Sund salat med friske majs, sommerkål og æbler


En rar lille salat, der er perfekt tilbehør til grill. Eller fisk, vi fik den med laks forleden. Og så er det en rigtig fin måde at få spist en masse sund og tilmed rå kål på. Og jeg lover, at det er lækkert. Sødmen fra majs og æbler spiller flot op til den knasende og friske kål og dressingen (husk at smage til!) balancerer det hele. Yndlingssalaten herhjemme for tiden.

SALAT MED FRISKE MAJS, SOMMERKÅL OG ÆBLER
Majskolber, kogte (men endelig ikke for meget)
Æbler, helst røde/pink, i papirtynde både
Spidskål eller anden sommerkål, skåret fint
Rødløg hakket fint

DRESSING
3 dele olie
1 del Meyers æbleeddike
akaciehonning
lime
sennep helst grov ellers dijon
salt og peber

 • Skær alle majskornene fra kolberne og bland dem (hold eventuelt nogle tilbage til pynt) med alle de andre snittede sager.
 • Bland olie og eddike (eks. 3 spsk. olie til 1 spsk. eddike, 6 spsk. til 2 spsk. osv. eller mere alt efter hvor mange du laver til)
 • Smag dressingen til med honning, lime, sennep og salt og peber. Hæld dressingen over salaten, bland evt. lidt og pynt så med de ekstra majskorn.

Billederne er taget med Nikon D7100

ENGLISH RECAP: A really nice, sweet and crunchy salad with fresh corn from the cob, apples and kale.

(Visited 10.433 times, 15 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Den må jeg prøve i aften. Den ser utrolig lækker ud – og sund ikke mindst! :) Tak for opskriften, og rigtig fed side forresten!

  Med venlig hilsen
  Charlotte

 2. Jeg er blevet meget populær på den her salat, og skal vist generelt til at dyrke det der med at lave dressinger noget mere.
  Dog kostede æblesnitteriet en finger i går (dvs. 1/3 negl plus det løse), men så snart den er fit for fight, så er jeg klar med mandolinjernet igen (dog med holderen denne gang – hver gang.. Har vel lært lidt..)

 3. Greetings from Los angeles! I’m bored to tears at work so I decided to browse your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you present here and can’t
  wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G
  .. Anyhow, very good site!