At få rettet tænder som voksen

Tilbage i november sidste år stillede jeg jer et mærkeligt spørgsmål. Det spørgsmål var I over 100, der havde lyst til at svare og kommentere på, hvilket gjorde indlægget til et af de mest kommenterede ikke-konkurrenceindlæg i bloggens historie.

Jeg var med andre ord ikke alene om at tænke på tandregulering. Nogle af jer havde allerede fået rettet bisserne, andre overvejede.

Efter en konsultation hos Tandlægerne Brønshøj Torv (som jeg valgte fordi de havde god information om, samt mange muligheder indenfor tandregulering) og grundige overvejelser, besluttede jeg at slå hul på sparegrisen og få rettet tænderne med Invisalign. Jeg er nu halvvejs i forløbet og vil gerne dele mine overvejelser og erfaringer med jer, ligesom I er mere end velkomne til at stille spørgsmål til det hele.

Fortænderne er rettet meget allerede og den ene lapper nu kun lidt ind over den anden. Jeg har bøjlen på, på billedet ovenfor. Man kan kun se den, hvis man står helt tæt på og kigger meget godt efter.

Hvorfor Invisalign?
Ren forfængelighed! I forhold til hvordan mine tænder stod, havde det været markant billigere og gået lige så hurtigt, hvis jeg havde valgt klassiske togskinner. Og jeg overvejede det også kraftigt og tænkte at det tilmed kunne være lidt skægt, men en sød veninde mindede mig om, at jeg (og min ringe tålmodighed) nok lige akkurat ville synes det var morsomt i en uge, max. 2 og derfor endte jeg med at vælge de (næsten) usynlige Invisalign-skinner.

Men husk, at der findes mange forskellige måder at rette tænder på. Det afhænger meget af hvor meget og hvilke tænder, der skal flyttes, hvad der er den bedste løsning for dig. Tal med en dygtig tandlæge om mulighederne.

Hvordan fungerer det?
Man får taget aftryk af sine tænder og derefter bliver der (via smart software og tjekket algoritme) udviklet x antal skinner i klar plastik, der skal udskiftes hver 2. uge og som gradvist rykker ens tænder. I mit tilfælde skal der blot 12-14 skinner til, men det afhænger meget af, hvor meget der skal rettes og rykkes.

For at det hele bliver flyttet optimal og skinnen trækker der hvor den skal, placeres der små ‘knapper’ på ens tænder. De er tandfarvede og kan næsten ikke ses. Jeg valgte at få sat knapperne bag på tænderne (igen den forfængelige løsning), så de slet ikke ses, men vælger man den løsning, skal man være opmærksom på, at det er svært at tygge sammen.

Kan man se skinnerne?
Skinnerne er stort set usynlige, faktisk kan man kun se dem, når man er helt tæt på og kan se, der hvor de stopper op mod tandkødet.

Hvor lang tid tager det?
I mit tilfælde kunne skævhederne rettes på bare 6 måneder (fingers crossed, er jo ikke færdig endnu), men det er helt afhængigt af udgangspunktet.

Hvad koster det?
Det er en relativt kostbar måde at få rettet tænder på. Prisen afhænger af udgangspunktet og hvor længe tandreguleringen tager/hvor mange skinner der skal laves. Min tandlæge har en prisliste her.

Jeg sparede op til den første rate og har siden betalt resten pr. afbetaling (rentefrit) på månedsbasis.

Hvor ofte skal man til tandlægen?
Indledningsvis skal man til tandlægen at have taget aftryk, samt til kontrol hver anden uge med de første par skinner. Derefter får man skinner med hjem til et par måneder og skifter selv skinnerne hver anden uge.

Med undtagelse af første konsultation og den hvor man får taget aftryk, er det ikke noget der tager mere end 10 minutter pr. gang, ligesom det ikke er noget, der gør ondt. Jeg har netop fået slebet lidt af den ene fortand, så de kan blive samlet pænt og lige, og det var heller ikke noget, der gjorde ondt.

Det kan anbefales at vælge en tandlæge relativt tæt på, da man jo skal forbi en del gange. Jeg undersøgte eksempelvis at få det lavet i Malmø (hvor det kan være lidt billigere), men det ville ende med at blive det samme (og måske endda lidt mere), når jeg regnede rejseudgifterne med. Og så skal man huske, at tid jo også er en slags penge.

