Postkort fra Thailand II

Endnu et postkort fra Thailand, denne gang primært fra Koh Lanta, der var helt anderledes end Koh Lipe, som I så glimt fra i sidste postkort. Mere hektisk og en hel del fattigere af hvad vi lige kunne se, men også dejlig og interessant og med mere liv. Hvilket helt sikkert også hænger sammen med, at vi boede i hovedbyen Saladan (vi var afsted lige oveni det kinesiske nytår, så det var det eneste sted, der var ledige værelser). Jeg har talt med andre, der har besøgt både Koh Lipe og Koh Lanta og som havde helt modsatte oplevelse, så er overbevist om at det afhænger meget af hvor man bor. Hvis jeg skal til Lanta igen, så vil jeg enten bo lidt nede ad kysten hos Time for Lime (som jeg kommer til at skrive mere om, bedste sted ever!) eller helt nede sydpå. Eller tage til Koh Jum/Koh Pu, der ligger en kort sejltur fra Lanta og som ifølge en sød læser skulle være som ‘Thailand for 20 år siden’.

Første billede er fra lille, magiske Koh Ngoi, som vi besøgte på en snorkeltur og den gad jeg rigtig gerne besøge i lidt længere tid en anden gang, der var pragtfuldt.

ENGLISH RECAP: Photo storm from hectic and beautiful Koh Lanta, Thailand.

I er nogle der har spurgt om tips og tricks til at planlægge tur i Thailand. For at være helt ærlig var vores tur baseret på lige dele tilfældigheder og råd fra venner, der havde været der. Vi fløj til og fra Bangkok (købte billetterne dertil allerede i oktober og inden vi havde planlagt resten af rejsen), hvilket betød rigtig meget transporttid til og fra Andaman (det område ‘vores’ øer lå i). Medmindre man gerne vil besøge Bangkok (hvilket jeg ikke nåede i denne omgang, men som ifølge pigerne var et hit – omend svedende varmt og beskidt), vil jeg anbefale at man flyver direkte til Phuket eller Krabi, hvis man altså gerne vil ende nede i samme område som vi var. På den måde kan man spare meget rejsetid og -omkostninger.

Vi ville gerne på afslapningstur med stort A og dertil var især Koh Lipe, hvor vi boede på det fantastisk hyggelige, men også ret primitive, Lipe Beach Resort, helt uden sidestykke. Der må jeg tilbage til engang. Det var virkelig balsam for sjælen.

Vil man gerne på party-tur er jeg sikker på at Phi Phi eller Phuket er stedet. Vi havde en overnatning i Phuket på vejen derned og selvom det virkede som den vildeste turistfælde, var det skægt at opleve og der var virkelig gang i den.

Generelt var det ret nemt at komme fra ø til ø og vi var på nogle ret skægge (og til tider vilde fordi vi ofte valgte den hurtigere speedbådsløsning) sejlture. Vi tog det bare en dag ad gangen og bestilte færge/speedbåd dagen før vi skulle fra et sted til et andet og det gik fint. Det eneste vi havde planlagt hjemmefra var indenrigsfly fra Bangkok til Phuket og booking af hoteller.

Hvis der er andet så spørg endelig, så svarer jeg så godt jeg kan :)

(Visited 1.139 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

22 Kommentarer

 1. Fantastiske billeder! Vil klart have din beskrivelse/tips i baghovedet næste gang jeg skal til Thailand – og ja Phuket ER den vilde turistfælde! Im sorry; you just dont wanna go there ! – lige som jeg altid bruger dine guides til Paris, når jeg tager derned :) God torsdag!

  1. Hvor er det dejligt at høre Pernille og ja, helt enig mht. Phuket, nu har jeg ligesom prøvet det og det var alt nok ;)

 2. Endnu engang ser det jo helt fantastisk ud! Og du har helt ret med Phi Phi. Vi besøgte øen i 2010 og afsluttede vores første store rejse med en uge på øen. Der var virkelig gang i den – og det var specielt svenskerender festede løs. Vi var mere til afslapning for lige at nyde de sidste dage inden turen gik hjem til Danmark, og der var der også masser af mulighed for – sammen med dykning :-) Næste gang turen går til Thailand vil jeg helt klart overveje de øer du anbefaler. Det lyder helt fantastisk!

 3. Hvor er det bare nogle fantastiske billeder! :-) Må jeg spørge hvilket kamera du har brugt til at tage billederne? Og hvilke objektiver? :-)

 4. Hold da op hvor er det nogle smukke billeder – jeg kunne hoppe på flyet right away!
  Da jeg var i Thailand besøgte jeg Koh Samui og Khao Lak bl.a. – meget anbefalelsesværdige steder også!

 5. Det ser så skønt ud! Får lyst til at prøve Koh Lanta – jeg og min familie forelskede os fuldstændig i Koh Lipe og kom ikke videre… KH J

  1. Men dét kan jeg nu godt forstå at I gjorde. Lipe var virkelig noget helt, helt særligt <3