Mangosalat med sorte ris og grønkål

salat-med-mango-og-chiliMit navn er Ann-Christine og jeg har siden 2007 blogget på www.Valdemarsro.dk – hvor jeg har fokus på alt det dejlige i livet, masser af opskrifter og mange små, rare hverdagsglimt fra vores liv. Denne fredag har jeg fået den store ære at passe godt på Emilys skønne blog – en af mine egne yndlingsblogs.

Jeg er i øjeblikket i fuld gang med at skrive en kogebog, som udkommer i efteråret 2014 og som udover at være en kogebog, også bliver lidt en hyldest til hverdagslivet.

For jeg elsker virkelig hverdagen! Og heldigvis, for det er de dage, som der er flest af. Jeg vælger hver dag, at sætte pris på en masse af de små, rare stunder, som skaber glimt af hverdagslykke. Hverdagslykke er for mig også ensbetydende med nydelse for smagsløgene og at gøre små ting, som gør hverdagen lidt lækre. Det er, at forkæle mig selv med en særlig god frokost, som denne farvestrålende mangosalat. Eller, at vi hver aften dækker pænt bord med servietter og tændte stearinlys. Det er, at tage mine børn med i køkkenet og lave mad sammen med dem. Og det er i det hele taget de små og store glimt af lykke der er overalt, hvis man har et bevist fokus på, at lægge mærke til dem.

Jeg elsker bestemt også ferier, rejser, fester og alle de skønne oplevelser, som hiver os ud af hverdagen (og drømmer pt. lidt om ferie i Asien med min familie). Men jeg holder også rigtig meget af, når hverdagslivet med sin ro, nærvær og daglige trummerum indfinder sig igen. Ferier ville bare ikke være helt det samme uden hverdagene …

salat-med-mango

Jeg har lavet denne salat, særligt til Emilys blog. En solskinsfyldt og mættende vitaminbombe, med smukke sorte ris, sød moden mango, min favorit vinterkål; grønkålen, samt frisk ingefær og hot chili.

De sorte ris er dyrket i Thailand og var dermed det helt perfekte valg til dette gæsteblogindlæg. Risene har fået selskab af ingefær og chili, som også er nogle af mine favoritter fra det asiatiske køkken. Med en kærlig hilsen til Emily i Thailand, hvor hun forhåbentlig allerede nyder varmen, stranden, lækker mad og kulørte drinks.

Jeg er selv blevet ret stor fan af de sorte ris. De smager super godt, er sprængfyldt med de samme gode antioxidanter som fx blåbær og aronia, og de er noget så dejlige i salater.

Mangosalat med sorte ris – 2 personer

 • 1 moden mango
 • 1 dl sorte ris
 • 2 dl vand
 • ¼ frisk chili
 • 1 tsk revet ingefær
 • saften fra ½ citron eller lime
 • fint revet skal fra en øko citron eller lime
 • 2 dl finthakket grønkål
 • ½ dl fintrevet gulerod (hvis man har en juicer, kan pulpen fra gulerod bruges)
 • 2 spsk god olivenolie
 • flagesalt og friskkværnet peber

Kog risene i en gryde med letsaltet vand og låg på i en times tid. Hæld derefter vandet fra og skyl risene godt. Mangoen skæres i tern. Og blandes med ris, gulerod og grønkål i en skål. I en lille skål piskes olie, citrussaft og skal, salt, peber og ingefær sammen til en skøn vinaigrette som vendes i salaten. Drys med chili og evt. lidt ekstra revet citronskal.

Tip: I salaten kan de sorte ris erstattes af fx quinoa og kan man ikke finde grønkål, så er spidskål også super godt. 

mangosalat-med-ris salat-med-ris

(Visited 6.279 times, 13 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Nej, hvor jeg elsker din beskrivelser af hverdagen! Og så bliver jeg godt nok lidt sulten af at se på den flotte salat. Mums!

 2. Det var vel en fin “blogsitter” Emily har fået her!
  Et dejligt indlæg og en smuk salat , der skal prøves i weekenden.
  Tak for inspiration

  1. Mange, mange tak! Det er en sand fornøjelse, at måtte at passe lidt på en af mine egne yndlingsblogs i dag :)
   God fornøjelse med salaten og god weekend snart!

 3. God weekend.

  Jeg er meget glad for mad på den gode og sunde måde.
  Og det er også meget i medierne for tiden.

  Det er en skøn salat med sorte ris og antioxidanter, som Valdemarsro disker op med her, den vil jeg selv prøve at servere næste weekend, hvor familien fra Jylland kommer på besøg.
  Jeg stødte første gang på Ann-Christine fra Valdemarsro, da hun havde et gæsteblog indlæg på http://www.mariahoffbeck.blogspot.com og siden blev jeg glad for at følge gæste indlæg, det er altid spændende.

  Din blog Emily har jeg også læst en hel del gange og du har også indimellem dejlige indlæg om god spise:-)

  Hans Olsen