København con amore + dine tips?

kbh

I går havde jeg sådan en dejlig aften med to gamle veninder i min yndlingsby i hele verden.  Vi købte mad i Torvehallerne, som vi spiste i Ørstedsparken, hvor vi blev og snakkede og drak rosé og kiggede på kyssende par til solen så småt gik ned. Hvilket er selvklart signal om at man skal skynde sig hen at købe en is hos Hansen og så hen på Dronning Louises Bro at nyde alle solnedgangens prægtige farver over Københavns tage og spejlinger i Søerne. En mægtig aften og jeg blev lidt nyforelsket i min by igen. Jeg er født og opvokset i København og jeg kan af og til godt blive lidt misundelig på tilflyttere, der har skullet udforske byen og lære den at kende og som ofte kan huske deres første møde med (og ikke mindst forventninger til) byen. Men jeg har prøvet at udforske min by alligevel. Lære nyt om den og traske rundt i dens mange gader. Også dem der ikke er hippe og smarte og fyldt med spændende forlystelser. Men dem der for mig også er København. Det København som Søren Ulrik Thomsen og Jokum Rohde, så fint portrætterer i København con amore.

Da jeg læste på universitetet (og især i sommerferierne selvfølgelig) brugte jeg ofte en eftermiddag eller en lørdag på ‘date’ med mig selv og København. Af og til havde jeg også selskab, men på mine ture rundt i byen holdt jeg egentlig meget af at være alene. Så alene, som man nu er blandt tusindvis af mennesker, men alene nok til at suge til mig og observere. Sådan en dag hvor man intet skal nå, men blot kan følge den ene indskydelse efter den anden og når dagen er omme har man drukket 3 to go kaffe, været på Statens Museum for Kunst, spist smørrebrød på et mærkeligt værtshus i Nordvest, fundet en hemmelig grøn oase på Christianshavn og set en sær og alligevel bjergtagende film i Vester Vov Vov.

Og i går kunne jeg mærke hvor meget jeg savner de ture og selvom jeg langtfra har mulighed for at gøre det så hyppigt nu, så vil jeg genoptage mine dates med København. For det er noget af det bedste jeg ved. Med arbejde, blog, forpligtelser og arrangementer bliver det hurtigt svært at finde plads til, men mit eget lille midsommerforsæt er, at jeg en lørdag hver måned skal ud at opleve og leve i min by. Ikke bare være på gennemfart fra a til b, men bare være i den. Så nu er det skrevet i kalenderen. Lidt usexet løsning, men ellers lykkes det ikke.

I den forbindelse vil jeg gerne have nogle af jeres tips til hvor jeg skal hen og hvad jeg skal opleve? Jeg gad nemlig rigtig gerne at tage bloggens guides til København op igen. Der er stadig masser af områder jeg ikke har guidet til og de gamle guides trænger efterhånden til at blive opdateret. Og her kommer I ind i billedet: Hvis du kender et fantastisk sted eller har lyst til at dele din favoritkaffebar, -isbutik, -restaurant, -genbrugsbutik, -hangout osv. osv. med mig, så ville jeg blive rigtig glad. Jeg vil løbende besøge et udvalg af de foreslåede steder og derefter, alt efter tid og evne, lave nye guides til mit og dit dejlige København.

(Visited 1.040 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

39 Kommentarer

 1. Jeg vil gerne anbefale Christian 4 tal, som ligger på Christianshavn, lige på hjørnet af Strandgade, som ligger lige når man kommer fra København over Knippelsbro til Amager.

  Det er en frokostrestaurant der laver det mest fantastiske luksus smørrebrød og har den hyggeligste atmosfære. På væggen hænger Christian den fjerde og våger over restauranten. Bygningen er vist nok den anden ældste bygning på Christianshavn fra Christian den fjerdes tid og er fredet. Annilil som ejer stedet er det varmeste mennesker med det største hjerte, jeg kender.

  Kh Julie

 2. Ikke fordi det er særlig svært at finde, men hvis du ikke har prøvet Bryggen 11, så kan jeg klart anbefale det. Det er blevet mit absolutte favorit ishus i København. det ligger lige ud for havenbadet på bryggen og har den bedste hjemmelavede is og også ret god kaffe. Og så har de lidt anderledes is, så som solbær med estragon og basilikum is, som for øvrigt begge smager vandvittigt godt. Og så er det jo et meget hyggeligt område. http://www.bryggen11.dk/indholdis.asp?ID=hjemmelavet
  Der ud over kan jeg også rigtig godt lide landbohøjskolens have ved det biovidenskabelige fakultet. Den er hyggelig og der ligger også en cafe inden i.

