En weekend i magiske Island

I starten af maj i år var jeg i Island med min kæreste. Og sikke en magisk tur. Jeg blev meget betaget (og nok også positivt overrasket for at være ærlig) over Island. Jeg vidste godt, at der var flot, storslået og unik natur at opleve, men jeg vidste ikke at Reykjavik var så hyggeligt og interessant et bekendtskab. Faktisk havde jeg fået at vide fra flere forskellige inden, at der ikke var noget at lave i byen. Men der var både virkeligt lækre restauranter og caféer, gode butikker og barer, lidt seværdigheder og så en helt masse fine gallerier og atelierer. Måske er det en lille by, men kedelig synes jeg bestemt ikke den var og jeg nød at nusse rundt i gaderne og kigge på finurligheder og streetart.

Vi var inviteret af og fløj med WOW Air. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid troet, at det tog ustyrligt lang tid at komme til Island og at det kostede helt utroligt mange penge. Men flyvetiden er bare ca. 3 timer og der er billetter at hente fra 449 kr.

På den måde kan man tage til Island for en weekend og forhåbentlig siger billederne i dette indlæg lidt om hvor meget, man alligevel kan nå på en weekend. Selvom det for mig blev lidt af en ‘farlig’ appetizer, der gjorde mig sulten efter mere ;)

Ud på tur
Da vi kun var i Island for en weekend, havde vi ikke lejet en bil, men tog i stedet på ture med Gray Line Iceland. Vi havde om lørdagen valgt den klassiske Golden Circle Tour hvor man får set både geyser, vandfald og andre naturseværdigheder og historisk interessante steder, men i en såkaldt Super Jeep (ok, den var sej og super!) i stedet for turistbus og med et stop på indlandsisen, hvor vi kørte på snescootere (SÅ skægt!). Om søndagen var vi på en kombitur hvor man først var ude at ride og sidenhen i Den Blå Lagune.

Ridecentret hvor vi red ud på tur fra hedder i øvrigt Ishestar, vi havde en rigtig god oplevelse hos dem og var alene ude at ride med en guide. Jeg ved selvfølgelig ikke, om det altid er så små grupper. Man kan snildt tage en taxa fra Reykjavik dertil eller køre selv, hvis man har lejet bil.

Den Blå Lagune er en turistmagnet og entréen er til overpris, men alligevel synes jeg den er værd at anbefale. Vi havde sådan en rar eftermiddag dér og det var lækkert at plaske rundt i det varme vand med den vilde, blå farve ovenpå nogle timer på hesteryg.

Har man bedre tid (ja, måske egentlig også bare for en weekend…) vil jeg dog anbefale, at man lejer en bil, køber et kort og en masse snacks og selv kører, så man kan gøre tingene i eget tempo, stoppe og se nærmere på noget, når man har lyst og så man undgår at havne i, hvad der til tider føltes som et ‘turistsamlebånd’. Det er bare lidt mere magisk (og romantisk) at stå at kigge på den storslåede natur, hvis man er alene og har god tid og ikke er sammen med ca. 100 andre, fordi alle turistbusserne (og Super Jeeps’ne) lander de samme steder samtidig ;)

Hotel
Vores hotel, Reykjavik Lights, var helt fint og der var virkelig sød og betænksom service især i receptionen, men for at være helt ærlig, vil jeg nok anbefale, at man vælger noget tættere på/lige i Reykjavik. Især hvis man kun er der for en weekend og ikke har lejet en bil. Vi brugte lidt for meget tid på at gå frem og tilbage (det tog lidt over 30 min. til centrum) og lidt for mange penge på taxi, når vi ikke gad at gå.

Seje butikker, snescooterkørsel på indlandsisen, heste og hyggelige caféer. Jeg er fan!

Thingvellir Nationalpark må man ikke gå glip af.

Geyser der er lige ved at gå i udbrud og ret glad snescooter-type…

Frilufts-Emily var i fuld firspring og på vandretur (iført Salomon-vandrestøvle, meget passende) og generelt ret meget i vigør på Island. Det var lige noget for hende. Men gå-ud-at-spise-og-i-butikker-Emily var nu heller ikke skuffet.

Ud at spise
Eftersom vi var ude at boltre os i naturen, sneen, lagunen og på hestene det meste af tiden og da vi kun havde to aftener, kommer der ikke den længste liste med anbefalinger til spisesteder, men heldigvis var vi heldige, begge aftener vi var ude at spise, omend på nogle meget forskellige steder:

Grillmarkadurinn: Her spiste vi den første aften og jeg fik bl.a. det bedste lam jeg nogensinde har spist og så delte vi en ustyrligt god chokoladedessert, der blev overhældt med varm karamel og som jeg stadig drømmer slemme drømme om. Jakob fik rib eye, der også var lækker og til forret fik vi sliders med hummer. Virkeligt anbefalelsesværdigt sted.

Hamborgarabullan: Hyggelig, uprætentiøs og populær burgerbiks ved havnen, hvor  vi fik gode, klassiske burgere, pomfritter og milkshakes.

