Grønkålssalat med granatæble og tranebær

Smuk, knasende sprød og frisk salat, der gør sig noget så godt på julebordet, som et sundere og farverigt indslag. Som regel får vi en rå rødkålssalat med granatæble, hasselnødder og appelsiner hos min familie juleaften, men i år kommer denne grønne og skønne sag på bordet. Synes det er rigtig rart med en rå og frisk salat, sammen med alt det brune og stegte.


Opskriften er fundet hos Louisa Lorang her, vi valgte dog at tilsætte lidt julekrydderier til pecannødderne + appelsinstykker og granatæblekerner, hvilket kan anbefales :)

GRØNKÅLSSALAT MED VINTERFRUGTER & KARAMELLISEREDE PECANER
– 4 PERSONER SOM TILBEHØR
150 g pecannødder (valnødder går også an)
¼ dl sukker
2 spsk. ahornsirup
½ tsk. salt
25 g smør
1 knivspids stødt allehånde
1 knivspids kanel
1 knivspids kardemomme
1 knivspids stødt nellike

ENDVIDERE
¼ dl citronsaft
2 spsk flydende honning
2 spsk æbleeddike
4 spsk olivenolie
200 g grønkål
2 æbler
75 g tranebær
1 granatæble
2 appelsiner
salt og peber

 • Kom pecannødderne på en tør, varm pande og lad dem riste i ganske kort tid. Kom sukker, sirup, salt og smør på og lad nødderne stå ved lav varme, til de er gyldne og karamelliserede, rør af og til. Det tager omtrent 5 minutter. Hæld dem ud på bagepapir og lad dem køle helt af.
 • Rør citronsaft med honning, eddike og olie til en dressing.
 • Pluk grønkålen fra stænglerne og hak den fint. Skær æblerne i både og appelsinerne i stykker eller fileter og tranebærene i halve. Pil granatæblet.
 • Vend grønkål, æbler, appelsin, granatæblekerner og tranebær med dressingen og smag til med salt. Lad salaten trække i mindst 30 minutter og anret den derefter med pecannødder på.

ENGLISH RECAP: A pretty, healthy and raw salad for the Christmas table. Finely chopped kale, apples, oranges, cranberries, pomegranate and caramelized pecans drizzled with a dressing of lemon juice, honey and olive oil.

(Visited 15.329 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. ØJ hvor ser den salat lækker ud! Den skal helt klart laves MEGET snart – har kun lige fået øjnene op for rå grønkål så inspiration er mere end kærkommen ;-)

 2. Emily!! Hvor mon du fandt pecan-nødderne? Jeg kan kun finde valnødder, men vil absolut have pecan-nødder i min salat!! Glædelig jul til dig smukke kvinde!

  1. Irma :) og ellers helsekostforretninger :)
   Lige over sødeste og hils din dejlige lille familie <3

 3. Alle de gode julekrydderier, skal du blandes med appelsinerne og æblerne? Jeg står og vil lave den her til juleaften, men kan ikke se hvor krydderierne kommer ind henne. Håber du kan nå at svare hurtigt selvom det er juleaftensdag!

  1. Hej Anna,
   Har først set din kommentar nu :( De skal sammen med pecannødderne. Er ked af at det ikke står tydeligt i opskriften, det står lige ovenfor :)
   Håber at du fandt ud af det og at I havde en dejlig aften :)
   Kh.
   Emily