Læseklub i november

I dag vil jeg springe ud i noget, jeg længe har haft lyst til: Jeg vil starte en læseklub her på bloggen. Jeg har leget med tanken om det i nogle måneder, men var ikke helt sikker på, om det var noget, der ville være interesse for.

Men så viste jeg Maria Gerhardts Der bor Hollywoodstjerner på vejen i mit oktoberindlæg og den var mange af jer nysgerrige på, ligesom I er en del, der også allerede selv er i gang med den, så det syntes jeg var en oplagt mulighed til at kickstarte en læseklub :)

Reglerne er simple: Vi læser én bog (det er lige til at overskue) pr. måned og jeg annoncerer hvilken bog det er i god tid (senest d. 25. måneden før). På den måde er der tid til at nå at købe/låne/downloade bogen. I slutningen af måneden diskuterer vi bogen i fællesskab. Jeg kommer med et oplæg (måske det også bliver nogle kloge gæster, der lejlighedsvis styrer diskussionen) og så er der ellers fri leg i kommentarfeltet.

Og jeg lover, at jeg nok skal varriere mht. genre (dog primært fiktion) som månederne går, ligesom det både kan være nye, gamle og danske og udenlandske bøger, vi skal læse.

Således er det altså Der bor Hollywoodstjerner på vejen af Maria Gerhardt, der er november måneds læsning og som vi diskuterer i slutningen af november. Der er altså rigtig god tid til at anskaffe bogen og læse den.

Jeg håber sådan, at I har lyst til at være med? Har længe drømt om at være med i en rigtig læseklub, men har ikke helt kunnet få det til at gå op med mit noget fyldte skema, så det her må være den perfekte løsning. Man er med helt på ens egne præmisser og lige akkurat, når det passer ind i tidsplanen.

Hvis I har forslag og ønsker til hvad vi skal læse sammen (ih, det er altså lidt hyggeligt!) fremover, så kom endelig med dem :)

UPDATE: Læs og deltag i diskussionen af bogen her

(Visited 3.081 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

67 Kommentarer

 1. Super god idé Emily – vil meget gerne være med i den “udfordring” :-) Ved ikke om der er nogen begrænsninger for genre, men “Lean In” af Sheryl Sandberger har jeg kun rosen ord tilovers for, men det er ikke ligefrem skønlitteratur, selvom der er mange sjove anekdoter og beretninger fra livet :)

  1. Jeg har været i gang med den i snart et år – bogen er awesome, men jeg synes den giver en del man skal tænke over, så jeg synes faktisk at en måned er for kort tid (men det skal jeg jo sige, når jeg selv har brugt så lang tid :P)..

 2. Gud, hvor lyder det hyggeligt :) den tror jeg da bestemt jeg hopper med på! Skynder mig at se om det lokale bibliotek har den og ellers kan den jo nå at bestilles hjem :) hvor er det en god idé, Emily!

  Sofie

 3. Helt genial idé – vil meget gerne være med! Novemberbogen tror jeg dog lige at jeg springer over, jeg bliver bange og trist af at læse den slags bøger (om kræft). Men jeg er SÅ klar fremover – det bliver da hyggeligt!

  1. Helt ok og glæder mig til at have dig med næste gang :) Og den ER barsk og handler om kræft, men også om kærlighed og København, så hvis du får mod på den en dag, så kan jeg virkelig anbefale den :)

 4. Sådan en fin idé Emily!
  Og en god måde for sådan en som mig, at få læst lidt flere bøger. Jeg er helt klart med! Har allerede Maria Gerhardts fine debut liggende klar på natbordet.
  //Louise

 5. Bej, hvor er det en god idé. Jeg skal lige have læst “12 Years A Slave” færdig, men så er jeg med. Håber jeg kan nå det, men er lige inde i en god læseperiode. :-) Så hyggeligt.

