Nem grønærtesuppe med broccoli

Selvom det ikke ligefrem er en juleret, så synes jeg det er rigtigt dejligt med lidt sundt, grønt, let og alligevel lunende her mellem alle julefrokosterne, -festerne og -godterne. Denne suppe er noget af det nemmeste, men vældig velsmagende og sund. Og så er den noget så nydelig med sin smukke, grønne farve.

NEM GRØNÆRTESUPPE MED BROCCOLI – 3-4 personer
1 løg
1 l hønse- og grøntsagsbouillon
1 broccolihoved
1/2 pose frosne ærter
Salt & peber

Evt. som topping
Creme fraiche eller skyr
Stegt kalkunbacon
Purløg

 • Skær løgene i både og steg dem klare i lidt olie i en stor gryde.
 • Skær broccoli i mindre stykker og kom stykkerne i gryden sammen med boullionen og kog det til broccolien er mør.
 • Tilsæt ærterne og lad dem kort simre med. Blend det hele (nemmest med en stavblender) med lidt af af kogevandet og gem resten. Kom lidt mere af kogevandet/boullionen ved indtil suppen har den ønskede konsistens.
 • Varm suppen igennem og server med creme fraiche, brød, kalkunbacon og purløg.

ENGLISH RECAP: Between all of the festivities, sweet treats and heavy meals of the holiday season it feels really good to go for a healthy green pea soup for a night or two. This one is made with broccoli and is oh so easy. Similar recipe here.

(Visited 9.778 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. SMUKKE billeder. Jeg kan faktisk bedst lide ærtesuppe når den får selskab af mynte og friskpresset citronsaft. Ellers bliver den for “tung” og overvældende for mig…. I stedet for kalkunbacon kan jeg også anbefale at toppe vintersupperne med stegt øko-chorizo fra Aalbæk. Den med jalapeno er en favorit!

  Kh Marian

 2. Uhm, jeg elsker ærtesuppe og med broccoli i samt bacon på toppen, så kan det kun blive bedre :D

 3. Tusind tak for opskriften! Prøvede den i går aftes, og man må sige, at den var et hit herhjemme! Havde grønærtesuppe ud over det hele da jeg skulle blende det, men det har jeg så lært af til næste gang! Haha.
  Men lækkert med nogle nemme og sunde opskrifter på bloggen! :-)