 3. Sikke et fint, fint indlæg Emily.

  Genkender kun alt for godt de følelser du beskriver. Det er virkelig noget af det absolut bedste ved at bo i en storby.

  Selv havde jeg også sådanne dates da jeg i sin tid boede i Melbourne i et år. Jeg elskede at udforske byen (og ja, det var med to-go kaffe og Carry Bradshaw style som jeg selv kaldte det dengang) og bare bruge en hel dage på at gå gade ud og gade ind af den vidunderlige australske metropol.

  Jeg må ærligt indrømme at jeg aldrig helt har haft det sådan med min hjemby Aarhus. Aarhus er en super dejlig by, men dog ikke helt stor nok til at jeg føle at jeg ligefrem kan genudforske den hver måned. Ind i mellem kan jeg, men som du selv udtrykker det, så kan det være rigtig svær at finde tid til udforskning, når man har en travl hverdag. Men ligesom du har små glædes stunder med København, har jeg det helt sikkert også med Aarhus. Selvom Aarhus som sagt ikke er stor nok til at man kan ny udforske byen på gåben, så tror jeg at jeg er et sted i mit liv, hvor jeg genudforsker Aarhus på en ny måde end på den traditionelle storby facon. Eksempelvis er jeg opstillet til kommunalvalget i Aarhus, og at opleve Smilets By fra en politisk vinkling er noget helt nyt for mig, og noget jeg med stor glæde og spænding ser frem til. Aarhus har også et hav af fede festivaller og ‘Aarhus løb’ som kendetegner byen på en lidt anderledes måde end de sædvanelige storby attraktioner.

  Men apropo København så skal jeg faktisk derover her i starten af juli, og jeg glæder mig helt vildt til at opleve en dansk storbymetropol og ikke mindst alle de ting som for dig gør København til din store kærlighed.

  Hav en dejlig dag Emily.

  Mange gode hilsner,
  Anne

 4. Et par af mine københavnerfavoritter er Café Væksthuset, en café i et gammelt drivhus i Landbohøjskolens have. Meget fint sted at sidde både inde og ude og kigge på de fine haver og drikke dejlig kaffe. Mit lokale spot er Røde Roses kaffebar på Balders Plads. Super hyggeligt, lille sted med borde ude på den fine plads – en rigtig oase på Nørrebro.
  God fornøjelse med dates med den fineste by.

 5. God idé det med at udforske byen, selv om man bor i den. Det har jeg aldrig gjort, trods 10 år i København, men det skal helt klart på to-do-listen, når jeg flytter tilbage. Altså når det lykkes mig at finde et sted at bo ;-)
  Et af mine yndlingsspots er Café Cornelius på Øresundsvej. Perfekt til alt fra kaffe, over dage hvor man er for doven til at lave aftensmad, til øl-hygge inden en tur i Amager Bio.

 6. Jeg er også født og opvokset i København og har også bogen København Con Amore. Jeg elsker at sidde og kigge på billederne og bliver både helt vildt glad og varm inden i, men også lidt trist over de ting, der ikke er mere. Ikke alle stederne var lige kønne, men de var alligevel en del af Københavns sjæl og alt det, som gør København til det, den er.

  Elsker “min” by!!!!!!! :)

 7. Min anbefaling kræver helt klart at det er en god dansk sommerdag, men når vejret er godt er det her mit yndlingsspot: Kaffesalonen ved Peblinge Dossering, når vejret er godt ligger de små madrasser ud på deres træbro, hvis man bliver træt af at ligge og drikke smoothies og nyde solen kan man leje en vandcykel og nyde solen ude på søerne i stedet for.
  Kaffesalonen er selvfølgelig ikke svær at finde, men syntes alligevel at de der ikke har opdaget den skal have muligheden for det.

 8. Jeg kender følelsen, dog ikke med København, men med London. Da jeg flyttede dertil og pludselig havde 6 måneder til at lære byen at kende, så tog jeg ofte på udflygter i byen enten solo eller med min danske kollega, og dét var altid en af ugens højdepunkter, at finde nye fine steder :D !

