Let’s go to Paris

Jeg er ramt at helt akut rejselyst. Nærmere bestemt vil jeg særligt gerne en tur til Paris, der er min foretrukne destination og som jeg finder særligt magisk i efteråret. Jeg har gæstet byernes by en hel del (kig med bl.a. her og her for fin stemning og en yngre version af undertegnede), men sidste gang var for mere end tre år siden og et snarligt gensyn føles på sin plads. Der er også et par guides, der trænger til lidt revidering efterhånden. Selvom de stadig er gode for masser af pariserstemning og -herlighed og en hel del af stederne og tips’ne er stadig aktuelle. Håber jeg. Ville jo være trist hvis verdens bedste falafelsted ikke var mere eksempelvis.

Hvor drømmer I jer hen lige nu, hvis der var frit valg på alle rejsehylder? Har I nogle ferier i sigte henover efteråret eller vinteren?

Desværre er hverken tid eller økonomi helt til en spontan tur til Paris lige nu, men så er det jo godt, at man kan få lidt af stemningen (og attituden) derhjemme med den fine, finurlige (og ironiske), How to be Parisian – wherever you are og en gammel souvenir fra yndlingsbyen. Måske jeg skal hoppe ned at købe en croissant og brygge mig en café au lait og bladre i gamle udgaver af fransk Vogue for at gøre oplevelsen komplet? Med et tændt Diptique-lys indenfor rækkevidde og denne her eller denne her på repeat. Eller denne her med yndlings-Charlotte. Som jeg og bedsteveninden i øvrigt har en aftale med senere i dag i anden del af Nymphomaniac. Måske ikke den hyggeligste slags søndagsfilm, men vi har set første del for snart længe siden, så nu kan vi ikke trække den længere.

Sidste vinter gik turen til Thailand (drøm jer med her og her) og jeg gad virkelig godt have en tur i kalenderen i år også,  men kan slet ikke finde ud af om det skal være sol og varme (og afslapning!) eller ski eller storby. Så glæder mig til at læse om jeres rejsedrømme og -planer. Er sikker på at jeg kan blive inspireret :)

(Visited 1.326 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

33 Kommentarer

 1. Kæresten og jeg er i skrivende stund i gang med at lægge sidste hånd på vores ferie til Hawaii om små to måneder. Vi trodser julen og nytåret i DK i år til trods for en af vores store drømme om turen til Hawaii. Vi skal besøge tre forskellige øer (Hawaii også kendt som Big Island, Maui og Oahu, den med Honolulu). Vi glæder os begge som børn glæder sig til juleaften.
  Det bliver en kæmpe oplevelse at se hvaler i det åbne hav, levende og spruttende vulkaner, svømme med havskildpadder, surfe, plukke mangoer og nyde hinanden og naturen – ihh kan ikke rigtigt vente længere. God søndag.

 2. Ih, altså! Jeg kom også helt til at savne fine, fine Paris nu – jeg var så heldig at gæste byen i sommerferien :) Jeg har heller ikke nogle helt store ferieplaner henover efteråret og vinteren – men jeg skal på skiferie med min klasse efter nytår, og så glæder jeg mig himmelhøjt til, min familie og jeg stikker næsen mod USA til næste sommer i 3-4 uger…kan næsten ikke vente! ;)

 3. Ååh Paris.. Det er også en af de byer, jeg altid kan vende tilbage til. Dette efterår går turen dog til Amsterdam på forlænget weekend med far og lillebror, hvilket jeg også ser rigtig meget frem til. Knus

 4. Jeg må besøge Paris på et tidspunkt – den by lyder magisk :-)
  Min kæreste og jeg ser frem mod fem dage i London i slutningen af november. Glæder mig til at kigge på fine julelys, streetart, spise god mad, besøge pubs og shoppe.
  Derudover venter en tur til forældrenes ødegård i Sverige mellem jul og nytår og formentlig en smuttur til Göteborg med min mor – vi skal tjekke januari rea ud:-D

 5. Jeg kunne også godt bruge en tur til Paris igen – selvom jeg nok ikke kan tillade mig at brokke mig, da jeg holdte nytår i Paris 2013/14, hvilket varmt kan anbefales! :)

  Selv har jeg en nytårstur til London at se frem til – min kæreste og jeg har startet en tradition med at tage væk og holde nytår udenlands, plus en tur til Barcelona i januar. Det bliver skønt! :D

 6. Der er intet, der slår en god rejse. Jeg bruger gerne alle mine penge på rejser. Og selvom jeg lige har været en tur over havet til det der USA, så nupper jeg en tur til om halvanden uge – denne gang “bare” til Milano. Jeg er ikke særlig kendt i Italien, og hverken min kæreste eller jeg har været i Milano.

