Sommerlæsning

Vi stikker næsen mod total afslapning i de svenske skove om et øjeblik, men ville lige nå at vise hvilke bøger jeg pakker. Som sædvanligt er jeg måske en kende optimistisk i forhold til, hvor meget man kan nå at læse på en uge, men man skal ikke gå ned på bøger, når man er i sommerhus. Og selvom jeg er langt fra min læsehastigheds storhedstid (dengang jeg læste litteraturvidenskab og kværnede 2-3 bøger om ugen oveni det skønlitterære pensum og al faglitteraturen), så er det ikke helt urealistisk, at jeg når et godt stykke ind i stakken ovenfor. Og jeg har også snydt lidt og er begyndt hjemmefra ;) Således er jeg halvvejs i Peter Høegs Effekten af Susan, der er drøngod, super mystisk og velskrevet, mens jeg allerede læste Eleanor og Park i vinter. Men sidstnævnte var på én og samme tid så sød, sjov og rørende, at jeg synes den er den perfekte sommerferiebog og den skal således anbefales endnu en gang.

Hvad læser I?

ENGLISH RECAP: My summer reads.

(Visited 1.241 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

29 Kommentarer

 1. Det er så hyggeligt, når der dukker bøger på din blog :)

  Jeg har selv lige haft lidt bogkrise over at skulle pakke bøger til ferien. Det er altså svært at vælge. Men jeg kom frem til et godt miks af chick lit, yndlingsforfattere og noget lidt mere tungt og udfordrende. Bl.a. skal jeg læse Me Before You af Jojo Moyes – skulle være god chick lit.

  Det er i øvrigt nogle gode bøger, du har pakket. Du kan virkelig glæde dig til Suzanne Brøgger og Delphine de Vigan – de er fantastiske.

  Rigtig god ferie :)

 2. Kan KUN anbefale Effekten af Susan! Godt du har andre bøger i stakken også, for den er hurtigt læst. Simpelthen så god.

  Pt. læser jeg en gammel økonomibog fra 1932, som jeg bruger en del på arbejde, men når jeg skifter til fornøjelseslæsning er det Obamas Dreams from my father, der kalder, og så har jeg lige hentet Painting Mona Lisa på biblioteket.

 3. Jeg har pakket sjovt nok også pakket “Effekten af Susan” samt Khaled Hosseinis seneste bog. Hvis jeg løber tør, satser jeg på at låne af mine rejsefæller. :)
  Nyd sommerhusturen!

 4. Sikker en fin bogstak!

  Dejligt at høre, du kan lide Peter Høegs Effekten af Susan. Jeg var selv ret vild med den :)

  Lige for tiden læser jeg North and South af Elizabeth Gaskell. Jeg nyder hver eneste sætning, for den er simpelthen så vidunderlig. Jeg har også planer om at læse I Capture the Castle og Attachments denne sommer. Der bliver med garanti tid til flere, men så langt er jeg ikke nået i planlægningen.

  Det er i øvrigt nogle vildt fine udgaver af Steinbeck og Reuter, du har. Jeg elsker slidte bøger, der ser ud til at have en historie bag sig :)

 5. Jeg har lige læst Marguerite Duras “Elskeren” – den kender du nok når du har læst litteraturvidenskab? ;-) Jeg synes det var en fantastisk historie, meget godt skrevet, omend lidt svær at få til at hænge sammen nogen gange. Men det er vel Duras stil.

 6. Jeg er vild med Jonas Jonasson og er pt. i gang med “Analfabeten der kunne regne”.

  Det går ikke lynenes stærkt med mit læseri, men når jeg endelig tager mig lidt læsetid, er det fyldt med god humor og sjove historiske inputs, og jeg er vild med det :D

 7. Jeg har lige læst Mig før dig af Jojo Moyes, og den var bare så god og satte samtidig mange tanker igang. Kan varmt anbefales som sommerhuslæsning

 8. Er netop igang med Eleanor og Park, er nok allerede færdig med den i morgen, med det tempo jeg har gang i! Den er så sød – hvem der bare var en kærlighedsramt teenager igen! ;)
  Men bagefter vil jeg da lade mig inspirere af din bunke af bøger :)

 9. Super fedt med lidt “bog-nørderi”!

  Er i gang med “Og bjergene gav genlyd” af Khaled Hosseini, forfatteren til den fænomenale “drageløberen” og “under en strålende sol” som også lige er blevet læst. Har dog også andre bøger på hylden, som jeg ser frem til at fortabe mig i her i sommervarmen.

  Du må have en rigtig dejlig tur i sommerhus og en god sommerferie. :)

 10. Er 100 pct. med dig på “Eleanor og Park”! Den er fantastisk! Jeg er netop gået i gang med “Min kamp 1” af Knausgård, samtidig med jeg er i gang med novellesamlingen “Han danser på sin søns grav” af Kongstad – sidstnævnte efter jeg så, du var i gang med den :-)

 11. Det ser rigtig rart ud, Emily :) For mig er sommerferie også lig med tid til bøger. Det er der, man får indhentet alt det, man gerne vil læse (mere eller mindre ;)) Selv har jeg en svaghed for krimier, og denne sommer har jeg kastet min kærlighed på Jo Nesbø, hvis bøger er længder bedre end damebogskrimierne. Ha’ det dejligt i det svenske :)

 12. Jeg har nok også overvurderet min tid i forhold til, hvad jeg har slæbt hjem af biblioteksbøger, men altså.. Nu ser vi :-)

  Jeg er i gang med Maren Uthaug: Og sådan blev det og også Inge Eriksen: En kvinde med hat. De lover begge super godt. Vil også gerne læse Siissel-Jo Gazan: Svalens graf og Nicole Krauss: Det store hus.