  Du fik mit helt til at savne det igennem dit indlæg, så tak for at bringe dét minde tilbage til mig og held & lykke med dine dates – det er virkelig noget af det bedste :)

 9. Hvor hyggeligt, Emily!

  Jeg er netop en af tilflytterne og udforsker København, så jeg kan finde ‘mine’ steder. Vi bloggere må jo hjælpe hinanden, så du er velkommen til at lure i mine blogindlæg, for eksempel om det fine ved en lang gåtur i Grøndalsparkens (overraskende naturskønne) nordøstlige halvdel og ikke mindst, Røde Roses Kaffebar.

  ps. Jeg giver en kop kaffe en dag, hvis du giver et par blogtips :)

 10. Hvis du skal have gode cocktails en fredag aften, så kan jeg varmt anbefale Zefside ved Nationalmusset (www.facebook.com/Zefside). Der er happy hour fra 16-22 og der er altid god stemning! :)

  Jeg synes også om Bryggen 11, og hvis du er til is, så er Siciliansk Is (http://sicilianskis.dk) i Skydebanegade på Vesterbro og jeg kan se der er åbnet en ny butik på Christianshavn. Fik en gang hvid chokolade med snigende chili, mums ;)

  Hvis du vil have god kaffe (man kan også få lækre croissanter og andet godt), så kan jeg bl.a. anbefale Democratic Coffee (www.facebook.com/pages/Democratic-Coffee/147810001973306) på Hovedbiblioteket. Og så er ejeren Oliver er super flink!

  På Istedgade er der en lille hyggelig kaffebar som går op i sustainability, KAFFE (www.facebook.com/pages/KAFFE/120635681339885) hvor man bl.a. kan sidde i en hængekøje eller på ‘græs’.

  Bertels Kager (www.facebook.com/bertelskager) skulle lave de bedste cheesecakes – har stadig et besøg til gode her.

  Ellers så er jeg generelt vild med Jægersborggade og Blågårdsgade.

 11. Jeg er også meget til udforskning. Anbefalelsesværdige steder: Hviids is på Olufsvej på Østerbro, Siciliansk is på Skydebanegade, Mama Gelato i Nansensgade, Fru Jensens fristelser på Godthåbsvej, Andersen Bakery på Gl Kongevej, Olivers på Frb allé, Ibsens på Gl kongevej, Frb chokolade på Frb allé, Perchs, Kafferiet på Esplanaden, Café Toldboden i Amaliegade, de fleste steder i Jægersborggade, Caffee collective på Godthåbsvej, Brødflov på Falkoner allé osv osv

 12. Dejligt indlæg- efter i morgen hvor eksamen er overstået, må jeg også ud i byen for at få lidt luft og få nogle anderledes oplevelser end man gør ved eksamenslæsning… Jeg har ikke selv prøvet den endnu, men Hviids Is på Østerbro laver de fineste hjemmelavede ispinde og er vist nok kåret som en af Københavns bedste isbarer af Politiken. God tur ud i København! http://hviids-is.dk/

 13. En lille oase jeg har fundet er Det Kongelige Biblioteks “gamle” have, adgang enten over for Den sorte diamant eller fra Christiansborg Slotsplads. Der er efterhånden ikke mange der kender eller bruger haven, så der er meget fredfyldt, hvis man er til det. Haven oser af historie med gamle træer, smuk beplantning, skyggefulde bænke og græsplæner man kan lægge sig på. Der er også en vogn som sælger coffee-to-go og pain au chocolat de fleste eftermiddage.

 14. Jeg kan anbefale, hvis man er på Vesterbro, at hente kigge ind på det lille tapas/vin sted på bagerstræde og enten få en gang tapas med vin betalt efter cm mål eller snuppe en af deres lækre sandwiches med ned til plateauet bag planetariet, ud mod søerne og bare se på mennesker :)

 15. Jeg kan anbefale en lang gåtur på Vestre Kirkegård – der er virkelig nogle fine/sjove/anderledes, gamle gravsteder, bl.a. obelisker, tyskergrave fra 2. verdenskrig, mv.
  Det lyder måske ikke så spændende/hyggeligt, men det er så fint og fredfyldt her inde midt i byen :)

