Mini-guide: Santorini

santoo

Så har jeg bikset lidt navne på anbefalelsesværdige restauranter, steder og oplevelser sammen fra skønne Santorini. Vi havde generelt ikke nogen adresser på noget. Blot navne og det gik fint med at spørge om vej. Grækerne var meget hjælpsomme (og virkelig gode til engelsk).

Det er ikke et sted hvor der sker det helt vilde, hvilket var perfekt for os, der havde afslapning og cocktailhour højest på prioriteringslisten. Vi brugte dog en formiddag med at sejle ud og snorkle ved forskellige stop og så var vi på bådtur en dag ud at se vulkanen m.m., begge dele var anbefalelsesværdigt. Dog kan snorklingen forekomme lidt kedelig/farveløs hvis man har været i Det Røde Hav, Great Barrier Reef eller lignende, men skægt og hyggeligt alligevel. Og så lejede vi en bil en dag og kørte til Fira, Red Beach, Oia, spøgelsesbyen Mesa Gonia og rundt på øen generelt.

Husk at spise masser af græk salat. Smager jo så vanvittigt godt i Grækenland, jaja, ved godt at det giver sig selv, men helt ærligt ALT lige fra fetaen til rødløgene smager ca. 110% bedre end herhjemme. Og så skal man smage tomat-keftedess en Santorini-specialitet, der er så lækker!

Kamari
Spis på Nichteri (som jeg skrev et indlæg om her) og Syrtaki på strandpromenaden. Sidstnævnte ligner virkelig en turistfælde, men maden var rigtig god og tilmed billig.

Taverna Sellada, der ligger længere oppe i byen, væk fra strandpromenaden. Blev tippet om den af en læser (tak for tippet!!!) og vi spiste der den sidste aften. Og ville ønske at vi havde gjort det noget før. Auberginedippen/-salaten var helt genial og ligeledes deres moussaka og lamme-‘kleftiko’. Og fyldte vinblade! Taverna Alexander skulle også være dejlig ifølge en anden læser, men den nåede vi desværre ikke. Ligger også lidt oppe i byen.

The Souvlaki Stop på strandpromenaden. Nem, hurtig og billig frokost. Lækre pitabrød med salat og kød. Men husk at bede om det grillstegte på små spyd (kylling eller okse) i stedet for det, der hænger og drejer rundt hele dagen. Og husk at bede om feta i pitaen. Vigtigt!

Den lille Open Air biograf er også et besøg værd til en hyggelig aften med filmkiggeri under stjernerne.

En tur op ad bjerget lige ved Kamari hvor man kan nyde den mest bjergtagende (hæhæ) udsigt er også et hit.

Se mit indlæg fra første dag i Kamari her
Se mit indlæg fra bådtur og vulkanen her

Fira
Er rigtig fin at besøge i dagtimerne. Gå evt. ned ad de 588 trin til vandet/kajen hvor de små både fra krydstogtskibene ligger til og nyd friskpresset juice og andre forfriskninger. Der går en svævebane/lift op igen hvis ikke man har mod på turen op ad trapperne. Ellers tullede vi bare rundt og nød den smukke by, shoppede lidt + var på  Fish Spa Kangal hvor vi fik ordnet fødderne af små ‘doktorfisk’, rigtig skæg og kildende oplevelse.

Se mit indlæg fra Fira her

Oia
Se den berømte solnedgang (husk vin og snacks) og spis derefter på den virkelig lækre Restaurant 1800. Tip: Medbring evt. lidt pænt tøj/sko til at tage på, på sidstnævnte. Vi kom i klipklappere og havde kørt rundt på øen og badet hele dagen og følte os mildest talt meget underdressed. Få bord på tagterassen om muligt.

