Fredagscocktail: Dark ‘n’ Stormy

Hep! Så blev det fredag og selvom jeg har en noget travl weekend i vente, så glæder jeg mig også til at kunne få slappet lidt af ovenpå en ret så hæsblæsende uge, der har budt på masser af rare ting, mennesker og muligheder. Og det lykkedes mig selvklart ikke at være halvt så struktureret (omend produktiv) på hjemmekontoret, som jeg havde tænkt mig. Der er plads til lidt forbedringer dér og det må så blive næste uges prioritet :)

Men nu skal det handle om weekendhygge og -cocktails. I dag er det en ret simpel, men mægtig lækker sag, der også er Bermudas nationaldrink, der er på drinkskortet: Dark & Stormy. God, mørk rom, ginger beer, limesaft og evt. lidt angostura bitter og voilà, så er man klar til at fejre weekend eller drømme sig til Caribien. Eller begge dele.

Dark ‘n’ Stormy
4 cl mørk rom
saften af 1/2 lime
ginger beer (ikke at forveklse med ginger ale)
evt. et par dryp angostura bitter
lime til pynt

 • Fyld et glas med is og hæld rom og limesaft over. Top op med ginger beer efter smag og behag og slut af med et par dryp angostura og en skive lime.

Jeg brugte en fantastisk mørk rom, Malteco, som jeg har købt hos spiritusforretningen Den sidste dråbe i Jægersborggade. Brug under alle omstændigheder en god rom, det gør hele drinken. Oprindeligt laves Dark ‘n’ Stormy med Goslings Black Seal Rum.

Ginger beer kan købes mange steder efterhånden og de fleste velassorterede supermarkeder, samt Døgn Netto og lignende fører det.

Lyst til flere fredagsdrinks? It Girl her, Sunday’s Fashion her og Cherry Mojito her.

Jeg går en weekend i møde hvor jeg ud over sædvanlighederne af hundetræning, Mads & Monopolet og rughvedeboller, skal til fødselsdag, bage træstammer med min yndlings-Sofie, hygge med gode damer (og vores black knight, Dark ‘n’ Stormy) lørdag aften, samle ind søndag og så måske også klemme et karbad og lidt alenetid ind.

Har I dejlige weekendplaner?

Jeg ønsker jer en god en af slagsen under alle omstændigheder :)

(Visited 81.740 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Mmmmh. Som altid ser dine drinks super lækre ud! Kunne godt lige bruge en specialleverance til undervisningslokalet haha :b

  Det lyder som en dejlig weekend! Har selv fødselsdag på søndag, så i morgen står den på rengøring af hele hytten og forstegning af ænder. Det er jo næsten Mortens Aften, så holder min andedebut! (:

  1. Haha… den går nok ikke, men kunne ellers være sejt! :)

   Sådan! Fedt med andedebut, good luck :)

 2. Jeg skal helt sikkert et smut på Bogforum. Har ikke været der efter det er blevet rykket fra Forum til BC, så det glæder jeg mig enormt til.

  1. Av, det lyder rart! Kunne være man selv skulle overveje at klemme et besøg dér ind :) God weekend!

 3. Uh – mums – den lyder lækker. Må da lige prøves!
  Weekendplaner? Her i Nordjylland rider vi på islændere i weekenden. Ud og blive blæst igennem i den rå efterårsnatur. Og så drinks bagefter ;)
  Rigtig god weekend til dig.
  Knus

 4. Perfekt med lidt inspiration til weekendens drinks! Jeg har helt sikkert brug for et alternativ til min sædvanlige vodka/juice eller rom og cola. Det må helt klart prøves! Det lyder som en skøn weekend du går i møde – i sær det med karbadet og alenetid lyder alt for lækkert.

  1. Har købt dem i Berlin, men de hedder Birch Paper Straws og af mærket Kikkerland, så mon ikke man kan finde dem på nettet? :)

 5. Du er sikkert blevet spurgt 1million gange, men hvor har du købt dine glas? :-) (pleease ikke sig de er vintage) ;-)

  1. De er købt hos Dora på Værnedamsvej. De har dem flere steder på nettet også. Søg på Libbey krystalglas :)

 6. Nu ved jeg godt, at dit indlæg er meget gammel, men jeg håber, at du vil svare alligevel.

  Den rom, som du bruger, er det Malteco Rum 10 Year Old Guatemala 40,5%?

  Står nemlig og skal lave en surprise party for min kæreste, hvor alle hans venner kommer, og dark’n’stormy står selvfølgelig på menuen ?

  1. Hej Lene, ja det var den jeg brugte der. Men lige nu har jeg en Kraken rom i ‘barskabet’, som jeg også er meget begejstret for :) God fejring! Knus Emily