 16. Hvis du er i Ørstedsparken eller deromkring og skal have is skal du gå ned i Nansensgade og købe den lækreste is i København efter min mening (altså ud af dem jeg har prøvet (: ) på Mama Che Gelato. Det er så lækker cremet italiensk is (og meget bedre end Hansens Is)! Så kan man sætte sig over på skaterbanen lige overfor, ved søerne eller tilbage i Ørstedsparken og nyde isen og elske København.
  ps: hasselnødisen er helt fantastisk og jeg vælger den ALTID, den smager lækkert af hasselnødder og lidt af nutella (:

 17. Jeg er også infødt Københavner! Nu er byen dog blevet for dyr at bo i, når man har børn og gerne vil bo i hus og jeg er derfor rykket lige udenfor bygrænsen. Dog ikke længere væk end at man stadig kan hoppe på cyklen eller s-toget;) Jeg elsker nemlig også MIT Kbh, og tager samme ture som dig i ny og næ, nu er det bare med mand og unger:)

  Jeg er fra Emdrup/NV og er derfor opvokset med smukke Utterslev Mose som baghave. Jeg eeeelsker simpelthen at gå ture i det grønne og i de hyggelige villakvarterer lige omkring tusmørke, og vide at byen(tættere inde ved centrum) er så tæt på alt det grønne. Ikke hipstersmart, men bare rigtig rart!
  På Østerbro hvor jeg også har boet er der gode steder at spise og hygge, såsom Cafe Pixie, Davids Bistro og Gustavs Bistro. Og så er Park Bio en overset biograf.
  Hvis man skal købe herretøj skal man selvfølgelig besøge byens bedste butik, Goods (http://shop.goodscph.com/) som stadig mange ikke kender, hvilket er helt skørt! Gourmandiet er også et besøg værd!
  Hvis man er til jazz, bodega og billigt smørrebrød gemmer Palæ bar sig fint omme på Ny Adelgade i indre by. Hende, der eftersigende var inspiration til Cirkel Kaffe pigen, arbejdede der for nogle år siden.
  Og så er Il Senso i Gothersgade og deres søster restaurant Gorm’s i Nyhavn også et besøg værd. Om sommeren kan man få en picnickurv med anti pasti og vin med over i Kgs. Have fra Il Senso!

 18. Wauw, hvilket virkelig fint og hyggeligt indlæg – er bare SÅ vild med din blog :-)

  Jeg vil meget gerne anbefale dig verdens bedste isbutik (det syntes jeg i hvert fald) ;-) Isbutikken hedder ‘HVIIDS IS’, og ligger på Olufsvej 6, på Østerbro i København. Den er ny lille butik som er åbnet for et par måneder siden. De sælger italienske is, men som pindis. Som stor is-elsker, kan jeg kun anbefale stedet. Og især pindisen/ispinden med vanilje, rød/lyserød chokolade og kokos er en af mine favoritter. Der ud over har de et hav af forskellige slags is, både sorbet- og fløde-ispinde. Og som den aller sidste gode detalje, så laver de deres is i forkellige størrelser. Du kan altså både få i XS, S, M, og L (ligesom med tøj), og prisen er selvfølgelig forskellige alt efter størrelse – et hyggeligt sted, som jeg helt sikkert syntes er et kig hver :-)

  – Knus Nikoline
  grey-shadow.blogspot.dk

 19. Fantastisk indlæg og initiativ :-) jeg gør præcis det samme som dig og tager på små ture rundt i København, men jeg er jo også tilflytter.
  Her på Christianshavn vil jeg anbefale en kaffe fra Sweet Treat, SecondLove genbrug, øl på Eiffelbar og en lang gåtur ude på arsenaløen (der er en hyggelig lille sti fra holmen/Frederiksholm ved rytmisk kons. og hen forbi kajakhusene, over broen til arsenaløen, og så rundt langs stien og ned til klubben, så kan man gå langs vandet ind til HalC og ind på Christianshavn igen). Og ellers kunst på Ovenvande og en tur op i VorFrelsers tårn :-) et andet hyggeligt gemmested til en god bog og solbriller er den lille have til Christianskirken og stilheden under kirken(indgangen er fra haven).
  I Pisserenden hvor jeg boede før, vil jeg anbefale helsekosten i teglgårdstræde, suppe fra soupanatural, kager fra Dessertdragens kageværksted, thai restaurenten i SanktPedersStræde og øl på floss.
  I resten af Indre by vil jeg anbefale Thorvaldens museum, gå ind og kigge på det smukke loft inde i Rådhuset, gå inde i Amaliehaven og Amalienborg slotsplads om aftenen, når der er helt stille på en hverdag, og FolkekirkensNødhjælps genbrug ved Glyptoteket (god bog- og pladeafdeling).
  På Fredriksberg spiser jeg ofte min madpakke i Rosenhaven, den er stille og gemt væk fra vejen.
  Ellers elsker jeg at cykle langs vandet op til Bellevue, når solen skinner, og måske tage en pause i Hellerup og gå en tur langs vandet over de små hængebroer helt nede ved vandet.
  Jeg glæder mig til at læse hvad du finder på af hyggelige udflugter for dig selv :/)
  Kh Katrine