Se mit indlæg fra Oia (og Red Beach) her
Se Oias sejeste hund her

Hotel, rejseselskab, ture og billeje
Vi rejste med Bravo Tours og boede på Poseidon Beach Hotel i Kamari. Vi var ude at snorkle og på vulkantur med Bravo Tours, samt lejede bil gennem dem. Altsammen meget anbefalelsesværdigt. Dog skal man være opmærksom på at hotellet er meget enkelt og at morgenmaden er lidt kedelig (ristet brød, ost og marmelade. Vi endte med selv at købe frugt + græsk yoghurt, som der fint var plads til i køleskabet på værelset). Det vejer den fine service (meget hyggeligt familiedrevet hotel) + beliggenhed (lige ned til strandpromenaden og vandet) til gengæld op for i mine øjne, men bare så jeg ikke vildleder nogen.

ENGLISH RECAP: Some tips for Santorini. Only in Danish, sorry. But if you’re there remember to eat lots of Greek salad, tomato-keftedess and souvlaki. And please visit Taverna Sellada and Nichteri in Kamari and Restaurant 1800 in Oia (after watching the famous sunset).

(Visited 7.951 times, 8 visits today)
BB Te

Skriv en kommentar

14 Kommentarer

 1. Åh det er så perfekt som det kan blive Emily :) Rejser til Santorini på søndag så de her tips at så velkomne! Generelt også flotte og gode indlæg her i løbet af juni.

  Cecilie

 2. Jeg kigger efter ferie på Santorini nu! Der ser såååå lækkert ud! Tak for denne fine guide og alle dine andre guider, jeg er helt vild med dem!

 3. Smukt billede og rigtig fin guide, Emily. Der mangler bare lige en baby-cola i sutteflaske, så havde indlægget været helt perfekt ;)

  Restaurenten Alexander i Kamari tilslutter jeg mig gerne anbefalingen (levende musik hver aften og priserne er meget rimelige) samt Open Air Biografen, som vi også var i med vores lille pige. Mega hyggeligt, trods det ukristelige tidspunkt (set med børneøjne) vi var afsted. Liggestole, dyner og popcorn under stjernehimmel er en svært god kombi.

  1. Touché ;) Sådan en mangler der altid + er plads til ;)
   Dejligt at I også havde en rar tur :)

 4. Hej,
  jeg skal til Santorini med en veninde i slutningen af juli, og vi har snakket meget om at leje en bil. Derfor tænkte jeg på hvordan vejene er derovre, er det smalle veje op og ned af bjerge, eller er det ordentlige veje?
  Ellers rigtig fin guide! :-)

  1. Jep, smalle veje og bjergkørsel og ingen lyskryds, afstribning osv. Mine to veninder turde ikke at køre der, så jeg hang på den ;) Synes det var ok, men det er helt klart en fordel at have en del køreerfaring og is i maven. God tur! :)

   1. Åh, så er jeg heller ikke helt sikker på at jeg tør køre der, men tusinde gange tak for svaret!
    Tak for det og god sommer :-)

 5. Rigtig gode tips du giver! Normalt læser jeg ikke blogs (min kæreste har inspireret mig lidt, selvomd et måske er lidt fesent), men min kæreste og jeg skal til Santorini i næste uge, og disse tips er helt klart en hjælp! Vi skal bo på Rosebay http://www.trivago.dk/kamari-447751/hotel/rosebay-98308
  Så jeg håber det bliver lige så godt, som dit ophold der! :)

 6. Har lige været på Santorini og hvor er Oia bare fin! Kan godt forstå postkortene bliver skudt der :) Så hyggeligt med de små snørklede gader og flotte huse! Da i var ude og snorkle, var det det med danske instruktører, eller lokale? Har nemlig en ven som arbejder i et dykkercenter i Kamari :)

 7. Tak for tips, og vi kender heldigvis det hele, da vi har været der 6 gange og skal derned for 7. gang til august. Det er det mest vidunderlige sted i verden (for os). Vi nyder det i fulde frag og kommer tilbage år efter år. Håber på engang at kunne få en ‘aftægtsbolig’ dernede!
  Restaurant 1800 er perfekt, men også bøfrestauranten Candouni i Oia er totalt perfekt – kun oplyst af levende lys!