Den bedste kringle

Selvom mad er noget, der cirkulerer en hel del rundt i hovedet på mig, så er der kun tre spiselige ting, som jeg bliver ved med at dagdrømme om og tilmed af og til drømmer om, om natten. Den ene er pomfritter fra pommesfrites-biksen i Uccle i Bruxelles (som jeg spiste hver fredag med ‘mine børn’, dengang jeg var aupair og boede der), den anden er den amerikanske ribeye på MASH og den tredje er Sarahs fabelagtige, hjemmebagte kringle. Det er snart flere år siden, jeg har fået førstnævnte og et års tid siden, jeg har fået bøf på MASH. Men jeg er så heldig at få kringlen flere gange om året til både jule-tam-tam, påske- og høstfrokost hos Sarah og i tirsdags fik jeg sørme min helt egen (her afbilledet) i bytte for en taske.

Så jeg kan ikke påtage mig æren for at have bagt den, men Sarah gør det også bedst, så det er nok alt godt. Til gengæld vil jeg hellere end gerne tage på mig, at det her er den bedste kringle. Nogensinde. Og at jeg synes I skal bage den i weekenden. Det er jeg sikker påm at I vil blive glade for.

Opskriften er nedenfor. God appetit og god weekend :)

SARAH SKARUMS FABELAGTIGE KRINGLE – 10-15 personer
DEJ
12, 5 gram gær
½ dl sødmælk
1 æg
10 gram sukker
250 gram mel
125 gram smør, blødt

REMONCE
100 gram marcipan
100 gram sukker
100 gram smør

1 æg til pensling

PYNT
75 gram sukker, gerne perlesukker
75 gram mandelsplitter

 • Rør gæren ud i mælken. Tilsæt sukker og æg.
 • Kom det bløde smør og mel i lidt af gangen og ælt grundigt, mindst 5 minutter. Lad dejen hvile i ½ time.
 • Rør remoncen sammen.
 • Rul dejen ud i en lang pølse på ca 1 meter. Rul med en kagerulle, så den bliver ca 10 cm bred.
 • Kom remoncen midt på dejen, ca 2 cm bredt. Fold dejen ind over remoncen, form som kringle og læg på bageplade.
 • Pensl med æg, drys sukker og mandler på og lad hæve i 2 timer.
 • Bag kringlen ved 200 gr. i 20 min

(Visited 14.461 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Det kunne være jeg skulle prøve denne, bare for at sammenligne den med “onkel arnes kringle”, som har været min kringle opskrift de sidste mange år.

 2. Nej hvor sjovt, at du har boet i Uccle – hele min skolegang foregik i Uccle, og fritbiksen var fast samlingspunkt for samtlige skolens elever hver fredag. Mmm!

 3. Ej, nu har jeg virkelig lyst til kringle! Den ser sindssygt lækker ud! Jeg må i gang med at bage i weekenden. Hvad som helst faktisk!

 4. Min, nu afdøde, bedstemor bagte kringle. Virkelig god kringle.
  Eller måske var det bare fordi, kringle blev forbundet med hende, at den var så god.(?)
  Uanset, så var hun også en af de her damer, der ikke brugte en nedskrevet opskrift. Det var vist bare på gefühl. Desværre for mig da “Opskriften på bedstes kringle” var noget jeg virkelig gerne ville have arvet.
  Nå, men det det korte af det lange er, at nu kan jeg jo tage dit ord for det og prøve at tage udgangspunkt i denne opskrift for, om ikke andet, at bage en fabelagtig kringle.
  Om der kan genskabes lidt minder og magi må tiden (eller kringlen) jo vise.

 5. Jeg vidste det så snart, jeg så billedet, det er nemlig lige netop den kringleopskrift, som også er blevet “min” kringleopskrift. Den er SÅ god. Her i huset er vi altid meget spændte på, hvor meget af den gode remonce, der er løbet ud, når vi tager den ud af ovnen, det skulle jo nødig gå til spilde,;-)

  P.S. Tak fordi du mindede mig om serummen fra Beuté Pacifique forleden. Jeg gav den en chance til, og er nu yderst tilfreds med resultatet.:-)

 6. Hej Emily

  Jamen, det var så en opfordring, jeg ikke kunne sidder overhørig. Bagte den i dag, og den var glimrende!

  Du kender sikker begrebet voksenpoints. Jeg har i dag opdaget, at der også findes mormorpoints. Kringlebagning giver mormorpoints ;)

 7. Hvornår var du i Bruxelles? Kan du ikke fortælle lidt mere om det? Tog du direkte på uni efter gymnasiet?

  1. Åh, det kan jeg desværre ikke huske. Det er 10 år siden jeg boede der og har kun været der en gang siden. Ved slet ikke om den stadig eksisterer. Men de har generelt gode fritter i Belgien :) God tur!