 6. Kære Emily
  Du har netop gjort min morgen endnu bedre! Hvor er det bare en fantastisk idé! Jeg har også selv længe tænkt over at blive medlem af en læseklub, men som du også siger, så kræver det nogle gange for meget i en ret hektisk hverdag.
  Jeg glæder mig rigtig meget til at være med her og stor ros til valg af bog!
  // Mette

 7. Hej! Jeg synes det er en fantastisk idé, og jeg håber virkelig, at det kan lykkes! :) Det er også fedt, at det er forholdsvist uforpligtende, så hvis man, som jeg fx, har monsertravlt i November måned med eksamen, så kan man hoppe med i næste måned – Det har jeg i hvert fald tænkt mig at gøre :)

  Jeg kan anbefale at læse en af Sidsel Jo Gazans to bøger, Dinosauerens Fjer eller Svalens Graf, hvis man vil have fiktionens verden med en snert af noget krimi og mystik, og samtidigt prøve noget andet. Hendes bøger er baseret på virkelig naturvidenskabelig forskning, den første bog på hendes eget speciale fra kandidatuddannelsen i biologi. Især bog nummer to, som handler om nogle uopdagede og alvorlige konsekvenser om de vacciner der gives til børn i Afrika igennem WHO, og om hvordan organisationen er så konservativ, at det er svært at komme igennem med forskning, der viser, at deres vacciner måske skader mere end de gør gavn. Hun har arbejdet sammen med et forskerhold fra Statens Serum Institut igennem bogskrivningen, sådan at alle de facts der er i bogen er helt korrekte – Virkelig spændende litteratur, som blander fiktion og virkelighed på en meget nyskabende måde, synes jeg i hvert fald :)

  1. Kan kun tilslutte mig Sissel Jos bøger. De er SÅ gennemarbejdede, spændende og fyldt med detaljer.

  2. Jeg har læst Dinosaurens fjer, som jeg var meget begejstret for. Jeg vil også meget gerne læse hendes sidste bog, da jeg synes, at det er et meget vedkommende emne.

 8. Det er simpelthen sådan en fantastisk idé, Emily!
  November bliver måske ikke lige min læsemåned, da jeg skal aflevere speciale i december og have midtvejsevaluering på PhD’en, men jeg vender med garanti stærkt tilbage. Indtil da må jeg vist nøjes med pixi-bøger og Kaj og Andrea til godnatlæsning :)

 9. Det er lige det jeg har brug for! Vil rigtig gerne læse noget mere, og din læseklub lyder perfekt :) Altså at man er på når man har tid :) Så vil meget gerne være med. Prøver fluks at skaffe bogen, der er jo en efterårsferie lige om hjørnet med 3 barnefrie dage, så mon ikke der kan blive læst igennem der :D Super ide…
  Kh
  Ditte

 10. Sikke en god idé, Emily!

  Jeg er selv med i en læseklub i Aarhus med fire søde bogelskere. Det er noget af det mest hyggelige, jeg længe har været med til.

  Jeg vil meget gerne være med i læseklubben herinde, og jeg vil glæde mig til at læse “Der bor Hollywoodstjerner på vejen”. Et tip til næste bog kunne være “Stoner” eller “Stillidsen” :)

 11. Hvor er det et godt initiativ. Jeg har længe ønsket at være med i en læseklub, men har ikke kunne finde tid til det. Så en virtuel en af slagsen er jo en rigtig god idé.
  Jeg læser med!

 12. Emily, det er sådan en god idé! Jeg hopper på i december! Dejligt med en læseklub.
  MVH

 13. ej altså, det lyder så super fedt og hyggeligt. det vil jeg virkelig gerne! hvordan melder man sig til?

 14. Har altid drømt om at være med i en bogklub – og denne form passer perfekt med en 4 mdr baby på armen! Hurra for dagens gode nyhed!

 15. VIRKELIG god og hyggelig idé – også perfekt at starte her i de mørke og kolde måneder. Jeg er med! ;)

 16. Yay. En god idé! Jeg er med.

  Jeg har også længe drømt om at være med i en læseklub, og jeg har overvejet at starte én, men det er bare som om, det er virkelig svært at finde tiden til det. Det er måske en af de der ting, man kan glæde sig til ved at blive pensionist en dag?

