How to style: 3 stillebener

Indlægget er udgivet i samarbejde med Magasin

Som I nok har lagt mærke til, er jeg temmeligt pjattet med at skabe små stillebener i mit hjem. Eller små udstillinger af mine yndlingsting om man vil. De er som regel midlertidige og i evig forandring. Det lyder måske tumpet, men de gør mig glad, når jeg kigger på dem. Ligesom et kønt billede på væggen eller noget andet æstetisk tilfredsstillende og jeg holder sådan af mine små øer af iscenesatte favoritter. Både at lave dem og at kigge på dem. For mig kan det lidt sammenlignes med at arrangere en buket blomster og bagefter nyde synet af den. Noget jeg også sætter stor pris på i øvrigt.

Men hvordan laver man et fint stilleben? Som med alt andet æstetik er det selvfølgelig ekstremt individuelt hvad der er flot, men nedenfor giver jeg dig nogle rettesnore + mine bud på 3 forskellige opstillinger med en sej glasmontre som eneste fællesnævner.

Vind 10.000 kr. til Magasins boligetage
Husk i øvrigt at du kan vinde hele 10.000 kr. (det kan blive til mange stillebener!) til Magasins boligetage. Konkurrencen slutter på søndag d. 27. april, så du kan stadig nå at deltage. Læs mere om hvordan du leger med her

glasmontre fra Magasin Living// bogstav fra Tiger// urtepotteskjulere + vægur fra Ikea// sort/hvid pude fra Magasin Living// vintage bord// kop fra Kähler

Som udgangspunkt kan jeg godt lide at nogle af mine yndlingsting indgår. Ovenfor er det bl.a. mit ur, jeg har arvet fra min far, mit favoritduftlys (med duft af figentræ) fra Diptyque og den parfume jeg bruger mest for tiden, Carnal Flower fra Frederique Malle.

Det ser fint ud og skaber dimension, hvis man laver lidt forskellige højder. En bog eller flere er en god platform at ‘udstille’ på.

Magasiner og planter kan tilsætte lidt farveklatter til et ellers neutralt stilleben i sort og hvidt, som det ovenfor.

glasmontre fra Magasin Living// kobberfyrfadsstage fra Tom Dixon// grå platte fra Ferm LIVING// lille marmorbræt fra Broste Copenhagen// lyserød lysestage fra Ferm LIVING// “Choose to be optimistic”-billede fra Bloomingville

Et stilleben fremstår mest samlet, ordentligt og rart for øjet, hvis der ikke er alt for mange farver i spil. En god start er at holde sig til en til to farver eller nuancer, der komplementerer hinanden. Som sort og hvidt på de første billeder og som lyserød og grå på det lige ovenfor. Så kan man tilsætte små elementer af noget tredje – her i form af lidt sølv og kobber og i det første tilfælde lidt grønt og blåt, der lige tilføjer dét ekstra.

Igen er det små platforme og plateauer, der holder sammen på tingene.

Yndlingsneglelakkerne, fyrfadslys og den uundværlige huskeblok. Et stilleben behøver ikke være en ‘død’ udstilling, men kan sagtens være sat sammen af ting, man bruger.

Det handler om at finde den rette balance i forhold til hvor meget, der skal indgå i ens udstilling. For lidt kan se lidt skrabet og ufærdigt ud, mens for meget nemt bliver rodet. Prøv dig frem og leg med resultatet, det er en ret hyggelig proces.

glasmontre fra Magasin Living// Bellino krukke fra Kähler// platte fra Ferm LIVING// lysestage fra Magasin Living// Wolfgang Tillmans plakat købt på Louisiana

Jeg er lidt besat af kombinationen af sart lyserød og flaskegrøn og selvom det ville være en kende voldsomt at kaste sig ud i på større flader, så fungerer det godt i små doser som her og er en fin måde at skabe et lille farveskud i en ellers neutral indretning.

Et billede sat op af væggen på et bord eller en hylde kan danne en fin baggrund for ens stilleben.

Céline-tasken til skue på et par yndlingsbøger, favoritcremerne fra Rudolph Care og parfume med rosenduft fra Stella McCartney.

ENGLISH RECAP: I love to make little isles of aesthetically pleasing compilations around my house. When doing so it is key to stick to 1-2 colors that complement each other, not crowding the scene nor leaving it to sparse, to make little platforms to add dimension and foremost to play with it and have fun. To me it is much like arranging flowers and I enjoy the result just as much as a pretty flower arrangement.

(Visited 1.467 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Uhhh, du er god Emily :-) Elsker, elsker, elsker din blog. Tak for det og ha’ en skøn dag. Diana

 2. Jeg tror jeg er for praktisk orienteret til at kunne dyrke og opstille fine stillebener herhjemme. Altså jeg har selvfølgelig nips og vaser stående, men ikke noget nær så fint opstillet som du kan. Fedt med inspiration! En dag når jeg har mere plads at boltre mig på, må jeg øve mig i stillebener!

 3. Jeg kan sagtens følge dig i din kærlighed til stilleben, jeg er nemlig også selv ret stor fan af dem. Så giver dig helt klart ret i sammenligningen med anretningen af blomster (; Det er nogle virkelig gode tips (som sædvanlig)!

 4. Du er en af de bloggere, hvis stilleben jeg elsker højest. Din æstetiske detaljesans er misundelsesværdig. Jeg finder alverdens inspiration hos dig, og mange af billederne i min inspirationsmappen kommer netop herfra :)

  <3 Rigtig fint indlæg.

 5. Virkelig fint og inspirerende! Ville dog nok ikke holde mere end omkring 3 minutter herhjemme. Med en to-årig og fire-årig pilfinger i huset er stilleben ikke noget vi gør det meget i, men det kan være det kommer om nogle år:-)

 6. Hvor er det fint og meget feminint :)
  Herhjemme skal jeg virkelig twiste stilleben i en lidt mere maskulin/neutral retning, for at kæresten er med på den, og stadigvæk synes han det er lidt for meget ;)
  Det eneste upraktiske er når der skal gøres rent ;)