Crème brûlée med lakrids

Forleden var der en læser, der efterspurgte opskriften på crème brûlée’rne fra dette indlæg og den skal I selvfølgelig ikke snydes for. Det er små himmerigsmundfulde af creme med lakrids. Søde, bløde og med et sprødt sukkerlag på toppen.

Vær opmærksom på at det er allerbedst hvis man bager cremerne dagen/aftenen inden de skal serveres.

CRÈME BRÛLÉE MED LAKRIDS – 4 personer
4 æggeblommer
1 dl sukker
2½ tsk. lakridspulver
Evt. kornene fra 1/2 stang vanille
¼ l piskefløde
1 dl sødmælk

Til pynt –
1 dl rørsukker

  • Fyld en bradepande med 2-3 cm vand, og sæt den i en 140° varm ovn.
  • Pisk æggeblommerne og sukkeret let sammen.
  • Pisk lakridspulveret i.
  • Kog piskefløden og mælken op.
  • Tag gryden af varmen, og hæld 1 dl af fløden i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Sæt gryden over varmen igen, og pisk æggemassen ned i resten af fløden, mens du pisker. Fløden skal legeres let, men pas på – får æggene for meget varme, klumper de og du ender med en omgang røræg deluxe.
  • Tag gryden af varmen, og fordel cremen i 4 små crème brûlée-forme på ca. 1 dl (dem på billederne ovenfor er mindre, vi lavede mini’er).
  • Sæt dem forsigtigt i vandbadet og bag dem i 30-40 minutter.
  • Cremen skal være let bævrende, når du puffer til formen.
  • Tag crème brûléerne op af vandbadet, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer, eller gerne natten over.
  • Drys de kolde cremer med rørsukker og brænd dem med en crème brûlée-brænder.
  • Servér straks.

ENGLISH RECAP: There’s no way as good nor classic to end a meal as with a crème brûlée. This one has an exciting hint of licorice. Similar recipe here.

(Visited 3.024 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Jeg kan tydeligt huske det billede af din veninde med den smukke trøje fra Zara. Jeg købte den selv lige efter at have set den her på bloggen, og den er virkelig en af mine små kærligheder i mit tøjskab :)