Hvordan opbevarer man skinnerne?
Man skal helst have skinnerne i 22 timer pr. døgn, så de skal være i munden det meste af tiden. Når man spiser eller børster tænder, kan man have dem i en lille æske. Man får udleveret to æsker til dem, når forløbet starter. Jeg har den ene hjemme på badeværelset og den anden med mig i håndtasken.

Er det nemt at tage skinnerne ind og ud?
Ja, meget! Den søde klinikassistent lærte mig hvordan, da jeg fik dem i for første gang og efter lidt øvelse var det en smal sag. Jeg blev i det hele taget sat grundigt ind i, hvordan jeg bedst passede på både skinner og tænder, da jeg startede forløbet. Generelt har jeg fået meget fin og tilstrækkelig hjælp og vejledning hos min tandlæge.

Gør det ondt?
Smerte er en pudsig størrelse og meget individuel, men jeg har kun oplevet meget let ubehag i de første par dage, efter jeg har skiftet skinne. Kun én gang har jeg måttet tage lidt smertestillende (panodil var helt tilstrækkeligt). Ellers mærker jeg det slet ikke.

Kan man spise og drikke det man vil?
Ja, så længe man tager skinnerne ud er der frit slag, dog har jeg været opmærksom på at holde mig lidt mere fra sukker samt kulsyreholdige drikke. For mig virkede det dumt at bruge meget tid og mange penge, på at få rettet tænderne og så ende med at få huller dem i stedet.

Hvordan holder man skinnerne rene?
Man børster dem morgen og aften i lunkent vand og almindelig håndsæbe (uden parfume kan anbefales, det andet smager grimt, uanset hvor længe man skyller efter) med en børste man får udleveret, når forløbet starter.

Det er måske ikke så meget I ser til det (fordi jeg har været ked af mine tænder og ikke ønskede dem på billeder), men jeg har af natur et ret stort tandsmil og jeg smiler (heldigvis!) meget som ovenfor (billedet tyvstjålet herfra). Bisserne bliver derfor set og luftet meget og det var bl.a. det, der fik mig til at beslutte at få dem rettet.

Hvor ofte skal man børste tænder?
Morgen og aften som man plejer og evt. efter man har spist. Jeg skyller som regel bare grundigt efter med vand, når jeg har spist og inden jeg sætter skinnen i igen, men af og til er det nødvendigt at børste også.

Hvad er skidt ved Invisalign?
At man ‘kun’ har ca. to timer pr. dag, hvor man ikke skal have skinnerne i. For så er det svært at sidde at spise (og snacke!) i lang tid. Det er især svært at være ude at spise eller i byen, fordi man nemt kommer til at have skinnerne ude i for lang tid.

Alternativt skal man skylle munden og sætte skinnen i mellem hver ret eller drink og det er lidt bikset. Men for et halvt år er det (for mig), det værd og det har nok også haft en positiv effekt på mine spisevaner = flere rigtige måltider og færre snacks.

Var det, det rigtige valg?
JA! For mig var det helt bestemt. Og jeg er faktisk lidt ked af, at jeg ikke har gjort det noget før. Havde jeg vidst, at det kunne være så nemt og tilmed uden at det kunne ses, havde jeg fået ordnet det for mange år siden. Men bedre sent end aldrig og jeg er så glad for at jeg ikke ventede 10 år til med at få gjort noget ved det :)

(Visited 27.559 times, 9 visits today)

Skriv en kommentar

62 Kommentarer

 1. Hej Emily. Super fedt endelig at høre lidt nærmere om det! Jeg sidder selv og er super ked af min skæve forstand. Jeg har været inde og se lidt på priserne og for mig ser det ud til, at det koster 6.500 kr at få rettet den. Men er det den samme behandling som den, du får foretaget?
  Tak for en super skøn blog

   1. Kan anbefale Inman Aligner! Det tog mig små 3 måneder at få rettet mine ret så (!) skæve fortænder i overmunden….Er SÅ tilfreds og ja smerte er individuelt, men lad mig sige det sådan; man kan mærke man har den i, men må godt holde pauser ligesom Emily fortæller man må ved hendes…

    // Rikke //
    CUPCAKE-STYLISTEN

  1. Hej Malene,

   Nej, det er ikke den samme. Men mit bedste råd er at bestille tid til en konsultation hvor du kan høre mere om mulighederne for lige netop dine tænder. Det afhænger nemlig meget af udgangspunktet hvad der er den bedste (og mulige) løsning.

