Hvid gløgg

Jeg holder frygteligt meget af gløgg og vi har fået det herhjemme minimum et par aftener om ugen hele december. Her er opskriften på min favorit for tiden, der er en hvid version med hyldeblomst og uden rosiner. Den er mere aromatisk, blomsteragtig og lidt friskere og lettere end den traditionelle røde, men smager stadig dejligt af jul. Savner man rosinerne, så tilføjer man dem selvfølgelig bare. I så fald foreslår jeg, at man bruger de lyse sultanarosiner.

HVID GLØGG MED HYLDEBLOMST OG JULEKRYDDERIER
3 dl hyldeblomstsaft
50 g rørsukker
4 cm tørret ingefær
1 vanilleestang, delt på den lange led
3 kanelstænger
6 hele kardemommefrø
4 tørrede stjerneanis
2 flasker tør hvidvin
2-4 dl hvid rom
Skallen af en økologisk citron eller appelsin, skåret af med en kniv (undgå det hvide, det er bittert)
SOM PYNT/TIL SERVERING
Smuttede mandler
Citronskiver

 • Hæld saft og sukker i en gryde sammen med alle krydderierne og lad det simre i 10 minutter.*
 • Tilsæt vinen og varm langsomt op – gløggen må ikke koge (alkohol fordamper ved 80 grader, så hold den derunder). Smag til med rom.
 • Hæld varm hvid gløgg i varmefaste glas og servér straks.

Portionen rækker til ca. 6-8 personer. Den kan evt. halveres, men ellers holder den også fint hvis man hælder den på de tomme hvidvinsflasker.

* Det tager bestemt ikke skade af at stå og trække længere, hvis du er i god tid. I så fald kan du slukke for varmen og tilsætte rommen allerede her og så lade den stå i et par timer. Eller dage.

ENGLISH RECAP: I really, really like mulled (well and spiked) wine and this white version with elderflower is no exception.

(Visited 18.506 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Ej hvor ser det lækkert ud! Jeg tror lige jeg vil smide en hentydning når jeg snakker med mine forældre næste gang – det kunne i hvert fald være rigtig lækkert at starte julen med når vi tager hjem i weekenden!

 2. Ah, her hjemme drikker vi varm æblecider! Det kan virkelig også anbefales! Bare sørg for at bruge en god cider (ingen temp eller summersby!!)

  1. Åh, det lyder også godt! Hvilken cider bruger du og hvor kan den købes? Synes det er så svært at få hold på andet en de der sodavands-wannabe-ciders…

   1. Hej Emily :) faldt over kommentarsporet her, da jeg pønser på at lave din hvide gløgg snarest. I den forbindelse vil jeg tippe om, at Løgismose har en æblecider, som er fremragende til at varme op – vi tilføjede et skvæt rom, det kunne den bestemt også godt bære ;) fandt den i Netto for nogle uger siden, jeg ved ikke, om det blot var en “spotvare”, men håber, det er fast sortiment!
    Knus

 3. Den opskrift skal jeg da vist prøve, det ser lækkert ud! God undskyldning for at inviterer familien. ;-) hvor er de fine glas fra?

  1. Det har de i de fleste supermarkeder. I alle tilfælde de lidt større som Føtex, Kvickly, SuperBest osv. :)

 4. Lige et lille opklarende spørgsmål… De 3 dl hyldeblomstsaft – det koncentreret hyldeblomstsaft ik’??

 5. Jeg har det samma spørgsmål :) er det koncentreret hyldeblomstsaft ? og hviken slags hyldeblomstsaft bliver der brugt ?

  1. Hej Silja, jo det er det :) Indlægget og opskriften her er 4 år gammelt, så kan ikke helt huske hvilken jeg brugte, men du kan bruge en hvilken som helst hyldeblomstsaft. Jeg håber din gløgg bliver god. Rigtig glædelig jul. Knus Emily

 6. Hej Emily

  Denne gløgg lyder bare helt fantastisk. jeg får hele familien på besøg den 23. december og havde tænkt mig at servere gløgg og æbleskiver, og i stedet for bare at købe en gløgg havde jeg tænkt mig selv at prøve at lave en lækker hvid gløgg.
  Men da vi i vores familie har et par stykker der ikke kan tåle sukker vil jeg forsøge mig med suvida (sukkererstatning)
  Rigtig glædelig jul

  VH Louise

  1. Hej Louise
   Ih det lyder som en god idé, håber I får et hyggeligt julearrangement og at gløgg’en bliver god :) Kram og glædelig jul
   Emily

 7. Altså den her glögg er stadigvæk den bedste i verden! Den redder juleindpakning og stress hvert eneste år – TAK???