Gulerodskage med flødeostglasur

Jeg er så heldig, at min ene roomie kan lave sådan cirka verdens bedste gulerodskage. Og at hun forleden bagte en hel lille hær af dem. Normalt får vi den ellers som én stor kage bagt i en springform og derefter overtrukket med en himmelsk flødeostglasur, men for variationens skyld (og fordi der var fødselsdag i kollektivet og portionskager er festlige) fik vi dem i en cupcake-version forleden. Uanset om du er til en stor eller mange små, så er opskriften nedenfor den bedste jeg har prøvet.

Det er en ret stor portion, så halvér evt. opskriften.

DEN BEDSTE GULERODSKAGE – 2 kager eller ca. 20-24 cupcakes
200 g rørsukker
2 dl planteolie (jeg bruger solsikkekerneolie)
4 æg
275 g mel (4 1/2 dl)
1 tsk vanillesukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
400 g revet gulerod (= ca. 4 gulerødder)
evt. 60 g rosiner (1 dl)
evt. 50 g hasselnødder (1 dl)
evt. 1-2 tsk revet appelsinskal

GLASUR
60 g smør
125 g flormelis (1 3/4 dl)
1 tsk vanillesukker
100 g flødeost
evt. lidt citronsaft

 • Rørsukker og olie piskes godt sammen.
 • Æggene tilsættes ét ad gangen og piskes sammen til det hele er let og skummende.
 • Mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel blandes og røres forsigtigt i.
 • De revne gulerødder + evt. rosiner, hasselnødder og appelsinskal røres i til sidst.
 • Dejen hældes i 2 smurte springforme eller tærtefade (ca. 24 cm/dia.)
 • Bages ved 175 grader varmluft i ca. 45 min. Men hold endelig øje med dem.
 • Kagerne er færdige når man kan stikke en kødnål/træspyd i dem og den kommer op ren.
 • Bages de som cupcakes skal formene fyldes 2/3 (de skal helst stå i en muffinplade) og kagerne skal bages i ca. 20-25 min.
 • Lad kagerne køle helt af inden glasuren kommes på.
 • Pisk alle ingredienserne til glasuren med en elmixer til en blød, luftig og blank glasur.
 • Smør glasuren på kagerne. Hvis du har lavet 2 store kager, kan de evt. lægges sammen.

ENGLISH RECAP: My favorite carrot cake turned cupcakes. Similar recipe here.

(Visited 31.057 times, 12 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. YUM! Den kage ser da bare virkelig lækker ud!

  Jeg er selv fan af gulerodskage (og squashkage mums) og de her små cupcakes ser da for søde ud! De skal prøves en dag!

  1. Du kan sagtens bage den dagen før og så pakke den ind, når den er kølet af. Glasuren kan også laves dagen i forvejen, men opbevar den på køl og vent med at smøre den på kagen til lige før den skal serveres :)

 2. Uhmm.. Mums, de ser gode ud! Og det gør de guldfarvede/guldmetal-forme også. Ved du mon hvor de er fra? Jeg skal bage en ordentlig portion muffins til min kærestes bog- og albumrelease i morgen, og de ville da være perfekte – maser af bling og lækkert shine! Dem må jeg ha’ – hvis du kan sige hvor de kan købes? Tak :)

 3. Åh de ser lækre ud :-) kan du anbefale en bestemt flødeost? Ha’ en skøn dag :-)

 4. Hej Emily
  Jeg lavede kagen forleden og den blev superlækker, MEN..
  Jeg undrede mig meget over mængden af mel! Da jeg havde æltet lidt mere en halvdelen af melet i, var dejen ligesom “mættet”. Da 3/4 af melet var i var dejen helt fast og “brødagtig” og skulle mases ud i formen. Jeg kom derfor ikke det sidste mel i og kagen blev rigtig fin, men ret bastant. Hvad er din erfaring med det?

  1. Nej, desværre. Men ostecremen kan holde sig i 3-4 dage på køl og så smøres på lige inden servering :)

 5. Jeg har nu bagt denne her gulerodskage to gange og det er den bedste nogensinde! Den kan nemt sammenlignes med den fra lagkagehuset. Er det din egen opskrift? ;)

  1. Åh hvor dejligt at høre Mie og tak for feedback :) Jeg har den fra min bedste veninde, der har den fra sin mor. Ved ikke hvor den kommer fra oprindeligt. Klem Emily

 6. Hej :) hvor servden lækker ud, den vil jeg bage til sankt hans i aften. Jeg skal have en stor bradepande med, hvordan tror du opskriften passer til det? Skal jeg gange det med 1,5 måske?
  God sankt hans aften :)

 7. Hej. Jeg er hyppig kunde hos lagkagehuset og deres gulerodsmuffins er den bedste jeg har smagt. Men denne her opskrift kommer desværre ikke engang i nærheden af den. At der skal olie i får cupcakene til at klappe sammen, den er melet og våd (ikke fugtig som målet er) og samtidig er den til dels smagsløs, jeg kom 3,5 teske kanel i da 2 skeer ikke virkede som så meget. Nu er jeg ikke ny i køkkenet og slet ikke med muffins eller cupcakes, men de her er de kedeligste jeg har lavet desværre.