   Jeg havde håbet at Inman Aligner, som de andre også nævner kunne have løst mit problem, men den var desværre ikke tilstrækkelig i forhold til hvor meget mine tænder skulle rykkes. Men måske den er for dig :)

   Selv tak og tak for at du læser med :)

 2. Jeg er selv i Invisalign behandling – som jeg afslutter om 2 måneder (27 skinner i alt)! YAY :D

  Jeg gav kun 24.000 kr. hos tandlæge Jan Ruben på Frederiksberg. De er super dygtige, deres priser er MEGET billigere og de har også studierabat.
  – bare lige et tip til jer som tænker på behandling :)

   1. Fedt! Men jeg har lige kigget inde på hjemmesiden men der står det at det koster 27.000 kr. ink. studierabat. Er det fordi du yderligere har fået tilskud fra forsikring, at du “kun” har betalt 24.000?

    1. 27.000 kr. var inden studierabat da jeg betalte.
     24.000 kr. efter studierabat :)

     Det er et år siden.. Måske de har ændret det?
     Ring evt. til dem :)

  1. Dejligt at du er glad for det + snart færdig :) Jeg glæder mig også helt vildt til det er slut med skinner, også selvom mit forløb slet ikke har været så langt som dit.

 3. Rigtig spændende endelig at høre om din process! Godt at høre du er så positiv omkring det.
  Har selv været igennem tandplejesystemet i folkeskolen og gymnasiet med både ganebøjle og togskinner – lidt af forfængelighed, fordi den ene fortand overlappede den anden og lidt af tvang, fordi jeg “tyggede” på mine egne tænder.
  Held & lykke med det sidste stykke vej! x

 4. Rigtig spændende at høre om, ville dog ønske jeg havde hørt om det for flere år siden (mine tænder er smidt ind) synes det er super flot at du gør det :) held og lykke resten af vejen :) Rigtig god solskinsdag til dig alle jer andre

 5. Hvor er jeg glad for at jeg læste dette indlæg! Jeg vil begynde at undersøge nærmere omkring det efter at have læst din positive oplevelse af det – jeg har fortrudt lige siden jeg var en 13-14-15 år at jeg sagde nej til at få bøjle på (fordi jeg var ski… Bange for at få trukket de tænder ud som det krævede/kræver).
  MEN “smerten” ved altid at smile med lukket mund pga. Det meget skæve tandsæt er omend meget værre. Jeg vil gå i tænkeboks om dette ikke skulle være en løsning for mig og mine tænder (samt mit smil:)
  Tak (;

  //Trine V

  1. Det synes jeg bestemt du skal Trine. Ingen siger at det skal ende med at du får dem rettet, men det er i alle tilfælde fedt at få afsøgt (og afmystificeret) mulighederne. Held og lykke med det uanset hvad du vælger :)

