Guide: Påklædning til sommerbryllup

bryllupsoutfits1

1. Kjole fra Vero Moda, 199 kr. 2. mint&berry kjole, 449 kr. 3. Dagmar kjole, 1.186 kr. 4. Leopardprintet kjole fra Rika, 1.500 kr. 5. Ganni jakke, 1.255 kr. 6. Ganni cardigan, 1.255 kr. 7. Løs blazer/jakke fra Zara, 699 kr. 8. Printet bomber-jakke fra Iró, 3.497 kr. 9. ID ‘guld’ armbånd fra ASOS, 111 kr. 10. Taljebælte fra Linea Pelle, 550 kr. 11. ID statement halskæde fra ASOS, 139 kr. 12. Cocktailring med agat geode fra Dara Ettinger, 841 kr. 13. Selskabstaske fra Linea Pelle, 1.245 kr. 14. Pink læderclutch fra Zara, 459 kr. 15. Nude lædertaske fra Zalando collection, 519 kr. 16. Clutch fra Zara, 459 kr. 17. Sigerson Morrison sandaler, 3.365 kr. 18. Ruskindspumps fra Ganni, 1.549,50 kr. 19. Sigerson Morrison stilletter, 3.320 kr. 20. Åben ruskindsstøvlet fra Iró, 2.780 kr.

Sommeren er over os og lige om lidt er det tid til noget af det allerbedste jeg ved: Sommerbryllupper. Kærlighed og varme, lyse nætter og fest er nu engang en god cocktail. Jeg i alle tilfælde kæmpe fan og skal heldigvis selv til to i år.

Men hvordan er det nu lige det er med påklædningen? I er mange der har spurgt om inspiration til kjoler (og nu håber jeg ikke jeg er for sent ude) og så var I også nogle, der mente, at jeg skulle tjekke lidt op på bryllupsetikette jvf. dette indlæg. Så jeg har gjort begge dele, fundet kjoler, researchet og lavet mine lektier ;)

Jeg har samlet fire forskellige outfits ovenfor til inspiration og så kommer der endnu et indlæg med MASSER af kjoleforslag i alskens farver, mønstre og snit. Og et par mere budgetvenlige skoalternativer.

Tips og ‘regler’ til når du vælger outfit til sommerbryllup:

 • Vælg en kjole der er flatterende for din kropsform og som du kan se dig selv have på flere gange. Altså gerne en, der også kan fungere som mere casual sommerkjole med et par flade sandaler eller en du kan have på til flere fester henover sommeren.
 • Kjolen skal selvfølgelig være fin, men også gerne så behagelig, at du kan have det rart i den en hel dag, hvor du både skal sidde ned under ceremonien, mange timer til spisning og siden – forhåbentlig – danse hele natten.
 • Hvidt og sort er som udgangspunkt no go, så hold dig fra dem og vælg i stedet en kjole i en flot farve eller et smukt print.
 • Undgå for korte eller udringede kjoler. Som tommelfingerregel er omkring knæet (lidt over og under er ok) godt at sigte efter. Lange kjoler er selvfølgelig også ok, men undgå at komme i gallakjole, regel nummer et er nemlig, at man ikke skal overstråle bruden.
 • Vælger du en kjole i print, så gå efter et par nude sandaler og en ensfarvet jakke, så det ikke bliver for vildt (ved godt jeg har brudt den ‘regel’ ovenfor, men jeg er så vild med mønstermix, at jeg ikke kunne lade være). De nude sandaler går i øvrigt til alt og får dine ben til at synes længere, så de er et godt køb du kan få glæde af masser af gange.
 • Omvendt kan en jakke eller cardigan med print eller stilletter i samme farve som kjolen eller i en kontrastfarve, peppe en ensfarvet kjole lidt op.
 • Selvom det er en varm sommerdag er en lille jakke eller cardigan en god idé. Både til evt. at have på i kirken og til om aftenen, hvis det bliver køligt.
 • Hav evt. et par ekstra sko med, der duer til at danse i natten lang. Og overvej wedges hvis du ved at I skal være i en have/på græs.
 • Og vigtigst af alt: Vejr stemningen. Du kender selvfølgelig dine venner bedst og ved hvordan de er og hvilken type bryllup de holder. Der er stor forskel på om man skal til havefest (eller strandfest) efter en vielse på rådhuset eller om det er slotsbryllup efter kirken og hvad der passer bedst til henholdvis det ene og det andet. Hvis du er i tvivl så spørg bruden.

Skal I til sommerbryllup(er)? Og hvis ja, er jeg vildt nysgerrig efter at vide hvad I skal have på?