 13. Det lyder som en hyggelig tur i sommerhus!!

  Jeg er en stor fan af Sara Blædel bøger med Louise Rick i hovedrollen. Dem kværner jeg også gerne på en weekend – dog er det problematisk når den nyeste er læst… Så lige nu er jeg ved at læse noget mere faglitteratur nemlig “12 Hours of Sleep by 12 Weeks Old” – sådan en skal læses når sådan nogen B-menneskerne som os skal være forældre til oktober….

 14. Lige nu læser jeg Harry Potter og Dødsregalierne for 117. gang, men knuselsker de bøger. Håber desuden at få læst Nelson Mandelas biografi og Du Forsvinder af Christian Jungersen.

 15. Jeg er gået i gang med Donna Tartts The Goldfinch. Jeg prøver at læse pullitzer prisvindere – der er som regel noget godt at komme efter. God sommehustur

 16. Ihh – det er så hyggeligt når du kommer med læse-anbefalinger :) Jeg er lige hjemvendt fra Bruxelles og fik Adam Hochschilds ‘King Leopolds Ghost’ i afskedsgave dernedefra – den har jeg således kværnet foran en pool i Tyrkiet de sidste 10 dage :) En god faktuel fortælling om Belgiens slavelignende forhold til deres afrikanske koloni. Spændende læsning når man har et forhold til Belgien (som jeg har læst mig til at du også har) :)

 17. Læste selv “Alt må vige for natten” for over et halv år siden, og den sidder stadig lige under huden på mig. Sørgelig, men smuk bog. Den skal du virkelig glæde dig til :)

 18. Altid dejligt at høre om din litteraturglæde!!
  Som andre påpeger, er Hosseinis “Og bjergene gav genlyd” en smuk bog med en ditto stemning. Det er sjældent, jeg fælder en tåre efter sidste sidevending, men det skete her :)
  Alt med Zadie Smith hos mig ellers – hun kan også anbefales, hvis man er til humor, godt, udfoldet sprog, kulturelle genvordigheder og skæve karakterer.
  God Sommer(læsning) c,”)

 19. Åh, “Når snerlen blomstrer” og “Vi der valgte mælkevejen” er mine alltime favorit bøger, og de kommer frem hvert år! Jeg elsker personerne, skrivestilen, tiden, stemningen, osv.
  Jeg håber du også læser og har læst “Vi der valgte mælkevejen”, ellers må du i gang! :-) God sommer!

 20. Gode valg til sommerlæsningen!
  Min stak består af: Lars Keppler – Paganinikontrakten, Ildvidnet og Sandmanden (den første er allerede fortærret), Julie Kibler – Hjem (er læst og kan klart anbefales, den er fantastisk!), Anne B. Ragde – Jeg skal gøre dig så lykkelig (og det gjorde den, det var en hyggelig lille bog at læse), Helle Vincentz – Nukaakas kabale (på opfordring fra dig fik jeg den læst forleden – og blev bestemt ikke skuffet. Nu overvejer jeg de to foregående bøger fra hende), er lige nu igang med Haruki Murakamis 1Q84 bog 1 og foran mig mangler også Pi’s liv af Yann Martel, Kathryn Stocketts Niceville, John Greens En flænge i himmelen og Georges Perecs Livet en Bruganvisning. Den sidste er lige pt. en måske’er for denne sommer. Men skal i sommerhus i næste uge, så mon ikke jeg nok skal komme igennem en del af bøgerne der. Jeg tror det. :-)

  1. Hov, har da også fået læst Hosseinis “Og bjergene gav genlyd” – og er enig med de andre i, at den er en mustread. Den er fantastisk. :-)

 21. Jeg er selv den vildeste læsehest og kværnede i weekenden en bog på 500 sider, til trods for 8 timers arbejde begge dage. Nu er jeg til gengæld løbet lidt tør for bog-ideer, og derfor ville jeg høre, om du gider lave en indlæg om boganbefalinger, hvis du engang får tid og lyst. Nyd din ferie, trods regnen. Kh Clara

  1. Avra, det lyder rart. Lækkert når man går helt i læsemodus. Meget gerne mht. boganbefalinger, men det var nu egentlig også sådan dette indlæg var tiltænkt :)

  2. Og ellers er der masser af gode anbefalinger at hente i de andres kommentarer ovenfor :) Klem Emily

 22. vil anbefale Jojo Moyes bøger som sommerlæsning :) ellers “Wild” af Cheryl Strayed og får en frankofil: “Krokodillens gule øjne” af Katherine Pancol. Glæder mig til at læse Eleanor og Park…!

  1. Læs Americanah. Skøn bog med skarpe (og sjove) iagttagelser omkring race og en rigtig dejlig kærlighedshistorie.

 23. Elsker at sætte mig med en bog og for en stund forsvinde ind i en fantasiverden:-) Jeg har ledt på din fantastiske blog efter boganmeldelser, dog unden held… Har du planer om et indlæg med anmeldelser på denne sommers bogstak? Fortsat dejlig sommer:-)