En ny begyndelse

For en måned siden sagde jeg mit job som PR-konsulent op. Mit gode, rare, trygge job med de bedste kollegaer og måske også byens bedste adresse. Lige ovenpå Birger Christensen. I den gode ende af Strøget. På alle måder et rart sted at komme på arbejde. For jeg havde (og har) en drøm, der spirede og begyndte at fylde mere og mere. Og som ikke længere lod sig nøje med kun at være en fritids-/aften-/weekendbeskæftigelse. I alle tilfælde ikke, hvis den for alvor skulle næres og leves ud. Eller hvis ikke den skulle ende med at koste lidt for dyrt i forhold til mine nære relationer.

For nok kan man arbejde hele dagen med ét job og stort set al ens fritid med et andet i en periode, når det er noget man elsker og brænder for, men det er ikke så holdbart på sigt. Efter godt 2 år på den måde var jeg begyndt at mærke metaltrætheden af og til. Og en gennemsyrende lyst til at kunne holde rigtigt fri. Bare en gang imellem.

Forstå mig ret, jeg var – og er – i en vildt priviligeret situtation. En situation jeg godt nok selv har knoklet hårdt for i mange år, men alligevel ser jeg det som et kæmpe privilegium både at have et ‘rigtigt’ job man er glad for og trives i og samtidig have en hobby og en spirende, lille virksomhed, som man har lyst til at lægge al sin fritid i.

Men den spirende, lille virksomhed, der først og fremmest er bloggen, har haft støt og roligt vokseværk. Både i forhold til det volumen, der er alle jer der læser med, men også i forhold til, at det så småt er muligt for mig at leve af bloggen og de opgaver, som jeg får på baggrund/på ryggen af den. Det er ikke fordi jeg kommer til at kunne matche den løn, jeg får nu, men det er ok. Tænk engang at kunne starte som selvstændig uden at skulle ud at låne penge, have investorer eller kæmpe med andre opstartsformalia. Det hele kører allerede og har gjort det stille og roligt i mange år, så det eneste der mangler er mig og min fulde opmærksomhed.

Jeg har tænkt på at tage springet i lang tid. Men noget har alligevel holdt mig tilbage. At det blev nu skyldes to ting: Dels er de kampagner og opgaver jeg får tilbudt nu så gode og virkelig nogle jeg kan identificere mig med og som passer til bloggen og mig. Og som tilmed er sjove og fede at lave, og som jeg selv synes er godt indhold eller add-ons.

Den anden og væsentligste grund er bogen. Min bog. For snart et lille års tid siden kontaktede Lindhardt & Ringhoff mig og spurgte, om ikke jeg skulle lave en bog. Det havde jeg drømt om længe, men uden at gøre noget ved det. Så I kan nok tænke jer benovelsen og glæden, da et af landets største forlag selv henvendte sig og spurgte om ikke vi skulle lege.

Det gik dog ret hurtigt op for mig, at der ikke var plads til mere i job-, blog-, hund-, kæreste-, familie-, venner-, sport- osv.-ligningen. De der timer til liiiige at udvilke opskrifter, nedfælde indretningsidéer og muligheder til hårguides, var der simpelthen bare ikke. Så dem måtte jeg skaffe. Og ikke ved (igen) at skære ned på nattesøvnen. Derfor blev det, det ‘rigtige’ job, der måtte vige pladsen. Og det føles skræmmende og tosset, men også ret så fedt og lidt befriende.

Så hvad skal jeg nu? Jeg skal først og fremmest passe min blog. Sådan som jeg har drømt om længe, men ikke haft tid til. Jeg skal lave opskrifter til bloggen igen, de mere dybdegående guides, men også mere øjebliksindhold og personlige tanker om dit og dat. Tilbage til rødderne og fremad på én og samme gang. Og så skal jeg skrive manus til og fotografere min bog, der skal udkomme til foråret. Og som bliver en guide til at opgradere (og nyde!) hverdagen. Hvad end det handler om stil, skønhed, indretning, oplevelser eller det man serverer for sig selv og andre.

Hvad der skal ske på sigt, efter bogen, ved jeg ikke endnu, men måske jeg skal krydre bloggeriet med at skrive artikler på freelancebasis til magasiner og på styling- og fotoopgaver. Vi får se.

Jeg er sikker på, at jeg kommer til at arbejde 10+ timer om dagen. