Popcorn med rosmarin og parmesan

Vi har ingen mikroovn og jeg har tilsyneladende bildt mig selv ind, at man ikke kan lave popcorn uden. I alle tilfælde har jeg ikke fået popcorn hjemme de seneste mange år. På det seneste har en massiv popcorn-craving dog fået mig til at huske på hvordan min far, da jeg var barn, satte en ære i at poppe majskorn i lidt olie i en gryde, alt imens han rystede den over hovedet til stor morskab for mig. Således poppede jeg løs i weekenden (ok, lod gryden blive i komfurhøjde, men rystede ivrigt) og peppede dem så lidt op med rosmarinsalt og revet Primadonna-ost. Virkelig en hurtig og lækker snack. Skæg at servere til drinks for gæster og helt sikkert mange gange sundere end chips og deslige. Også perfekt til en filmaften eller til den snarligt forestående Oscar-uddeling (glæder mig som et lille barn).

POPCORN MED ROSMARIN OG PARMESAN – 2 personer
2-3 spsk olie, oliven eller vindruekerne, kokosolie (uden smag) er også et hit
1 dl popcorn/hele, tørre majskorn
3-4 kviste frisk rosmarin
1-2 spsk havsalt
50 g parmesan (jeg brugte dog Primadonna)
Friskkværnet sort peber

 • Hak rosmarin fint sammen med salt i en minihakker. Kan også hakkes fint i hånden og derefter blandes med salt.
 • Riv osten.
 • Varm olien i en stor gryde på høj varme. Når den er varm kommes et par majskorn i. Når de begynder at poppe hældes de andre i. Husk låg! Gerne af glas, så er det nemmere at følge med.
 • Ryst gryden ofte og hold øje med den hele tiden, når der begynder at gå længere mellem poppene, så skal den af.
 • Hæld rosmarinsalt over (hold lidt tilbage) og rør rundt. Smag til og hæld evt. resten over. Hæld derefter osten over og rør igen.
 • Hæld dem op i bægre eller en skål og kværn lidt sort peber over + riv evt. lidt ekstra parmesan/Primadonna over inden servering.
 • Haps!

Hvis man har mikroovn popper man selvfølgelig bare i den og blander derefter med rosmarinsalt og parmesan i en skål.

TIP: Der er masser af variationsmuligheder. Jeg tænker at lave en med timian i stedet for rosmarin og en chili/cheddar-version, ville sikkert heller ikke være dumt. Sig endelig til hvis I har andre gode kombinationer. Også gerne til den søde tand.

ENGLISH RECAP: This weekend i made fancy popcorn with rosemary salt, grated parmesan and black pepper. So easy yet so good.

(Visited 1.982 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Hvor lyder det lækkert! Jeg skal helst sikkert prøve det på fredag, hvor jeg får mine veninder over til fødselsdagsdrinks. Tak for opskriften :)
  Jeg lavede (i gryden i øvrigt, altid i gryden :)) karamelliserede popcorn i går. Det var også et kæmpe hit.

 2. I går aftes (meget sent) havde jeg virkelig også popcorn craving, og da vi kun havde popcornsmajs til gryde, måtte det jo blive sådan. Men det er altså også meget hyggeligere end at lave dem i mikroovnen på 2 minutter! Og da der jo så ikke var tilsat salt, havde jeg mulighed for at lave min egen variant med karamel. Jeg skal lige ha justeret lidt på hvordan det bliver bedst, men jeg er altså all for karamel popcorn!

 3. Jeg har også levet mange år uden en microovn, da det eneste den ville blive brugt til er popcorn. Men hold op, hvor jeg dog savner de popcorn, så nu må jeg have gang i gryden :)
  Tak for en meget vedkommende, jordnær og smuk blog, som jeg først opdagede meget sent sidste år, mens jeg overspringshandlede i forbindelse med eksamensopgaverne. Men jeg blev grebet og læste bloggen fra ende til anden, og jeg er stadig begejstret!

  1. Det er ‘bare’ en spotvare fra Netto fra for nogle måneder siden, men tror du kan finde lignende på Etsy eller ebay :)

 4. Jeg er vild med popcorn med andet end salt. De er også rigtig gode med stødt fennikel. De får en smuk grøn farve af det.

  Tilvendelser jeg IKKE fan af popcorn med sukker. Yf! Husker tydeligt, hvor svært det var at undgå dem i biograferne i Berlin.

  1. God idé, tak Michelle.

   hæhæ jeg lærte faktisk at holde af de søde, da jeg boede i Bruxelles. Men kan godt huske chokket dengang jeg fik sådan nogle ‘guldkorn’ i munden første gang ;)

 5. Selvom jeg aldrig har brudt mig om popcorn, er jeg ellevild med ideen og går lidt og håber på jeg kan komme til at lide det! ;-)
  Hvor er de fine popcornpapæsker fra?
  xo

  1. De er købt i Netto for et stykke tid siden, men du kan finde lignende på Ebay eller Etsy :)

 6. Kære Emily,
  Tak for en dejlig blog, altid med skønne billeder.
  Jeg så på et tidspunkt Gordon Ramsay lave popcorn med karamel
  salt. Jeg har ikke prøvet det endnu, men jeg får det forhåbentlig
  prøvet snart.
  Jeg har ikke set en decideret opskrift med mængder bortset fra at der skal
  1/2 tsk. natron ned i den varme karamel på panden og så skal det bare
  over de varme popcorn sammen med salt, og så skal det bare lige have lov
  at køle af…selvom varme popcorn er noget af det bedste. Jeg håber de
  kan spises lune :)

 7. God idé med Prima Donna og rosmarin i popcornene. Jeg har aldrig helt forstået det med at sætte smag til popcorn, men her giver det da mening :-)
  Mange hilsner Camilla