 6. Åh, den forfængelighed! Kender den så godt. I 2004 fik jeg ‘rigtige’ togskinner og ‘backets’ i stål og hele pivtøjet (rejer, elastikker, voks!!! you name it.) Jeg var 23 og så bestemt ikke frem til det, var studerende, men havde heldigvis fået reguleringen tilbudt af skoletandlægen med en frist på inden min 25 års fødselsdag, så jeg gik på tandlægenskolen med alle de 10-årige. Jeg plejede at spøge med, at nu havde jeg briller, bumser og bøjle. Som at være 14 igen. Fedt! Det tog 2,5 år, fem tænder og til sidst en større kæbeoperation, der tog fem timer, hvor jeg fik flyttet begge kæber, så de sad symmetrisk og mit bid ikke var skævt. Og ikke mindst: Så at mine fortænder ikke lappede over hinanden (den ene lå praktisk talt horisontalt henover den anden). Og ja, jeg fandt også ud af, hvor fængelig jeg var og hvor meget det betød at få rettet mine tænder. Nu kan man sige, at der var en særlig årsag til, at jeg fik rettet mine tænder (min underkæbe sad 4mm for langt til den ene side, derfor kæbeoperationen), men jeg er virkelig glad for, at jeg fik rettet tænderne rent kosmetisk. Også selv om, det var på den ‘hårde’ og billige måde. Det var slet ikke så slemt at have stål på tænderne, faktisk scorede jeg rimeligt meget de år, jeg havde den på, og der var rigtig mange, der spurgte til min regulering og var positive omkring den, fordi de netop selv havde tænkt at få tænderne rettet. Hvis folk da overhovedet bemærkede mine bøjler. Det, jeg egentlig vil sige, er, at hvis man overvejer at få sine tænder reguleret og ikke har råd til at tage den dyrere, men pænere løsning, så er det slet ikke så slemt at vælge den gammeldags-version. Man kan trække lidt mere i tråden, når den er lavet af stål, fordi det kan holde til mere og derfor tager det som oftest kortere tid for, at tænderne rykker sig (selvfølgelig afhængig af dine tandrødder og tænder generelt.) Puha, det blev langt, men jeg synes lige jeg ville give mit besyv med :-) Du bliver så glad for dine tænder, Emily!

  1. Dejligt at høre din historie og godt at det hele endte lykkeligt! Ja, det tror jeg virkelig også :)

 7. Spændende projekt og sejt, at du kaster dig ud i det. En af mine gode venner er også på vognen, men synes faktisk han har været det nogle år. Ska’ ha’ tjekket om det er samme system som dit.

 8. Jeg har selv været igennem et forløb med at få rettet tænderne som voksen. Jeg havde bøjle på i så mange år som lille grundet overbud. Da jeg blev ældre begyndte tænderne at “krølle” i undermunden. Jeg undersøgte også invisalign, men det var mit “problem” åbenbart ikke egnet til. Fik i stedet togskinner (fml) i undermunden, men valgte at få dem i hvid. Faktisk var der mange som slet ikke opdagede det – medmindre jeg selvfølgelig spiste noget med spinat. Ellers havde jeg en plade i overmunden, som også var jævnt ærgerlig fordi den fik mig til at læsbe… Alligevel er jeg så glad for det – er blevet så pænt og jeg synes egentlig ikke det var så slemt overordnet set. Tog kun et år og jeg døjer nu ikke længere med spændingshovedpiner grundet forkert tandstilling. Kan klart anbefales at få gjort noget ved.. :-)

 9. Spændende indlæg!
  Jeg var en af de “heldige”, der havde togskinner på, mens det aldersmæssigt var ret normalt, nemlig i 6. og 7. klasse.
  Efterfølgende fik jeg en gennemsigtig plastikskinne meget lignende din, som jeg i starten skulle have på hele tiden og senere hver nat. Det er 12 år (hold da op, jeg blev også selv lidt overrasket) siden jeg fik min bøjle af, og selvom jeg stadig fra tid til anden sover med plastikskinnen og ligeledes har en metalbøjle bag tænderne i min undermund, så rykker mine tænder sig stille og roligt tilbage til deres udgangspunkt, hvilket er ret irriterende.
  Men tænder vil åbenbart ikke rettes så meget, som tandlægerne mener at kunne. Mine vil i hvert fald ikke.
  Det var ikke for at kaste grus i maskineriet, men jeg håber for dig, at dine tænder bliver, hvor de er endt. Jeg kan nu også forestille mig, at det er nemmere at få dem til at blive, hvis de kun er blevet flyttet en anelse, og ikke så meget, som mine blev. :)

  1. Jeg var også en af dem som var igennem togskinner mv. som teenager, og mine tænder rykkede sig også stille og roligt som voksen.

   Jeg vil anbefale Emily evt. at sove med den sidste bøjle hun bruger, således at dine tænder bliver på plads. Jeg gør det selv, og nu er det bare en vane, ligesom at børste tænder hver aften. Føler mig helt nøgen, hvis jeg ikke har den på !