 20. Skønt indlæg! Jeg er selv blevet smask-forelsket i byen, men først efter et noget lunkent forhold. Er tilflytter kun pga. at alle mine gamle veninder var flyttet til KBH og jeg var droppet ud af studiet i Odense. Dengang kendte jeg kun til Strøget og området der omkring – hvilket jeg holder mig væk fra i dag – for det er slet ikke København, ikke det smukke København. Jeg elsker de små gader på Vesterbro, at tage i Empire Bio på Nørrebro, nyde solen i Frederiksberg Have og tage på shoppetur på Østerbrogade. Dét er København! Jeg har kun ét virkelig yndlingssted, men ved det er et du kender umådeligt godt – nemlig Ismejeriet på Amager. Dét er hygge, fantastisk is (nok bedste is i København) og sommer!

 21. God ide at lave dates med byen! Jeg vil rigtig gerne dele mine få tips til København – selvom jeg nu selv er blevet inspireret mest af bloggere, eftersom jeg også er tilflytter. Efter 4 år i byen har jeg dog fundet mine “egne” oaser. Som en anden skriver i kommentarfeltet, så er Utterslev Mose virkelig hyggeligt. Generelt området ved Bispebjerg. Specielt også Bispebjerg Kirkegård (jeg havde det virkelig mærkeligt med at gå ture på kirkegårde da jeg flyttede til København…). Og så er der en utrolig hyggelig bager på Rantzausgade – Nordisk Brødhus – som virkelig bager godt brød! Muligvis er jeg farvet af at han er jyde ;)

 22. As someone who was new to CPH (and not so long ago), I would recommend a good walk around the lakes and sitting outside Cafe Bopa (Bopa Plads, Oesterbro) :)

 23. Hvis du ikke har været der, skal du klart besøge Wokshop (www.wokshop.dk) i Ny Adelgade. Der ligger vist også en på Frederiksberg. Det er thai/gadekøkken af bedste kvalitet. Jeg bor selv i Odense, men sørger altid for at komme forbi når jeg er i København.

 24. Forresten, apropos dates, så skulle du næsten tjekke nystartede Lovetimize ud, som giver tips til anderledes dates i København. Jeg hørte om det på et møde med pigenetværket Ladies First. Man behøver jo – som du pointerer – ikke være to, for at tage på date :)

 25. Well, nu har jeg børn så hovedparten af alle de tips jeg har hører nok ligesom til i et andet forum så dem vil jeg skåne jer for.

  Men jeg elsker, elsker København inden byen rigtig vågner – når alle tårnene er indhyllet i dis og himlen har oceaner af farver og man praktisktalt er alene på gaderne – og byen vågner omkring en – jeg syntes ikke København fås smukkere….

  Kh S.

 26. Bankeråt på Nansensgade er helt klart et besøg værd, hvis man vil have frokost eller brunch. Selve stedets indretning er et kig værd. Dukkehoveder er benyttet som lamper, der hænger et udstoppet hjortehoved på 1. salsvæggen og så er der mosaikspejle – meget specielt og hyggeligt sted med plads til forskellige mennesker.

  Der findes også kaffebaren på tagensvej lige tæt på rigshospitalets kollegium. Her hænger lysekroner og er indrettet med gamle møbler og så er der tavler ved vinduerne med en masse bonusinfo om kaffe. Super hyggeligt sted, hvor man fx. kan sidde med sin laptop eller vindueslure på alle menneskerne, som går forbi.

