Fredagscocktail: It Girl

Indlægget er udgivet i samarbejde med Absolut

Yippie! Så er det fredag igen og jeg har en dag pakket med hyggelige og spændende møder, inden der bliver ringet ind til weekend. Deriblandt et frokostmøde på The Union Kitchen og jeg glæder mig som et lille barn til at prøve deres trøffelfritter. I aften skal jeg ud at spise med min kæreste og derefter en tur i biffen at se Fasandræberne. Resten af weekenden er også fyldt med rare planer og middagsaftaler, men også med lidt tid til afslapning. Perfekt!

Inden vi smutter ud i aften, skal vi skåle weekenden ind med en lille fredagssjus. For mit vedkommende bliver det i en It Girl, der er en optimal blanding af syrligt, sødt, bittert og aromatiske noter. Hvis I spørger mig.

ENGLISH RECAP: Cheers and have a lovely weekend everyone. If you’re curious about the cocktail recipe hit the Google Translate button in the top bar :)

Drinken er udviklet i forbindelse med at Absolut Vodka lige nu har en funky Andy Warhol-special-edition-flaske på gaden. Den minder lidt om en Cosmopolitan, men med en raffineret mandel-/marcipansmag. It Girl-drinken that is, vodkaen smager af vodka.

It Girl 
1 1/2 del Absolut Vodka
1/2 del bitter italiensk aperitif*
1/2 del Orgeatsirup**
1 1/2 del tranebærjuice
3/4 del friskpresset limesaft (jeg brugte lidt mere)

  • Bemærk at der står ‘dele’ og ikke ‘deciliter’ ;) Jeg lod 1 del = 1 cl.
  • Alle ingredienser hældes i en shaker med is og shakes. Serveres i et cocktailglas og pyntes evt. med appelsinskal.

Som I kan se var jeg en skurk og rystede den i en shaker (uden is) og hældte den derefter i whiskeyglas med is. Den smagte fortrinligt alligevel. Havde nemlig lige købt nye glas og dem måtte jeg altså prøve.

Jeg kan godt lide ret syrlige drinks, så jeg var meget rundhåndet med limesaften, det kan man således styre efter smag og behag.

* Jeg brugte Aperol, men Campari eller lignende er mindst lige så gangbart.

** Kan købes i velassorterede vin-/spiritusforretninger og er dødlækkert! Den flaske jeg har vist kostede ca. 80 kr. og der er til mange gange. Kan også bruges i café latte for at give en lækker mandelsmag. Og til mange andre ting. Og den kan selvfølgelig også laves selv, opskrift her.

 

(Visited 5.509 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

  1. Jeg er efterhånden ret misundelig på dit yderst velassorterede barskab. Det lyder som de lækreste drinks du poster herinde!

    Er fuldstændig enig med dig når det gælder det syrlige – drinken må gerne være sød, men hvis ikke der er nok citrus til at balancere den bliver det bare kvalmt (:

    1. Ja, det har jeg også samlet sammen til over lidt tid, så det er bare at komme i gang ;)