  2. Jeg krydser fingre Luna, men godt med en ‘skræmmehistorie’ så jeg husker at bruge sidste skinne om natten som AM skriver (det har jeg også fået anbefalet hos min tandlæge) :)

 10. Spændende indlæg. Ikke alt kan rettes med invisalign, desværre. Det kan varmt anbefales at opsøge en specialtandlæge i ortodonti (tandregulering) til en snak, hvis man overvejer at få tænderne rettet. De har 3 års særlig uddannelse efter tandlægestudiet. Find èn nær dig på foreningen for specialtandlæger i Ortodonti: fsonet.dk (ikke at forveksle med Dansk Selskab for Ortodonti, hvor almindelige tandlæger uden specialtandlæge uddannelse også kan være med).

  1. Invisalign kan rette det meste. Men der er tilfælde hvor det ikke kan.
   Her skal det lige sige at hvis det drejer sig om Invisalign, kan det bedre betale sig at opsøge en “normal” tandlæge som laver Invisalign, frem ortodontist. De har ikke samme specialuddannelse, men de har samme uddannelse/kursus i Invisalign.
   Og ortodontister tager det DOBBELTE (!!) for Invisalign da de er bøjle-uddannede, og derfor tager mere i løn for behandlingen.
   Selve bøjlen koster nemlig kun 16.000 kr. at få lavet og sendt fra USA.
   Min normal tandlæge tager 24.000 kr. for behandlingen.
   Min ortodotisk vill have 44.000 kr. for behandlingen.

   1. Lea, det er selvfølgelig helt op til den enkelte og jeg forstår fuldt ud dine tanker. Dog var det vigtigt for mig at det var en tandlæge, der var specialiseret i tandretning og havde stor erfaring indenfor dette. Selvom skinnerne klarer det meste skal der slibes undervejs, ligesom der kan opstå komplikationer og der syntes jeg personligt det var rarest med en specialist, men igen – det er helt op til en selv, mavefornemmelse og pengepung :)

  2. Helt korrekt Anne og Invisalign er selvfølgelig ikke den perfekte løsning for alle. Enig mht. at det er en god idé at gå til en tandlæge, der kan tilbyde en bred palet af muligheder, således at man får den, der er bedst til ens situation (både hvad angår tandstilling, økonomi og måske endda forfængelighed) :)

 11. Jeg bruger også selv invisalign og er super glad for det! Er 1/3 gennem forløbet – 27 skinner!! :-)
  Tænkte på om du aldrig bare tager din ud og så ligger det antal timer du har haft den ude til i den anden ende, så du skifter til næste skinne lidt senere, end hvad du oprindeligt skulle? Personligt går jeg en del i byen og tager så skinnen ud, men sørger for at ligge det tid oven i, så jeg i sidste ende har haft hver skinne i, i det anbefalede antal timer. Giver det mening? :-)

  1. Det giver bestemt mening, men har aldrig tænkte over det på den måde. Måske jeg skulle ;)

   Skriver du det så ned eller hvordan? Tænker at det kan blive lidt af et regnskab at holde styr på?

 12. Hej Emily,

  Tillykke med din beslutning om at få rettet tænder. Jeg gjorde det selv for ca. 10 år siden, da jeg var sidst i 30’erne, og det er noget af det bedste, jeg har gjort! Det kostede 40.000 kr., og det er mange penge, men det er det hele værd.
  Jeg havde udvendig bøjle forneden og indvendig foroven. Den indvendige ville jeg ikke anbefale i dag. Den giver talebesvær og forlænger behandlingen – så hellere gå planken ud med udvendig bøjle.
  Måske skulle jeg inspireret af dig tage emnet op på min egen blog Voksenlivsstil.dk!

  De bedste hilsner
  Jeanette

  1. Ih, hvor dejligt at høre! Indtil nu er det eneste jeg fortryder også at jeg ikke har gjort det noget før ;)

   Det synes jeg er en god idé. Tror der er mange, der gerne vil læse om den slags erfaringer og overvejelser :)

   1. Ja, for mange mennesker, går det først rigtigt op for dem, hvor glade de er for det, når de kan se resultaterne. Men det vil jo have en helt klar betydning på din hverdag, når man vågner op til et lækkert sæt tænder.