  Jeg regner med, at vi skal spise pasta, gå meget, shoppe, drikke vin, spise kage, kysse, ha’ god kaffe og fine drinks. Ej, hvor jeg glæder mig.
  Og derudover kan jeg fortælle, at vores billetter kostede 500 bobs tur-retur fra torsdag til mandag. Milano er (åbenbart) et relativt billigt sted at tage hen, så gør det!

 7. Tak for en skøn og inspirerende blog :-) må jeg spørge om, hvilket selskab i rejste til Thailand med, og hvordan det fungerede med fly, hotel osv? :-) det ville være super dejligt! Synes det er lidt af en jungle at finde rundt i ;-) rigtig god søndag!

 8. Jeg går all-in på rejseriet lige i øjeblikket. På lørdag tager jeg på 2 ugers ferie i Brasilien og når jeg kommer hjem, kan jeg glæde mig over, at der også allerede er bestilt billet til at holde jul hos min bror i USA. Den ferie starter med en weekend i det julesmukke New York med min anden bror. Og så har jeg også en weekendtur til München med en veninde for at besøge en anden veninde at se frem til. Jeg glæder mig enormt til det hele.

 9. Jeg ville elske at komme en tur til New Zealand og Australien – de to steder står højt på min rejseønskeliste! Også et roatrip i USA ville være lækkert :) I den lidt billigere ende er storbyrejser i Europas hovedstæder – allerhelst en tur tilbage til Wien, som jeg forelskede mig i, da jeg var der på studietur :)

 10. Der må være noget i luften! Jeg har også en gennemtrængende rejselyst i øjeblikket. Egentlig har jeg det altid bedst når der er en rejse planlagt, for det meste en storbytur til London, Hamborg, Berlin eller noget 4. Jeg håber meget på at kunne rejse væk i januar. Der er ferie fra studiet og det er sidste gang inden jeg bliver færdig på kandidatstudiet hvor jeg bare kan tage afsted. Lige nu er overvejelserne afbudsrejse til Egypten, Marokko eller en tur i det schweiziske bjerge (Har søster i Schweiz og ville elske en lille tur til Zürich kombineret med en tur til bjerge, sne og sol). Men nu må vi se hvad rejsepartneren kan overtales til…

 11. Jeg drømmer en tur til København for at besøge min søster – sådan noget bliver pludselig meget eksotisk, når man er flyttet langt væk til Barcelona. Men i det mindste har jeg en weekendtur til London i november at se frem til – det er heller ikke helt skidt :) Jeg drømmer også om noget USA eller Kuala Lumpur i starten af det nye år, men om det kommer til at ske, er ret usikkert…

 12. ISTANBUL :) Et kæmpe pulserende metropol, som både rummer osmannisk arkitektur, og en masse nymoderne barok arkitektur :) jeg tror du vil ELSKE byen, der er plads til store falafler, kebabs, og lækkert æble the du kan drikke i grand bazar hvor der også rig mulighed for at shoppe lækre krydderier, kelim tæpper, og lækre sølv smykker til ingen penge :)

  Tjek tuula vintage s blog, hun har efterhånden besøg istanbul 6 gange, og bliver ved med at vende tilbage http://www.tuulavintage.com/2014/09/inside-the-blue-mosque/

  Gange og gaffel har også et inlæg om istanbul, og thefoodclub :)

  Jeg er sikker på nu vender forelsket hjem derfra, der gør ALLE jeg har talt med :)) og har du brug for spg sender du bare en mail jeg har været guide dernede 5 gange

 13. Skal til italien på ski til januar, men lige nu går jeg og drømmer om varme, hvide sandstrande og blå himmel :)
  Det virker forresten som om du har fået helt ny energi her på bloggen over de sidste par uger, det er super fedt :D

 14. Jeg ville elske hvis tiden (og økonomien) var til at rejse mod sydens sol. Sandheden er at jeg er den største sucker for sol og varme, og jeg er virkelig ikke vil med det kedelige efterårsvejr vi har pt. Gran Canaria, og nærmere Puerto Rico, ville helt klart være den mest idéelle destination. Har været der to gange før, og der er simpelthen den mest fantastiske varme at finde :)