Tjek endelig Ditte fra The Food Clubs Guide til Island, hvis du er sulten på flere spiseoplevelser i Reykjavik.

***********************************

Tak for denne gang Island! Det er bestemt ikke sidste gang.

Næste gang vil jeg gerne have flere dage til at udforske det store land med den smukke natur. Og drømmer om en tur på hesteryg tværs over Island. Er I mon nogen, der har været på rideferie i Island? Kan det anbefales?

Thank you for a great stay Iceland. It definitely wasn’t my last visit!

(Visited 7.582 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

63 Kommentarer

 1. Hamborgara Bollen er jo faktisk den samme (samme ejer, samme kæde – dog andet navn) som Tommi’s Burger Joint, som foruden London, Berlin og snart Oslo – jo også er åbnet i Kødbyen, her i dejlige København. Deres burgere er helt ustyrligt gode og fritterne ganske udemærket. En tur til Reykjavik skulle helt sikkert inkludere et besøg dertil – det er jo lidt sjovere med en burger fra den første burgerbiks.

  1. Hurra for bonusinfo, så har jeg endnu mere grund til snart at smutte forbi Tommi’s :)

 2. Åhh – hvor er det bare en flot by! og stor credit til dine flotte billeder! Jeg er selv fra Færøerne, så har altid tænkt, at jeg behøver ikke at tage til Island. I mine øjne er det lidt same-same, selvom jeg godt ved at Island er meget finere med gejsere og laguner og alt muligt sejt, men der skal jeg helt sikkert rejse til nu – og så er det endda meget billigere at rejse til Island, og perfekt hvis man kan gøre det på en weekend :) Og så er jeg også nysgerrig efter, hvor din fine mønstrede striktrøje er fra?

   1. Uhh – tak for link :) Det er jo en farlig webshop (i hvert fald for pengepungen) :D Ja, men nu har jeg boet i DK de sidste 20 år, så har altid fået mit naturfix ved at ‘nøjes’ med de 2 timers flyvetur til Færøerne – men burde tage snart en time ekstra og lande på Island :)

    1. Ja, de har SÅ mange lækre ting :)
     Ah, på den måde, men ja, det kan jeg kun anbefale :)

 3. Smukke smukke billeder, jeg søger allerede billetter.

  Og den sweater er fra Aiyayu, den klær dig virkelig godt!!

 4. Jeg var på studietur til Island med min gymnasie klasse. Vi så en masse spændende ting og steder og kørte ofte i lang tid for at komme ud og se alt som turister ikke normalt ville se. Det var så fantastisk at være på Island og er helt enig i, at reykavik en er rigtig hyggelig by, som man kan gå i flere timer og kigge. Vi var dog også de steder som man skal se når man er på Island. Blue Lagoon var så dejligt. Man følte sig frisk og klar på at gå i flere timer efter et par timer i vandt. Og så var der gratis ansigtsmasker – det var så fedt. Vil vildt gerne til Island igen og ride på hesteryg (hvilket jeg aldrig troede jeg turde gør, men Islands landskab skulle ses på hesteryg).

 5. Åh, hvis ikke jeg allerede drømte om Island, så gør jeg det da nu! Elsker, elsker, elsker det her indlæg! Må se at ruppe neglene og komme afsted.

  1. Mange tak Lene og jeg er også gammel hestepige, så den slags er meget tiltalende :)

 6. Sikke et dejligt indlæg! Får helt lyst til et smut tilbage, selvom det kun er godt en måned siden jeg besøgte Island for første gang. Virkelig et imponerende land og kan klart anbefales at tage et pitstop deroppe et par dage, hvis man flyver med icelandair til Nordamerika (for mit vedkommende Boston) – fantastisk oplevelse, og tingene udenfor Golden Circle turen skulle eftersigende være langt vildere, flottere og betagende end den klassiske turisttur!
  Ps. er pænt misundelig over at du fangede geyserboblen lige før den sprang! (Jeg stod der lidt for længe uden at have held med det desværre)

  1. Ja, det kan vist godt blive vanedannende det der Island ;)

   Hehe.. ja, det var vist også mere held end forstand…

 7. NU står Island allerøverst på min rejseliste! Hold op hvor sælger du Island godt med de billeder. Og med de priser bliver jeg nødt til lige at se om der er mulighed for en sviptur i foråret sammen med (heldigvis også rejseglade) bedre halvdel :-D

 8. Oh jeg får helt lyst til at tage på vild turisttur næste gang jeg skal op og besøg familien når jeg ser disse billeder. Det ser ud til at have været en skøn weekend I har haft! Jeg har ikke været på ridetur, men jeg mon ikke jeg kender nogen der har. Spørg i hvert fald løs, det er trods alt mit andet hjem ;) Kram Ausa

  1. Tak søde Auus!!! Hvorfor havde jeg i øvrigt ikke tænkt på at spørge dig om tips og tricks til Island inden jeg tog afsted??? Klem

   1. Det husker du bare næste gang ;) Det ser nu også ud til at I har klaret det rigtig godt uden tips og tricks.
    De der burgere kan man forresten få i kødbyen nu, dog ikke helt lige så gode, men de er der.
    <3

 9. Åh, dejlige Island – fik et helt sug i maven da jeg så billederne <3 sikke perfekt du har fanget dets magi.