 13. Dejligt du er glad for det, det ser også rigtig pænt ud. Til jer der evt. overvejer at få rettet jeres tænder, så vil jeg anbefale jer at tale med jeres tandlæge om der ikke findes billigere muligheder. Min tandlæge er dygtig, rigtig dygtig (og heller ikke speciel billig), men jeg nævnte mit “problem ” med en strittende fortand for hende, og lovede at undersøge nogle andre muligheder end den dyre løsning. Hun har et godt samarbejde med et lokalt firma, som normalt lave skinner mod skæren tænder (eller hvad det nu hedder). Firmaet var med på ideen på at afprøve et andet og billigere materiale og bruge mig som forsøgskanin. Så jeg fik rettet en “strittende” fortand for 2.500 kr. + prisen til tandlægen for aftryk af tænderne. Med i forløbet var 3 forskellige skinner, som jeg skulle bruge 14 dage ad gangen, så det tog ca. 1,5 måned. Den sidste skinne sover jeg stadig med for at undgå at min fortand flytter sig. Jeg er SÅ glad for resultatet og selvfølgelig også glad for at jeg ikke skulle have den store pengepung frem. Jeg tror min tandlæge har flere kunder, som er ved at få rettet tænder på den måde!

  Dette er blot til info, hvis der er nogen af jer læsere, som overvejer at få rettet tænder :)

  1. Og det er ikke engang færdigt endnu, så det bliver (forhåbentligt) pænere endnu.

   Dejligt at dit kunne fikses så nemt og tak for tippet til de andre :)

  2. Hej AM. Håber du ser denne besked. Hvor fik du lavet din behandling? Og ved du om man stadig kan få lavet den? Jeg har en enkelt fortand som med alderen har rykket sig, så tænker de andre metoder er lidt voldsomme (og dyrere).

  3. Hej AM. Er meget interesseret i at høre hvor du fik foretaget din tandregulering. Jeg har før haft Inman Aligner og ønsker nu blot kun en mindre (og billig! ;) ) regulering :) Håber på svar! :)

 14. Jeg har ventet spændt på at høre om dit forløb med bøjle, og jeg synes det er rigtig spændende og inspirerende at læse om. Det er også dejligt at så mange af læserne har lyst til at dele deres oplevelser og tips!
  Jeg har lææænge overvejet at få bøjle på, men har undgået at gøre noget ved det pga. forfængelighed (hvilket jo selvfølgelig er rigtig fjollet, da 1,5 år med togskinner ikke er noget sammenlignet med resten af mit liv med pæne, lige tænder! :)). Næste gang jeg skal til tandlæge, vil jeg helt klart spørge om, hvilke muligheder der er for mig og mine skæve tænder!
  Igen, tak fordi du havde mod på at dele dine overvejelser med os dengang i november, og tak for en god opfølgning :) jeg håber, at resten af forløbet kommer til at gå lige så godt, som det indtil videre har gjort, og jeg glæder mig til at se det færdige resultat :)

  1. Mange tak Anna og ja, det er under alle omstændigheder værd at høre hvor omfattende og kostbart det vil være at få det ordnet. Hvis jeg havde vidst at mit kunne laves på bare 6 måneder, havde jeg nok gået i gang lidt før :)

  1. Det skal nok komme, men er først færdig med at få dem rettet til september, så der kommer de :)

 15. jeg har selv gode erfaringer med inmanaligner som virkelig har gjort mine tænder pænere. Det er også noget der har forbedret mit smil og selvtillid en del så jeg er bare super glad :)

  1. Hejsa.

   Spændende at læse om din behandling og ønsker det bedste resultat for dig.

   Selv er jeg for 1 mdr. Siden gået i gang med en behandling med indvendige bøjler på over- og undermund grundet trangstilling (incognito)

   Jeg vil gerne fortælle om mine erfaringer hvorfor jeg ikke valgte invisalign. Jeg fik afvide af min spec. Tandlæge at man vil opnå en flottere resultat med bøjle da det er muligt at flytte tænderne som man ønsker. Derudover fortalte han at invisalign, inmanaligner og hvad de ellers hedder bliver lavet til kosmetisk tandregulering dvs. De udvider blot tandbuen hvilket betyder at bidefunktionen kan blive dårligere. (Men min bøjle flyttes alle tænderne vs. Kun fortænder. Jeg har selv et smalt hoved så større tandbuen var ikke at foretrække)

   Jeg valgte istedet som sagt traditionel bøjlenehandling i en alder af 29 år. Jeg forventer den skal sidde i 1.5-2 år min behandling koster 52000 kr. Havde jeg valgt den kosmetiske havde det kostet lidt over det halve.