 15. Jeg er nærmest lige landet efter to uger i Sydafrika, som hjalp på noget af min rejselyst. Men alligevel har jeg sådan en frygtelig lyst til at tage til Amsterdam. Jeg har aldrig været der før, men den trækker noget så kraftigt i mig. Hvorfor kan jeg ikke lige forklare :)

 16. Jeg skal til Berlin om et par uger med min kæreste og et par venner. Har aldrig været der før, og hvilken bedre anledning end 25 års jubilæet for murens fald? Glæder mig :)

 17. Nu skal jeg til Berlin om en 3 ugers tid, men kunne også godt trænge til sol og varme. Vi overvejer dog at tage afsted i januar/februar, og så gerne til Kap Verde eller (hvis det bliver for voldsomt med ebola og det frarådes) til Karibien. Til marts skal vi så et smut til Paris, da min kærestes fætter skal giftes (dejligt med lidt parisisk familie), og det glæder jeg mig vildt meget til. 4-5 dage i Paris til forår, der er intet bedre ;-)

 18. To uger til Japan omkring påske med manden – vi er ikke længere i planlægningen end at flybilletterne er købt, men vi glæder os umanérligt! :)

  1. Hej! Må jeg spørge hvor I har købt billetterne til Japan – er der nogen flyselskaber der er “bedre til Japan” end andre?

 19. Hvis du elsker mode og stemming så prøv lige engang at tage til Milano….:-)
  Det er også fedt og der er masser af lækre outlet butikker….

 20. Jeg skal et par dage til Edinburgh i begyndelsen af december, helt alene, og jeg glæder mig helt vildt meget til det! Har ikke været der før, men er sikker på at det nok skal blive godt. Til sommer skal vi alle 4 på familiebesøg og forlænget weekend i Amsterdam – det glæder jeg mig godt nok også til

 21. Hvis verdens bedste falafelsted er det, i Rue Rosiers, så ligger det der endnu ;-)

  Jeg drømmer mig også til Paris. Jeg tager helst derned en gang om året men jeg har ikke haft tid (tsk tsk) i år. Jeg håber at nå det til foråret. På rejselisten (den mentale) står ellers: Barcelona, Madris, Lissabon, Korsika, Vietnam og Zanzibar. På den aktuelle står der sydfrankrig (jul), og det er jo heller ikke helt tosset. Jeg har også den sygeste udelængsel. Altid!

 22. De seneste uger har jeg fået sådan en idé om, at jeg helt vildt gerne vil til Svalbard og se på nordlys og isbjørne og være så tæt på Nordpolen som man næsten kan komme…
  ….Eller på solferie til Malta, eller Washington el. San Fransisco – gerne her til Thanksgiving, eller på rundrejse i Japan, eller… haha ;-)
  Desværre for mig har jeg ikke optjent noget ferie før næste ferieår, så indtil videre bliver det ved drømmene.

 23. Flyv tirsdage eller onsdage der er det billigst, og så bo igennem
  Airbnb. Vi har lige været i England, på forsinket efterårsferie. Det var skønt, jeg drømmer mig allerede tilbage.

 24. Hej Emily!
  Jeg er fornylig hoppet med på din læservogn, og jeg er vild med det! Din blog giver mig sådan en glæde! Du giver mig altid lyst til at hygge om alting :-)
  Ligenu er jeg bosat i Island, hvilket jo er et rejseeventyr i sig selv! Læste dit indlæg om Island, og så blev jeg så inspireret og lidt stolt af at det fantastiske sted du beskriver er her jeg er! Dog har jeg været for dårlig til at komme ud og nyde Island, men efter jeg læste dit indlæg har jeg 1000 ting jeg gerne vil gøre her inden turen går hjem igen. En veninde kommer på besøg 4 dage til november, så der er anledningen til at udforske mit nye hjem! – På de grå og mørke dage drømmer jeg mig ned til sydens sol, men også til pulserende storbyer med shopping og varm kakao! Kæresten er dog ikke heeelt med på ideen, da han synes det er en rejse nok i sig selv at bo her. Kan tildels give ham ret ;-) Men rejselysten vil jeg være uanset hvor jeg er i verden.
  Knus fra Sara Julie

 25. Den bog der, vil jeg da gerne have fat i… :-) Jeg ELSKER Paris og håber, at vi kan stikke en tur derned til foråret. Der er dog lige et bryllup der har økonomisk førsteprioritet, så tvivler på det kommer til at ske. Vi har været i Paris de sidste to år i foråret, så det må vel være en form fra tradition nu ;-)

  Ved du om bogen kan fås i en fysisk butik i DK?