(Visited 3.938 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Jeg synes, at det er nogle super fine outfits du har lavet! Jeg skal selv til bryllup på lørdag ved min onkel, og tager en sort blondenederdel og en grøn silketop på sammen med et par ballarinasko i sort fra vagabond(-:

 2. Supergod måde at sætte collagen op på! Nemt og overskueligt – ville klart vælge et sæt i stil med nummer to, hvis jeg skulle til sommerbryllup. Vi er ikke rigtig begyndt at blive gift endnu i min omgangskreds, selvom vi er i midt/slut-tyverne ;)

  Jeg kan se, at du siden den nye optart hos Eurowoman har gjort teksten på bloggen lidt mørkere, men jeg har stadig problemer med at læse teksten på de lyserøde links – teksten er for alt for lys. Jeg kan godt se, hvad der står, men læser jeg bare almindeligt hen over ordene, oplever jeg liksne som “huller” i teksten. Bare lige til info :)

  1. Takker ;)

   Ih, altså vil jo SÅ gerne beholde det lyserøde, men nytter ikke noget at I ikke kan læse det. Hmm… må lave den lidt mørkere så ;)

 3. Jeg skal ikke til bryllup, men til gengæld har jeg lige været til mine forældres sølvbryllup i denne: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQtaFb5wHPB1CuqnhVg6i_GW8iUQ6fzRLL_RGT_B4rOonALNvuj som jeg dog havde syet lidt sammen foran og som nok snart skla have klippet slæbet af. Senere på sommeren skal jeg til et andet sølvbryllup i denne: http://mangooutlet.com/DK/p0/outlet/women/dresses/tie-dye-drape-dress/?id=61440553_15&n=1&s=mujer.vestidosprendas&ie=0&m=&ts=1367000217676

  1. Hold da op, den første kjole er lækker! Synes næsten det ville være synd at klippe slæbet af! :)

 4. Super godt indlæg Emily, super brugbart for de der stadig mangler beklædningen til årets bryllupper.

  Jeg har allerede en vintage tresserkjole hængende og vente på mig, til årets sidste bryllup. Du fik mig dog endnu engang til at tænke på om jeg skulle anskaffe mig et par nude pumps til at bruge sammen med den.

  1. Åh, hvor fint. Håber du får en fantastisk dag (og at du har fundet den perfekte kjole) :)

 5. Jeg skal kun til et bryllup i år, men det bliver nok det bedste i hele verden. Da det er mit eget. :)

  1. Dét er jeg sikker på det bliver. Håber du får en fantastisk dag! Husk at nyde den :)

 6. Jeg er så heldig, at jeg skal til hele 2 bryllupper i august. Elsker det!
  jeg skal have denne på http://www.theoutnet.com/product/160207, hvertfald til det ene, men nok også det andet :) Ved endnu ikke helt med styling, er ret splittet. Men det er der heldigvis lidt tid til at finde ud ad endnu :)

 7. Lækre sager du har fundet frem. Her skal vi selv til et par bryllupper inden vores eget i efteråret. Det ene er dog et bryllup hvor dress-code er kjole og hvidt. Og det kræver vel umiddelbart noget mere galla-agtigt og ret langt som kvinde? Håber det er muligt at kombinere med ens trang til noget mere sommerligt og ikke mindst genanvendeligt!!!
  Glæder mig til næste kjoleindlæg :)

  1. Ja, der må der vist noget længere frem. Jeg skal nok holde udkig efter de mere galla-agtige også og tage nogle af dem med :)

 8. Jeg skal til sommerbryllup i slutningen i august og det er med lange kjoler, så jeg har fundet mig denne: http://www.aliexpress.com/store/product/2013-Free-Shipping-Light-Gray-Pleated-Appliques-Hand-Flowers-Sash-Custom-Chiffon-Prom-Dresses-Color-Size/506110_692072930.html
  Den skal være i lysegrøn, og glæder mig helt vildt meget til at dresse op, og lege prinsesse for en dag.
  Og er glad for at det er et bryllup, hvor der ikke bliver sparet pynten :-)

 9. Jeg skal til to sommerbryllupper… Det er ved det samme par. Det første bryllup er for familien og de nærmeste venner. Dét er det formelle bryllup med vielsen og alt det der fine. Jeg mangler stadig at finde kjolen til det :-/ .
  Bryllup nummer to er for hale vennekredsen og her er der dress-code a la middelalder. Vi er nemlig med i en forening, der tager på middelaldermarkeder og vi, som er med og derfor har flotte dragter, tager vores dragter på. De er håndsyede i uld, silke eller hør. Jeg selv skal have en surcoat med kaninpels på ;) så den kjole ER i hus, men jeg mangler den der fantastiske alsidige kjole til det mere fornelle bryllup oh jeg eger kun sorte kjoler, en cremefarvet(minder for meget om hvid) og så cup-cake kjolen fra Margot… Den synes jeg heller ikke lige passer ind… Jeg må igang med at søge og har en drøm om noget grønt – har nemlig grønne øjne ;)

  1. Haha… Anette, dét bryllup skal jeg også til ;) Jeg skal dog kun med til anden runde og ikke i middelaldertøj (tror jeg), så du må lige komme at sige hej :)

   1. Du kan bare låne en middelalderkjole af mig ;) jeg gar lige syet ny garderobe. Ville nu hellere i en flit alm. Kjole… Meeen, det ville ikke være pænt gjort af mig. Men eg skal da nok lige hilse :) hvem af dem kender du?

    1. Hehe… Tror nu bare jeg nøjes med en almindelig, men tak for tilbuddet :) Jeg kender Jens Christian :)

 10. Jeg ved dette er et gammelt indlæg – men prøver lige alligevel. Synes den grønne kjole er perfekt, men linket virker ikke. Nogen der har set den andre steder?

  1. Hej Marie, tror ikke det virker fordi den er udsolgt. Er det Mint & Berry kjolen? Prøv evt. at google mærket + farven + dress og så om den dukker op :)