  Megafedt indlæg – jeg skal helt klart også ud på nogle ture!

 27. Meget inspirerende indlæg – en dejlig opfordring til at gå på nye opdagelsesrejser i sin egen by.
  Jeg er stærkt begejstret for den hyggelige Kaffebaren på Amager, det lækre brød fra BRØD på Enghave Plads og gåture i Søndermarken.

 28. Jeg kan næsten ikke tro andet end, at du kender til Frederiksberg Chokolade? Deres is er virkelig lækre, kæmpe store, og så har de 3 forskellige slags guf, hvis man er til sådan noget ;)

 29. Hej Emily.

  Først og fremmest tak for at måtte læse med på din super fede blog. Første gang, at jeg er her i dag, og kommer vist til at blive hængende et godt stykke tid endnu.

  Jeg er selv århusianer, men var i København for et par weekender siden og kom forbi et par super fede steder, som jeg ikke ved, om du kender. Tjek dem ud her, hvis du skulle have lyst:

  http://makednaked.dk/2013/06/18/forelsket-i-maden-i-mit-liv/

  By the way, så har min søster og jeg en overfed konkurrence kørende på vores blog, hvor man kan vinde den hotteste “selvbruner” på markedet, Prrty Peaushun. En selvbruner uden at være en selvbruner. Kig evt. forbi:

  http://makednaked.dk/2013/06/17/vi-har-gjort-det-100-gange/

  Mange hilsener fra
  Karina :)

 30. Perfekt Emily! Det kunne være sejt, hvis du kunne samle alle disse tips i et slags “Oplevelser i Kbh”-indlæg..

  Jeg vil gerne anbefale Kung Fu II på Ravnsborggade, som er en skøn restaurent/bar. De laver seriøst noget af det lækreste sushi, jeg nogensinde har smagt samtidig med at drinks’ne er over gennemsnittet og stemningen er i top.
  Den italienske restaurent Al Mercante på Bredgade laver ypperlig mad!! Virkelig gode oplevelser med Cofoco på Abel Cathrines Gade 7, Kbh. V. Five Star på Nørrebrogade laver de bedste kebabs og indiske snacks, med hjemmelavet brød og masser af krydderi. Kate’s Joint laver lækker billig verdensmad, men der er tit proppet og udsolgte retter på menukortet.
  Københavns ældste værtshus Det Hvide Lam på Kultorvet er et herligt sted med glad live jazz og folk i alle aldre. Mojo Blues bar har også masser af fed livemusik, men der er fokus på musikken, hvorfor man ikke må snakke højlydt. Studenterhuset ved Rundetårn byder på danseundervisning og andre sjove events.
  Gratis sommer-udendørs-fitness i Fælledparken med Friskis & Svettis.
  Elsker bare Frederiksberg Have og Søndermarken, hvor der er bakket terræn og smugkig til zoologisk have dyrene. Vestre Kirkegård og Assistensen.
  Ville gerne anbefale Frost Factory ved Skt. Hans Torv og Trianglen, men den er desværre gået nedenom og hjem. Det var virkelig lækkert is og smoothies, hvor man selv kunne bestemme om der skulle frugt, bær, nødder eller slik med ind i isen.
  The Jane er et fedt gå-i-byen sted, med spændende biblioteksindretning og lækre drinks. Mexibar laver lækre billige drinks! Drone er underlig, svedig og tilrøget, men spiller virkelig god dansemusik, som gør op for de negative ting.
  Tante-T er min yndlings te pusher.
  Glyptoteket kommer aldrig ud af mode og jeg elsker deres palmehave. Min Morfar var maler her og stedet minder mig utrolig meget om ham. Statens Museum for Kunst er en sikker vinder. Forårsudstillingen på Charlottenborg.
  Generelt gadelivet på Nørrebro, især Elmegade, Ravnsborggade, Blågardsgade og Jægersborggade.

  Jeg elsker bylivet i Kbh. og samtidig at man er tæt på havet, Amager Strand, Fælleden og Dyrehaven. Det er verdens bedste by i mine øjne.

