Citron- & ricottapandekager

Jeg elsker pandekager. Tynde, tykke, amerikanske, franske, færdigkøbte og hjemmelavede. Og jeg elsker alle pandekagens fætre og kusiner, som æbleskiver, vafler og klatkager. Jeg elsker pandekager så meget, at jeg ofte vælger brunch om muligt, når jeg er ude at spise på café, fordi der ofte er en eller anden pandekageagtig sag med. Så pyt med resten, bare der er pandekage. Det er (næsten) min livsfilosofi.

De her tykke, luftige, amerikanske pandekager (opskrift herfra) hører til de mere raffinerede af slagsen, idet der både er ricotta og citronskal og -saft i. Og derefter er de draperet i en af mine andre gastronomiske yndlinge: Lemon curd. Resultatet var nogle af de bedste pandekager, jeg har nogensinde har fået (og mine 3 smagsdommere herhjemme var enige), både hvad angår tekstur og smag. Lav dem! Det kan kun gå for langsomt :)

CITRON- & RICOTTAPANDEKAGER – 2 personer
1,8 dl mel
1 spsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 spsk sukker
2,4 dl ricotta
2 æg
1,6 dl mælk
1 citron, reven skal og saft herfra
Smør til stegning

1/2 glas færdig eller hjemmelavet lemon curd
Friske hindbær til pynt
Flormelis til pynt

 • Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en lille skål.
 • Pisk ricotta, æg, mælk, citronsaft og -skal sammen i en stor skål.
 • Pisk de tørre ingredienser i de våde til de lige akkurat er samlet (ikke overpiske).
 • Varm en slip-let pande op og pensl den med smør.
 • Hæld ca. 1/2 dl dej på pr. pandekage og steg dem på begge sider til de er let gyldenbrune. Gentag til der ikke er mere dej.
 • Varm lemon curd’en op i en lille gryder over svag varme.
 • Dryp nogle skefulde over pandekagerne og top med friske hindbær og et drys flormelis.
 • Velbekomme :)

ENGLISH RECAP: Sunday morning I served lemon ricotta pancakes for my roomies and they accumulated several moments of pure bliss and thankful silence. Best. Pancakes. Ever. Make them sooner rather than later! Recipe here.

(Visited 6.522 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Hvor ser de bare lækre ud! Hvad ville du anbefale at man kunne bruge i stedet for ricotta ost? – det er nemlig bare ikke til at opdrive i mine lokale supermarkeder, hvilket virkelig ærger mig.

  1. Pipper lige lidt med her :) Ricotta er nemlig friskost, ligesom skyr og kvark teknisk også er friskost, så der kunne sikkert også bruges..

 2. De ser bare så lækre ud;) Har du erfaring med ar bruge agavesirup i stedet for alm. sukker? Jeg prøver helt at undgå raffineret sukker:)

  1. Nej, har ikke prøvet, men det er meget lidt sukker der skal i dejen, så det tror jeg nemt du kan erstatte :)

 3. Kæreste Emily

  Tusind tak for din meget flotte støtte til min Knæk Cancer-indsamling!!

  Og til alle jer trofaste Emily-følgere:
  Med Emilys velsignelse giver jeg hermed opfordringen videre om at hjælpe med at støtte eller sprede budskabet til flest muligt om en vigtig kampagne i anledning af Knæk Cancer-ugen.

  Kampagnen tager afsæt i min 2-årige datter, skønne Madicken, som har leukæmi. Du kan møde hende her og se, hvor sej hun er:
  https://cancer.tv2.dk/content/susanne-geert
  Tak til alle, der vil støtte den vigtige kamp – alt tæller og gælder!

 4. Guri, så godt det ser ut! Som en pannekakeelsker selv, skal disse definitivt testes ut! Tusen takk for nydelig oppskrift! :)

  1. Ja, den er i butikkerne nu. Sidder i Singapore, så kan ikke lige tjekke hvad den hedder desværre og kan heller ikke finde den på nettet :(

 5. De ser virkelig lækre ud. Mon de kan laves uden gluten som min mave ikke tåler så godt lige i tiden? i forbindelse med dette vil jeg høre om du har nogle gode glutenfri opskrifter du kan del, det mener jeg at kunne huske at du havde engang? Eller er det mig der husker forkert? På forhånd tak:-)

  1. Hej Tine,
   Hmm… lige med de her tror jeg det er svært, da det bl.a. er gluten i hvedemelet, der får dem til at hæve og blive fluffy. MEN hvis du kigger på opskriftsiden i menubaren, så er der både glutenfri vafler og indtil flere slags pandekager :)
   Kh.
   Emily