Jeg er så heldig, at min ene roomie kan lave sådan cirka verdens bedste gulerodskage. Og at hun forleden bagte en hel lille hær af dem. Normalt får vi den ellers som én stor kage bagt i en springform og derefter overtrukket med en himmelsk flødeostglasur, men for variationens skyld (og fordi der var fødselsdag i kollektivet og portionskager er festlige) fik vi dem i en cupcake-version forleden. Uanset om du er til en stor eller mange små, så er opskriften nedenfor den bedste jeg har prøvet.
Det er en ret stor portion, så halvér evt. opskriften.
DEN BEDSTE GULERODSKAGE – 2 kager eller ca. 20-24 cupcakes
200 g rørsukker
2 dl planteolie (jeg bruger solsikkekerneolie)
4 æg
275 g mel (4 1/2 dl)
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
400 g revet gulerod (= ca. 4 gulerødder)
evt. 60 g rosiner (1 dl)
evt. 50 g hasselnødder (1 dl)
evt. 1-2 tsk revet appelsinskal
GLASUR
60 g smør
125 g flormelis (1 3/4 dl)
1 tsk vanillesukker
100 g flødeost
evt. lidt citronsaft
- Rørsukker og olie piskes godt sammen.
- Æggene tilsættes ét ad gangen og piskes sammen til det hele er let og skummende.
- Mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel blandes og røres forsigtigt i.
- De revne gulerødder + evt. rosiner, hasselnødder og appelsinskal røres i til sidst.
- Dejen hældes i 2 smurte springforme eller tærtefade (ca. 24 cm/dia.)
- Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 min. Men hold endelig øje med dem.
- Kagerne er færdige når man kan stikke en kødnål/træspyd i dem og den kommer op ren.
- Bages de som cupcakes skal formene fyldes 2/3 (de skal helst stå i en muffinplade) og kagerne skal bages i ca. 20-25 min.
- Lad kagerne køle helt af inden glasuren kommes på.
- Pisk alle ingredienserne til glasuren med en elmixer til en blød, luftig og blank glasur.
- Smør glasuren på kagerne. Hvis du har lavet 2 store kager, kan de evt. lægges sammen.
ENGLISH RECAP: My favorite carrot cake turned cupcakes. Similar recipe here.