 31. Jeg vil hermed gerne anbefale dig den bedste is i Danmark. Det er et helt nyt koncept, hvor smagen er i højsædet og der lægges vægt på kundernes mening og alle holdninger gemmes og bringes direkte til chefen. Målet er at finde frem til den bedste isoplevelse. Isen går under navnet John Doe. Du kan finde mere på Facebook under http://www.facebook.com/OOJohnDoe. Jeg arbejder selv hos John Doe, men blot som ansat sælger.
  Noget jeg også personligt synes er fantastisk med John Doe og konceptet er at de sælger isen fra én cykel og dermed skal man også være “heldig” eller planlæggende at støde ind i dem en dag. Som oftest afslører vi det dog ofte på Facebook-siden. Hvad endnu bedre er, at isen smager intet mindre end himmelsk og fantastisk. Bedre end Hansen, hvis du spørger mig. Jeg synes helt klart det er et anbefalelsesværdigt koncept, som du med sikkerhed vil synes om. Tjek det ud og opsøg os gerne en dag, vi svinger ind i København igen. Hvis du fortæller, at du evt. vil bringe deres is på din fantastiske blog kunne det være at du fik isen helt kvit og frit – hvem ved ;)

 32. Skønt indlæg, Emily. Det er så rigtigt – og så vigtigt – det der med, at træde et skridt tilbage en gang imellem og se den by, man bor i med nye øjne :)
  Jeg er født og opvokset i København, hvor jeg gik på gymnasium på Vesterbro og dermed brugte samtlige frimoduler med mine veninder på de utallige cafeer. Noget af det bedste, jeg ved, er at gå Vesterbro tynd på må og få og drikke en kaffe her og en øl der. Jeg er vild med Bang & Jensen, selvom det jo som sådan ikke er en skjult perle. Og så er Von Fressen på Vesterbrogade, Kaffeslabberasen på Enghave Plads og den navnløse kaffebar samme sted altid et hit.
  Nu er jeg flyttet til Nørrebro og bruger derfor en hel del tid på at udforske her – som nogle andre nævner, er Røde Roses Kaffebar et super hyggeligt sted, og Stefans Gade i solskin kan mindst lige så meget som Jægersborggade i min optik :)
  Derudover er jeg blevet vild med at søge lidt længere ud – Nordvest er jo i rivende udvikling, og derfor er gåture her virkelig også spændende. At der dukker steder som Tribeca NV op i det kvarter er jo så fedt. Jeg vil anbefale dig at tage en tur ud til biblioteket på Rentemestervej! Det er samtidig også kulturhus og er nyt og spændende, hvor der ofte er arrangementer, og hvor der sælges mad, kaffe og øl. Det er helt klart et besøg værd!

  1. Og så en sidste ting, som også skal med:
   Carlsberg-haven i Carlsbergbyen! Det er virkelig en lille perle, og en af mine bedste efterårsdage i København sidste år var da jeg købte en kaffe fra Café Elefanten derhenne, tog den og mit kamera under armen og gik en tur i den fine have, der ligger skjult og stille hen dér midt mellem Vesterbro og Frederiksberg. Absolut anbefalelsesværdigt! :)
   Tak for en dejlig og inspirerende blog. Glæder mig til at følge dig på dine Københavnereventyr! Kram

 33. Væksthuset i universitetshaven på Frederiksberg – urtehaven og parken er især også en gåtur værd!

  Kontikibar bag operaen – fantastisk lille båd, med lækre snack-retter, fadøl og vin – hvis vejret ikke er godt, har de som regel lukket, men de har altid åbent hvis det ikke regner.

  Fra Kontikibar kan man ane de gamle u-både længere mod nord – der skal jeg helt sikket ud og kigge!

  Flyvergrillen!

  Lidkoeb – cocktailbar i Vesterbros gamle apotekerlaboratorium. De serverer virkelig lækre cocktails i fantastiske lokaler!

  At kigge på elefanter i Frederiksberg Have :-)

  Gåtur på alléen på Assistenskirkegården

  Morgenmad hos Nordisk Brødhus på Rantzausgade – Københavns bedste brød, og hyggeligste bager! Et blødkogt æg med brød og smør er en af deres morgenmadsretter – det er så simpelt og lækkert – og du bliver virkelig mæt af deres brød!

  Til de sene aftenstimer vil jeg foreslå en tur på Barking Dog på Nørrebro. De har så vidt jeg husker åbent hver aften, hvilket er fantastisk når man har ferie, eller fri en dag midt på ugen – gode cocktails og afslappet stemning.