Hvad er bedre end brownie? Brownie med indbygget cheesecake selvfølgelig! Det var lige hvad pigerne og jeg havde lyst til i weekenden og vi fulgte denne opskrift fra Louisa Lorang. Troede først at det ville være en avanceret og besværlig kage, men den var rigtig nem, især sammenlignet med rigtig cheesecake. Vi valgte at tilsætte masser af friske kirsebær for at tilføje lidt friskt og let syrligt til den ellers meget søde og tunge kage, ligesom vi også kom ristede, afskallede hasselnødder i, der bidrog med masser af crunch og nougatsmag. Skulle jeg lave den en gang til – og det skal jeg! – så ville jeg nok lave dobbelt op af cheesecake-toppingen, den kan man ikke få for meget af vel?
CHEESECAKE-BROWNIE MED KIRSEBÆR – 6-8 personer
125 g smør
100 g mørk god chokolade (ca. 70%)
2 dl sukker
2 æg
2 dl mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakaopulver
FYLD
2-300 g kirsebær, skåret i halve og udstenede
100 g ristede og afskallede hasselnødder
CHEESECAKE-TOP (lav evt. dobbelt portion)
200 g flødeost
1 dl sukker
1 æggeblomme
1 tsk. vaniljesukker
- Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. Tag det af varmen og lad det køle lidt af, når det er smeltet.
- Pisk sukker og æg luftigt i en stor skål. Pisk derefter den lune chokolade/smør i.
- Bland mel med vaniljesukker og kakaopulver. Sigt det i den chokolademassen og rør det sammen.
- Rør de ristede hasselnødder i dejen.
- Læg et stykke bagepapir i bunden af en form (20 x 25 cm) og smør bagepapiret. Hæld kagemassen i formen.
- Læg de halve kirsebær på kagen og tryk dem let ned i dejen.
- Pisk flødeost, sukker, æggeblomme og vaniljesukker med en elpisker.
- Dryp store klatter af ostemassen oven i browniemassen. Marmorér kagen ved at trække en kniv igennem den.
- Bag kagen ved 175 grader i 35-40 minutter.
- Lad kagen køle en smule (ca. en times tid) og sæt den i køleskabet. Lad være med at dække den til før den er helt kold (ellers dannes der kondens).
- Skær den i firkanter og servér.
Kagen kan snildt laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Tip: Skift kirsebær ud med friske eller frosne hindbær eller erstat hasselnødder med valnødder.
ENGLISH RECAP: What is better than a good chewy brownie? A good chewy brownie with cheesecake topping, lots of dark, sweet cherries and roasted hazelnuts of course! Similar recipe here (just remember to add those cherries and hazels).
Billederne er taget med Nikon D7100// Pictures taken with Nikon D7100