang. Regnvejrsdage har vi jo nok af herhjemme ;)

 2. mmm, bagning er altid så super hyggeligt på regnvejrsdage. Specielt når man så nyder bageværket til en skøn film eller en god serie. Personligt har jeg overvejet at starte forfra på ‘The O.C’ i dag. It never gets old ;-)

  1. Åh OC, den havde jeg næsten glemt! Har faktisk hele box-sættet, så det tror jeg også at jeg vil :)

 3. Gør hovedrent! Vask tøj – også det, man aldrig får vasket som gardiner, hovedpude osv. :-)

 4. Bare lige et spørgsmål (irriterende rettelse), men ved punkt 6 mener du så ikke “færdig med nummer 5”, da det er den med oprydningen ? Ja altså vil da også gerne shoppe efter at have spist pandekager, det er slet ikke det, :-)

  1. Haha… jo, du har helt ret. Byttede om i rækkefølgen efter at jeg havde skrevet det ;) Er rettet nu, godt at du var opmærksom :)

 5. Åh, jeg ville meget hellere lave en af alle dine gode ideer, end at være fanget indenfor med en bacheloropgave. Det er helt klart IKKE min yndlings regnvejrs-beskæftigelse. Men på den anden side, så var det endnu værre at være fanget med den indenfor i går, da solen skinnede :-)

  1. Føler med dig. Kender SÅ godt den fornemmelse. Men en lille pause er nu engang godt for hovedet (og opgaven), så mon ikke der kan blive tid til en halv times selvforkælelse hist og her? Held og lykke med den :)

 6. Der er noget hyggeligt over gråvejrsdage. Så er det nemlig lige præcis helt lovligt og logisk at kravle under dynen med en kop varm kakao (med skumfiduser, ofc), den kæmpelange BBC-filmatisering af Stolthed og Fordom (Colin Firth, ja tak), og noget hjemmebag i ovnen. Ren regnvejrslykke.

  1. Åh havde helt glemt BBC’s Stolthed og Fordom. TAK for at huske mig på den, den er jo legendarisk god!

 7. God musik, en kande god te og en god bog :) Så er det faktisk helt ok med en regnvejrsdag :)

 8. Åhh nu går jeg næsten og glæder mig til i morgen! (hvis vejrudsigten skulle holde stik..)

  Udover ovenstående er det virkelig også fantastisk at sidde med en god bog og en kop te med honning :) Eller gå en tur med en ven, veninde eller kæreste for derefter at komme hjem til varm kakao med flødeskum og en kæmpedyne!

  1. Hehe… Her blev det sol, men det er nu også rart. Og regnvejrsdage skal der nok komme mange af, så det er bare at gemme listen ;)

 9. For det første synes jeg det er fedt du lige præcis nævner ESSIE’s Avenue Maintain som også er blevet min sommer musthave – den dækker sindssygt godt bare med et enkelt lag ( når man beslutter sig for neglelak et kvarter inden man skal ud af døren).

  Og for det andet, så kan jeg kun sige ja tak og amen til alle dine regnvejrsbeskæftigelser – vi nåede lige i haven med hunden inden regnen kom her, og så tog vi den på sofaen med en film bagefter :0)

  1. Den er så mega-pæn den farve! Kommer til at være fast indslag på mine negle hele sommeren :)

 10. Apropros rare ting. Jeg har lagt mærke til at du går ind for glade høner, hvilket er en af de ting, jeg er rigtig glad for, at du lægger så meget vægt på, når du skriver opskrifter på bloggen. Det fik mig derfor også til at tænke på dig, da jeg så, at Dyrenes Beskyttelse har lavet en kampagne for “ægtivister”, hvilke “Gane og Gaffel” også har skrevet et rigtig

  Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan du har det med sådan nogle organisationer, men når det nu virker som om det er en “hjertesag” for dig, så ville jeg lige gøre dig opmærksom på det :-)

  1. Tak skal du have Victoria, det vil jeg kigge nærmere på. For ja, glade høns og kyllinger (og dyr generelt) ligger mig meget på sinde :)

 11. Punkt 1 ville i mit tilfælde være: Skriv den eksamensopgave, kom nu Heidi. Og alt andet er på pause indtil da.
  Men jeg tror, jeg gemmer denne liste, uanset vejret kan den med pandekagerne og spa-dagen fint bruges til en mini fejring af afleveret opgave – inden jeg går videre til den næste :)

  1. Gem listen ja, og husk at du også skal have (bittesmå) pauser. Men ellers er det som du skriver en god gulerod at have noget at se frem til. Held og lykke med opgaven :)

 12. Sikke dejlige 10 ting. Med frygt for at lyde meget stalker-ish, så er en af mine yndlings regnvejrbeskæftigelser altså også at læse dine gamle indlæg. Jeg er vild med dine skriblerier, og det er altså så hyggeligt at dykke ned i en lille tidslomme ;-)

 13. Jeg er meget enig, hvad angår tøsefilm. Sabrina er lige i skabet!
  Min regnvejrs søndag blev tilbragt med BA skrivning og en sød studiegruppe, senere en gåtur med bedste veninden i mit nørrebroske nabolag, for at hente lækre jordbær og mad fra det arabiske madhus, der skulle indtages til Drive!
  Næste gang bliver der fyret op for pandekager og hjemme-spa, tak for tips:)

  1. Det var så lidt, men lyder nu også som om du havde en ret så rar regnvejrsdag :)

 14. Årh hvad…. Får jo helt lyst til at det regner et par dage så man kunne gøre det hele :) Kræver så bare lige at man har fri fra arbejde også…

  1. Godt at høre! Og ellers må man snuppe et par hyggetimer om aftenen/eftermiddagen :)

 15. Find din kærestes undertøjsskuffe, og tag samtlige par underbukser på. Det er altid en vinder på en regnvejrsdag, og så kan man samtidig rydde op i undertøjet – to i én! Man kan kombinere det hele med et lille striptease til sidst, nå alle underbukserne skal af igen! Jeg har selv i dag haft hele 14 på, og jeg kan kun sige: WHAT A BLAST! ;)

 16. Når man bliver fanget i regnen på Smukfest, kan man søge ly under bøgetræerne. Så selvom det regner kan man høre fed musik og nyde kolde fadøl i selskab med gode venner og veninder. Tjek http://www.festivalfakta.dk og læs mere om hvilken festival der har overdækket scener så regnen ikke forstyrre din musikoplevelse.