  Jeg har boet på Island i 6 måneder for nogle år siden. Jeg arbejde på en gård hvor jeg red heste til fra tidlig morgen til tidlig aften. Det er den vildeste, bedste og hårdeste oplevelse i mit liv.

  Et par år inden da har jeg, to gange, redet tværs over Island med min mor – det er simpelthen så fedt! Reykjavik har jeg kun set en enkelt gang, men det ER en fantastisk by. Jeg ser frem til at vise mit yndlingsland frem til min mand og mine børn (heldigvis er de nogenlunde vant til hesteryg allesammen, så DET skal vi)!

  Tak fordi du tog mig med på din rejse og fik mig til at savne, samt smile <3

  1. Og så prøver jeg lige at høre min mor om hun kan huske hvem vi rejste med, så skal jeg nok vende tilbage :) vi har prøvet to forskellige, første gang var klart bedst!

   1. Og så undskylder jeg mine stavefejl ;) jeg tror bare jeg blev alt for entusiastisk da jeg skrev (og det var selvfølgelig til sen aften, jeg mente ;))

  2. Åh det lyder nu også som dejlige 6 måneder! Selv tak Sofie og mange tak for mail. Og spam i kommentarfeltet af den slags er helt ok ;)

 10. Smukke billeder! Du ser så glad og lykkelig ud – og selvom jeg ikke kender dig, kan man ikke andet end at smile, når man ser dig smile :)

  Jeg har desværre aldrig været på rideferie på Island, men eftersom jeg har redet siden jeg var 4 år (er 26), er det et kæmpe MUST på mit livs “to-do-liste”. Kender flere der har været afsted, og som alle har haft en fantastisk tur. De fleste anbefaler at tage afsted slut august, start september af hensyn til vejret, og så ride rundt, så man kommer til et nyt sted hver aften, hvor man overnatter.

  Efter at have læst din guide er jeg kun endnu mere hooked på at tage afsted! :)

  1. Åh det lyder da helt fantastisk med sådan en rideferie på den måde. Det med august er noteret, hvem ved måske til næste år :)

 11. Åh, hvor fine billeder! Jeg var på sommerkursus i Reykjavik en måned i juni/juli og genoplever helt, hvor fint det var, gennem din linse. Jeg var også imponeret over, hvor interessant og hyggelig en cafekultur Reykjavik har trods sin størrelse. Jeg sluttede af med en uges ferie rundt på sydlandet og kan på det varmeste anbefale en tur til Vestmannaøerne og vandring i det næsten øde naturreservat Þórsmörk.

 12. Hvor ser det bare skønt ud!!! Jeg var på studietur til Island i 9. klasse, det var for……….et par år siden (host host eller 15, fuck man er gammel lige pludselig). Jeg vil vildt gerne derop igen, og opleve det på voksen-måden hvis man kan kalde det det! Drømmer mig stadig tilbage til det varme vand i Den blå lagune! :)

 13. Sikke et godt indlæg! Er så vild med det billede af geyseren, der er ved at gå i udbrud!
  Lyder som en rigtig spændende tur. Hvis ikke det var for kulden og hestene, så ville jeg også afsted ;)

  1. Tak Vivi… Haha… der er vist ikke så koldt om sommeren og hestene kan man holde sig fra ;)

 14. Årh, sikke skønne billeder af smukkeste Island! Jeg kom hjem i går fra en 11 dages kør-selv rundtur på Island og det kan helt klart anbefales. Der er meget færre turister væk fra Reykjavik og og naturen er simpelthen så storslået hele øen rundt – det er en oplevelse i sig selv bare at køre igennem det smukt varierede landskab. Og efter at have set dine fine billeder, kunne jeg sagtens hoppe på det første fly tilbage til Island.

  1. Jeg er også klar på en tur til, især når jeg læser alle jeres dejlige rejseberetninger :)

 15. Uha! Island er så smukt! Var selv derovre med kæresten i sommerferien for at vise ham hvor jeg er født og opvokset :)

  Hvis du besøger Reykjavík igen kan jeg varmt anbefale “Tíu dropar” på gågaden (Laugarvegur), der serverer de LÆKRESTE vafler med nutella og flødeskum.

 16. Har med interesse set dit indlæg om Island.

  Vi ville gerne holde guldbryllup på Island, har du evt. kontakter til Island, ang en islandsk rejseguide.

  Vi regner med det skal være 4-5 dage i en sommerweekend og vi bliver 11 personer.

  Med venlig hilsen Erna

  1. Hej Erna
   Indlægget her er mere end 4 år gammelt, så jeg har desværre hverken kontakter eller andet længere, men det lyder vel nok fortryllende og sikke en herlig idé med guldbryllup på Island. Jeg tror du kan finde hvad du søger hos Visit Iceland: https://dk.visiticeland.com/rejseguide/organiserede-ture
   Jeg håber I får en vidunderlig tur.
   De bedste hilsner
   Emily