   1. Hej Daniel
    Må jeg hører om dit forløb med indvendig bøjle? Jeg har netop fået sat min på og synes min tunge gør afsindig ondt. jeg har talebesvær og kan ikke spise ret meget.
    Det er kun en lille uge siden jeg har fået den på, og håber selvfølgelig jeg vænner mig mere til den, ellers bliver det to lange år :)

 16. Kære Emily
  Jeg ved det er lidt lang tid siden, at du har lavet dette indlæg, men det blev pludselig relevant for mig, da jeg idag fik at vide hos en specialtandlæge, at jeg havde overbid, og han ville anbefale togskinner! Har i mange år sovet med en bidskinne, men han sagde det kun var symptombehandling og togskinner kunne fjerne problemet.
  Nu skal det lige siges, at jeg også hører til den forfængelige type og det huer mig ikke ligefrem, at få togskinner i en alder af 27 år. Plus prisen var også lidt af et chock 40.000 for de klassiske togskinner og 80.000 hvis jeg skulle have de usynlige, som sidder bag på tænderne.

  Ville derfor høre dig, om du ved, de skinner du havde, om de også kan bruges til overbid, eller man kun kan bruge dem, hvis man har en skæv fortand eller lign. Og hvor meget du måtte punge ud for behandlingen?

  Du må undskylde den lidt lange smøre.

  Kh
  Cathrine

 17. Faldt lige over dit indlæg, da jeg selv overvejer Invisalign nu.
  Hvordan er dine tænder blevet? Og vil du anbefale Invisalign nu?

  Jeg er mest bekymret for hvordan jeg kommer til at snakke med den på, da jeg skal starte på nyt arbejde meget snart.
  Hvordan oplevede du det?

  1. De blev lige som jeg gerne ville have dem og ser fortsat sådan ud. Sover med skinnen i 2-3 gange om ugen fortsat. Man kan (selv) høre det ganske svagt når man taler, men ikke noget særligt :) Pøj pøj med det. Kh. Emily

 18. Hej Emily.

  Fik du taget røntgenbilleder af alle dine tænder inden og efter du havde afsluttet din behandling med Invisalign?

  God weekend!

 19. Kan vi få en opdatering på forløbet? Jeg står og skal igang med “projekt invisalign”, og kunne godt tænke mig at høre om resultatet, forløbet, osv :)

 20. Hej

  Hvor skæve var dine tæder fra starten – kan ikke se noget billed af udgangspunktet

 21. Jeg har haft togskinner på i folkeskolen ligesom dig, hvor jeg nu har tråde bagpå tænderne. Jeg har fået fjernet trådene i undermunden, fordi den ikke gjorde noget godt for mine tænder (de er ikke skæve) og hele tiden gik i stykker.

  Jeg har overvejet, også at få trådene taget af i overmunden og få Invisalign, som du har, da mine tænder i overmunden har rykket og er blevet skæve igen, efter jeg fik togskinnerne af. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at få rettet mine tænder i overmunden, så de bliver pæne og lige

  Jeg skal til tandlæge på tirsdag, hvor jeg regner med at snakke med min tandlæge om Invisalign og om at få taget trådene af, da de genere mig

  Hvor meget koster Invisalign og hvordan foregår det???

  1. Hej Julia, prisen afhænger både af hvor meget du skal have rettet/hvor lang tid det vil tage og også hvor du får det lavet (tandlægerne kan have forskellige priser). Mit forløb kostede ca. 20.000 kr. Hvis du læser indlægget her + det, der bliver linket til så får du en god idé om hvordan Invisalign fungerer :) Kh. Emily

  1. Tak skal du have. Og det er jeg ja, det skal holdes ved lige (sover med skinner på om natten stadig af og til), men det er det hele værd. Knus Emily