 17. GOD ide!! Jeg elsker at læse og har tit overvejet en læseklub. Jeg er så på!! (:

 18. Sikke en fantastisk idé! :) Jeg kan også anbefale ‘we were liars’ af E. lockhart. Den er fantastisk! Jeg tror faktisk den ville kunne falde i din smag, og så har den et meget vildt twist til sidst, som man ikke kunne forudse. Fantastisk bog!

  Sisselykke.dk

 19. Det er virkelig en skøn idé! Jeg mangler selv et par sider i “Der bor…” og vil så gerne snakke om den med nogen, men jeg kender ingen andre der har læst den. Jeg vil glæde mig til dit oplæg.

 20. Det synes jeg virkelig også er en god idé. Godt initiativ. Jeg vil gerne være med! :)

 21. Alletiders god ide. Ville være fint hvis jeg blev tvunget til at læse nogle andre genrer eller bøger af de forfattere der altid ryger ned fra hylden. Især er jeg dårlig til ældre klassikere. Det er top med sådan en bogklub…

 22. Det er da en fantastisk god idé. Jeg vil straks gå på jagt efter bogen, så jeg kan give mit besyv med i kommentarsporet. Jeg er slet ikke i tvivl om, at det bliver hård læsning – jeg er selv ramt af kræft, dog en anden type, så der er sikkert mange tanker, jeg vil kunne genkende.

 23. Hvor er det bare en god ide, jeg er på :) er dog næsten færdig med der bor hollywoodstjerner på vejen, men er med når den skal diskuteres!

 24. Jaaa, læseklub! Helt sikkert også en af de sociale ting, jeg ville ønske jeg havde overskud til i hverdagen, så det her er jo et genialt koncept. Vil helt sikkert tjekke bogen nærmere ud, og se om det kunne være noget for mig (:

  Kudos for god idé! (:

 25. Fantastisk idé! Det er en virkelig god måde at få lyst til at læse og få inspiration til ny litteratur :)

 26. Arhmenaltså, det er bare en rigtig go ide, jeg vil rigtig gerne være med. Godt initiativ.

 27. Glæder mig til at følge med i læseriet!! – følger lige nu amerikanske bloggere og deres bogklubber og en norsk, de er i begge lande hurtigere på markedet med nye bøger, så læser derfor mange engelske udgaver for at være med i “klubben”. Det bliver rart med en god dansk repræsentant!!

 28. Nice idé Emily, jeg vil meget gerne være med i din bogklub :-) Glæder mig til at læse bogen! Hvis du på et tidspunkt skulle mange inspiration til en ny bog, kan jeg varmt anbefale “Forbandede yngel” af Anne-Cathrine Riebnitzsky. Den er dyb men ikke tung. Alvorlig men med kant og et stejf af humor.

 29. Så hyggelig en idé! :) Jeg kan varmt anbefale “Sandheden og Harry Quebert-sagen af Joël Dicker. Den er noget af det bedste, jeg har læst og vidunderlig skrevet.

 30. Supergod idé Emily!!
  Dejlig med læse-inspiration, og jeg vil glæde mig til at være med :-)

 31. Rigtig god ide, dog synes jeg det er en ærgerlig tendens at vi ikke skal mødes IRL, men derimod “blot” skrive kommentarer til hinanden herinde.. Jeg synes det gør det lidt.. ja.. ensomt på en måde?

  1. Det forstår jeg godt, men logistisk ville det slet ikke være en mulighed at mødes så mange mennesker, tror jeg. Hvor skulle vi være, hvem skulle stå for det, lægge lokaler til, hvor i landet (I kommer jo fra hele Danmark og lidt til) osv. osv. Men der findes heldigvis masser af rigtige læseklubber rundt omkring, som man kan melde sig ind i :) Alternativt kan man også gå sammen med en håndfuld veninder og så kombinere denne blog-læseklub med en rigtig en :)

 32. Fik lige anbefalet siden og læseklub en af en kollega.
  Det lyder interessant og skal da prøves, om ikke andet for at få inspiration og motivation til at læse noget mere.
  Glæder mig!

