Teddy Wrap It – Og om mødre og tøj

frakke Ganni// jeans Rag & Bone// strik Ganni// sko Dune (lignende her)// taske Céline

“Det ligner en badekåbe”, sagde min mor, da jeg besøgte mine forældre i fredags. “En pæn badekåbe, men stadig en badekåbe”, konkluderede hun. Godt så. Samme dag havde ikke mindre en 4 andre kvinder komplimenteret teddy-frakken med oprigtige udtryk i øjnene og jeg var ikke i tvivl om, at de mente, at jeg så drønsmart ud. Og at frakken var hovedårsag hertil. Det skal nok lige nævnes at de 4 kvinder var jævnaldrende med mig. Mere eller mindre.

Jeg har aldrig rigtigt været enig med min mor omkring tøj. Især ikke før i tiden. Da jeg var barn ville jeg gå i ridebukser (altid!) og hun ville proppe mig i lyserødt og flæser og sløjfer. Som teenager i sluthalvfemserne ville jeg gå i tårnhøje plateausko, gule Dr. Martens og Osiris skatersko (3 forskellige stilperioder forstås) og der var ikke rigtigt noget af det, der faldt i morens smag. Og vi diskuterede ret meget. Og ret meget af det handlede om, hvad jeg måtte og ikke måtte gå i.

Men min mor har ret god smag. Og selvom jeg var vildt uenig med hende dengang, så kunne jeg stadig godt se det. Hvilket var utroligt irriterende, for det er besværligt at tage modargumenter alvorligt alt imens man er i gang med sit (tøj)teenageoprør.

I dag spørger jeg hende om råd. Om alt mellem himmel og jord, men også om tøj og stil. For hun er min mest hudløst ærlige kritiker, men også den hvorfra jeg bedst kan tage kritikken. Og selvom vi ikke altid er enige, så siger hun ofte noget jeg kan bruge på en eller anden måde.

Bare ikke når det gælder frakker, som hun synes ligner badekåber. Der stoler jeg mere på mine jævnaldrende medsøstre ;)

ENGLISH RECAP: My mom thinks it looks like a bathrobe, but I absolutely love my teddy wrap coat.

(Visited 1.282 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Den er super fin! Jeg har en lyserød uldfrakke fra Modstrøm, og den mener min kæreste ligner en badekåbe. Men det har han slet ikke forstand på.. Min mor er mere typen der er ved at få angstanfald hver gang jeg klipper eller farver mit hår “for det er jo så pænt naturligt!”

 2. Det er sjovt med den frakke, for jeg har også prøvet den på, og jeg synes, at jeg ligner en kæmpe hval! Men det gør du ikke, og det fandme snyd! ;-)

 3. Sjovt at du lige skulle skrive det her indlæg, for min mor kom med præcis samme badekåbe kommentar, da jeg stolt viste min teddy frakke frem :) Men flot er den, og uanset hvad er det den lækreste badekåbe jeg nogensinde har haft på :)

 4. Må ærligt indrømme at den også lige gav mig badekåbe-viben da jeg først så den, men syntes faktisk at er meget pænere på, end på produktbillederne, hvor den godt kan minde om en badekåbe – men rigtig flot stylet! :)

 5. Der må jeg simpelthen give din mor ret, selvom jeg er ikke færre end 25 år gammel. Når den er lukket, ligner du simpelthen en, der er på spaophold.

 6. Jeg synes du ser skøn ud, men jeg er ikke vild med frakken. Jeg synes altså desværre også den ligner en badekåbe. Tror det er lommerne kombineret med bindebåndet…

 7. Hahaha… Den deler da virkelig vandene. Min mor er glad for at I er nogle der holder med hende ;)
  Men dejligt at I også er ærlige! Selvom jeg selvfølgelig kun er enig med halvdelen af jer ;)

 8. Din mor har da ret, når hun siger det ligner en badekåbe, men dine medsøstre har også ret, fordi du ser drønsmart ud! :-)

 9. Din mor har ret – den ligner en badekåbe… men er det ikke det, der netop er gaven ved moden nu om dage… Vi kan tage en frakke på, der nok ligner vi er på vej til stranden, men det er ikke det vigtige! Det vigtige er at vi selv føler os smækre i lige præcis den frakke vi kan lide og blæser på hvad andre tænker:-)

 10. I og for sig underligt, at din mor synes det ligner en badekåbe, for så vidt jeg ved, kom det design frem føste gang i 50’erne båret af Jackie Kennedy – en af tidens mest stilfulde vinder, tror man vist godt sige, ikke?:-)
  Correct me if I’m wrong….
  Syns den er max flot!

 11. Jeg tænkte også morgenkåbe, da jeg så den første, anden og tredje gang… Beklager, men jeg er enig med din mor, selvom jeg kun er 32.

 12. På mig ville den frakke HELT SIKKERT ligne en badekåbe, men den er flot til dig.

  Jeg så i dag en meget ung pige med tårnhøje plateausko, og det mindede mig om da jeg var meget ung og gik i de allerhøjeste sko, jeg kunne få fingrene i. Jeg håber, jeg vil have den tilgang til min datters stil, når hun forsøger at finde sin egen stil og identitet: jeg synes måske ikke nødvendigvis det er pænt, men jeg kan godt forstå, at hun gør det og måske har jeg også selv været der (og kan huske, hvor meget jeg snublede i de sko og hvor ondt i fødderne jeg fik – men hvor smart jeg selv syntes, det var)

 13. FLOT badekåbe ;) Superfin til dig i den sarte rosa.

  Nu har jeg en teenager på snart 16 år. Da han kom i en alder hvor han begyndte at interessere sig for tøj og mode, så har jeg egentlig bare ladet ham finde ind til sin egen stil. Han har også haft sin langhårs periode hvor alle troede han var en pige og havde en del frustrationer over dette. Hvor mange andre mødre nok havde taget saksen og klippet det lange hår af ham, så lod jeg ham bare have sit lange hår (lang page), men fortalte ham, at når man træder ud af “normalen” hvor de fleste drenge har kort hår, så vil der falde nogle kommentarer med på vejen. Det må man så lære at tackle ved at ignorere kommentarerne. Han skulle nok komme over den periode, og i dag er det kort med lidt længde. Han har en fed afslappet stil og er god til farvesammen-sætninger, så jeg roser kun hans stil.

  Jeg havde selv min periode som teenager hvor jeg havde kort hår, hvor min mor helst så det langt. Det har mit hår så været i mange år fremover. .0) men hun valgte også bare at lade mig gøre det, fordi det var min måde at finde ind til min egen identitet. Tror på at de som bliver holdt i stram snor, og kun bliver puttet i “lyserød tyl”, også er dem som gør et kæmpe oprør på et tidspunkt. :0)

  smil Lene :0)
  http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/