3 gange julebag

honcup2

Kopkager med tranebær og honningkagekrydderi. Og med en virkelig rar frosting. Opskrift her.

cranberry9

Og variation over samme tema med tranebær og appelsin cupcakes. Opskrift her.

ju1ju4

Min mormors ‘Pingkager‘. Opskrift her.

lusekat1

Luciabrød, noget af det bedste jeg ved. Opskrift her.

Det’ sørme, det’ snart, det’ jul. Eller i alle tilfælde december. I den kommende weekend har jeg min første julefrokost (og den perfekte julefrokostkjole) og planlægger også at julehygge en hel del på hjemmefronten, lave adventskrans, drikke æblegløgg og ikke mindst bage luciabrød. Og spise de små lusekatter, som svenskerne kalder dem, med masser af koldt smør (ok, har en afhængighed på det område) og rare venner. Skal I julebage og i givet fald hvad? Er meget nysgerrig, når det kommer til julebag skal jeg nemlig sige jer :)

ENGLISH RECAP: December is only a few days away and I’m looking forward to all the homemade treats and cosy moments.

(Visited 523 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Det lyder rigtig hyggeligt :) Jeg skal traditionen tro bage ingefær småkager – så nemt – og så godt!

 2. Jeg er blevet tilføjet til kærestens families “bage pebernødder”-weekend. Det starter med aftensmad og lave dej hos hans farmor fredag. Derefter hygge om lørdagen og til sidst skal pebernødderne lægges på plader og bages søndag. Skøn tradition :)

 3. Hvor lyder de bare lækre, de der muffins – elsker alle julekrydderier, og med tranebær i, er der jo tilmed lidt bid – de må virkelig være et hit :D

  – Anne

 4. Luciabrød er så fine og rare.
  Jeg har allerede bagt pebernødder, men skal helt sikkert bage dem en gang til. Og så har jeg igen i år fået lov at låne min mormors kødhakker med stjernetyl, så jeg kan lave min absolutte yndlingssmåkage: vaniljekranse med masser af vanilje og smør.
  Min mor plejer at lave brunkager, og jeg har lidt overvejet, om jeg snart burde prøve det. Men pga. eksamen op til jul bliver det nok ikke i år.
  Men konfekt (marcipan, trøfler osv.) skal jeg helt sikkert lave, tid eller ej. :)
  Og hjemmelavede æbleskiver og gløgg ditto.

  1. Ih, hvor du er flittig. Vanillekranse er det bedste, det skulle jeg måske også prøve… :)

 5. Uhh lækkert. Jeg har allerede bagt brunkager, jødekager og vaniljekranse. Konfekten skal laves på fredag sammen med søde veninder. Men men men… De der luciabrød skal jeg helt sikkert også have gang i i år. Min søde kæreste er vokset op i Sverige, og han er om nogen lige så svensker-gal som dig ;) – og ham vi elske dem…

  1. Sikke meget du har bagt, er helt imponeret! Ja, gør da det, der findes ikke noget bedre og hvis du samtidig kan glæde ham :)

   1. I min familie har vi en tradition med at bage julesmåkager i november, sådan at man kan have glæde af dem i laaang tid. Derfor brugte vi også en hel weekend på at bage og det blev til 7 dåser brunkager, 5 dåser vaniljekranse og 4 dåser jødekager… – Bare rolig de blev fordelt ud over flere hustande ;)

 6. Jeg skal bage juleingefærsmåkager (langt ord). Det er del af en slags tak-fordi-jeg-må-overtage-jeres-seng-gave til min bror og hans kæreste når jeg skal besøge dem i Aarhus i december. Det er de nemmeste ingefærsmåkager, som jeg tilsætter revet appelsinskal, stødt nellike og lidt kardemomme. De smager fantastisk :)

  God julebagningsweekend.

 7. Jeg vil slet ikke bagt de kopkager med tranebær sidste år – måske bliver det i år :) De ser i hvert fald gode ud! Ellers skal jeg helt sikkert have brugt resten af de æbler fra mine forældres have, der stadig ligger i kælderen. Mon ikke lidt kanel ville være godt i min almindelig æblekageopskrift?! Og så skal jeg lave konfekt med dadler, hjemmelavet nutella med ristede hasselnødder og selvfølgelig bage æbleskiver. Jojo – jeg er allerede mentalt forberedt, haha :-D

 8. Selvfølgelig skal der julebages! Jeg har en fordej til honninghjerter stående, det er nemlig en af mine yndlings julekager. Derudover vil jeg for første gang forsøge mig med et honningkagehus, og så skal der bages min mors finske småkager, “de gode s’er”. Må vist finde på et lidt mere passende navn til dem ved lejlighed ;)

 9. Øj, de kager ser lækre ud!
  Jeg har en tradition med at bage klejner hver jul. Jeg har som den eneste i min familie fået en opskrift på klejner af min bedste, som er gået i arv i flere generationer og tidligere tilhørte hendes farmor, så det er godt gammeldags julebag der skal gang i hjemme hos mig :)
  Det er godt nok ikke den sundeste kage af slagsen, men når nu det er jul, så har man jo lov ;)

 10. Jeg elsker også julebag. Jeg plejer at bage vaniliekranse og så nogle nougatmakroner (en “sandwich” af mørdej med nougat imellem). Sidste år bagte jeg honningkagehjerter og klejner, men jeg tror, at jeg i år vil en eller anden slags julecupcake – måske dem, du viser her, og så vil jeg gerne prøve luciabrød. De er ikke særligt almindelige i Jylland, men jeg synes, at de ser så fine ud, så tror jeg skal prøve dem i år.

  Og ellers har jeg en lang liste med ting, jeg gerne vil have bagt: julebrød, fedtebrød med kokos, mandazi (en slags dybstegte nordafrikanske æbleskiver), konfekt, og, og…

  Men nu må vi se, hvad jeg når.

 11. Vi skyder det hele i gang på søndag med hjemmelavede æbleskiver og glögg – det er en tradition at samle familien 1. søndag i advent og julebage… Ligesom det ligger fast, at der skal være fedtebrød, vanillekranse og konfektkugler af tørret frugt :)
  Derudover er der frit slag for fantasien, og jeg skal helt sikkert have afprøvet dine kopkager med honningkagekrydderi! Men søde Emily hvor har du fundet dine glasbeholdere med låg? For jeg har ledt og ledt…

 12. Hejsa Emily,

  Virkelig flot blog, specielt dine billeder. De er af så høj en kvalitet at min Mac puster grundet de mange MP den skal loade. Overvej at lægge billederne op lidt mere komprimeret?

  Skal du selv bage alt det på billedet? Du skriver også at du har din første julefrokostkjole? Hvordan ser den ud?

  Er selv en del af denne online tøj butik til kvinder: http://www.youshoe.dk . Vi startede egentligt som sko butik men sælger snart alt der relatere sig til tøj og vores lagers størrelse er den eneste begrænsning.

  Denne blog er derudover skøn læsning, mest fordi folk herunder er ret så flittige til at kommentere, så er bloggens formål ligesom opfyldt og ikke bare en reklamesøjle som du selv påpeger ude til højre, at den ikke skal være.

  Kan du og i andre have en skøn jul og ser frem til at se eller modtage et link til DIN julekjole :D

  Kram Rune

 13. Smart måde at få sukker i kaffen på, det skal jeg da helt klart prøve næste gang jeg få en slik stok i hånden. Ser i øvrigt rigtigt lækkert ud også.