 33. Virkelig god idé! Har netop bestilt bogen og glæder mig til at følge med, når vi når til november :)

 34. Fin idé Emily! Jeg vil på det varmeste anbefale ‘Lad kun verden tumle sig’ (let the great world spin) af Colum McCann.

  Har også lige læst ‘Født til løb’ af Christopher McDougall færdig. Det er ikke fiktion, men den er VILDT spændende, og handler om forfatterens (som selv er hobby-løber og journalist) rejse til Mexicos Tarahumara-indianere, verdens bedste distanceløbere, for at finde ud af HVORDAN de kan løbe flere hundrede kilometer uden pauser og tilmed nyde hvert et minut.

 35. SUPER god idé! Jeg har heller aldrig været med i en læseklub, men jeg læser meget gerne med, hvis jeg kan få det passet ind… :)

 36. Sikke en god idé! Jeg har også længe leget med tanken om at starte eller blive medlem af en læseklub, men jeg har heller ikke lige kunnet få det til at gå op.. Jeg vil rigtig gerne læse “Der bor Hollywoodstjerner på vejen” men lige pt. er jeg allerede i gang med to fiktionsbøger, og med et speciale og to fag på studiet dette semester, når jeg næppe en tredje bog (som så nærmere er den tiende, hvis man tæller studiebøger med) ;) Men fra december er jeg helt sikkert med!

 37. Virkelig god idé, og totalt nem måde at køre en bogklub på. Jeg er selv med i en, og det kan virkelig være svært for fire (for)travle(de) kvinder at få læst én bog til den samme dag OG mødes på dagen. Åbenbart. Også selvom vi alle fire læser meget andet end bogklubbøgerne.
  Glæder mig til at følge klubben og læse lidt med indimellem.

 38. Det lyder altså også hyggeligt med din lille læseklub, bare tæl mig med : )
  Men jeg springer altså lige første bog over, jeg har ikke mod på at læse om kræft lige nu, den pokkers sygdom har bare fyldt lidt rigeligt i min hverdag i de sidste 2 år (og gør det stadig!), men jeg er klar til den næste bog!!

  Kh Maria

  1. Det er bare helt ok og så forståeligt og dejligt at du er med fra næste gang :) Dog kan jeg anbefale dig at læse den, når du igen kan overskue det. Det er nemlig også en fin kærlighedshistorie og en skæg skildring af det Københavnske klubmiljø over mere end ti år :)

 39. Det er den bedste ide. Jeg vil holde øje og være næste gang. Er for broke til at købe bog lige nu.

 40. Super fin ide! Især nu hvor der er tid til at sidde indenfor med en kop kaffe og en god bog! Glæder mig til at være med <3

 41. Det er virkelig en drøn god ide, som jeg vil glæde mig til at blive en del af. Jeg glæder mig til at se hvad du har af lækker litteratur oppe i ærmet, og så vil jeg fluks se at få købt Maria Gerhardts bog, som jeg kun har hørt gode og spændende ting om!

 42. Rigtig god idé med en bogklub! Jeg har lige akkurat bestilt bogen hjem og glæder mig til at komme i gang. På instagram følger jeg @bausagerbooks, som anmelder rigtig mange gode bøger, som måske kan hjælpe som inspiration.

 43. Fantastisk fint initiativ. Det vil jeg supergerne være med til. Nu er bogen i al fald reserveret på biblioteket, så må vi se om den ikke skulle nå at komme, så jeg kan være med :)

 44. Nu har jeg læst bogen, efter jeg på din opfordring købte den i torsdag….og eeejjj, hvor er den god. Hold nu helt op!

  Det er et godt valg til en bogklub :)