Ferietip til plantevanding

Først og fremmest tusinde tak for de søde fødselsdagshilsner her, på Facebook og på Instagram i onsdags! I er meget rare :)

Inden jeg drog til Sverige på sommerferie placerede jeg al min flaskepant med bunden i vejret i mine krukker i haven. Selvfølgelig kan man spørge naboen eller en ven om han eller hun vil vande planter, mens man selv er på ferie, men måske naboen også skal afsted. I alle tilfælde er det her et simpelt, men effektfuldt tip til at vande planter i krukker, mens man er bortrejst i en kortere periode.

Sådan gør du:

 • Vand dine blomsterkrukker og potteplanter, så de er godt fugtige og jorden er ‘mættet’ (lad være med at overvande, så risikerer man blot at slå planterne ihjel inden man overhovedet er taget afsted).
 • Fyld plasticflasker i passende størrelser (krukken skal ikke tippe pga. vægten) med vand. Planter man ved drikker meget, kan få to flasker.
 • Pres flaskehalsen ned i potteplanten i et snuptag, så der ikke fosser vand ud. Pas på ikke at komme alt for tæt på selve planten idet man så let maser rodnettet med flaskehalsen.
 • Planterne/jorden drikker nu selv efter behov.

Det fungerer også fint til indendørsplanter i mindre potter, i så fald skal man blot bruge mindre flasker.

NB! En sød læser har gjort opmærksom på at glasflasker og sol kan være en sprængfarlig cocktail (bogstaveligt talt), så hold jer endelig til plasticflasker. Det gik dog ok med mine glasflasker, men der er ingen grund til at tage chancen. Især ikke indendørs!

Er man væk mere end en uge, så skal man nok have fat i naboen alligevel, men kan nøjes med at bede dem om at komme én gang at vande + fylde flaskerne.

ENGLISH RECAP: A great way to hydrate your plants while away for shorter periods of time.

(Visited 8.928 times, 34 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Ej et godt tip! Tak for det :)
  Og også tillykke fra mig med fødselsdagen i onsdags! Det lød til, at du havde en rigtig dejlig dag – og sikke nogle fine billeder du lagde på instagram/bloggen (blev helt lækkersulten med alle de bullar!).
  God weekend :)

 2. Det er det bedst trick ! Brugte det selv til at holde hele min altan i live sidste sommer :)

  Håber dine planter klarer sig lige så godt igennem din ferieuge, som mine gjorde :)

 3. flaske i potteplante er også et hit her! 1000 gange nemmere end at skulle have folk til at passe dem. :)
  Vil dog lige pointere at glasflaskerne nok ikke er så god en ide, hvis planterne står i sol. Kombinationen af glas+vand+sol kan godt være brandfare. Har været tæt på at sætte ild til min lejlighed på den måde.. ups!

 4. Ej hvor er det smart, det skulle jeg have vidst inden jeg tog i sommerhus i 4 dage. Min tomatplante har fået meget gule blade mens vi har været væk :(

  1. Ja, det er lige vel hot at være plante i disse dage… Men glad for at tippet kn bruges :)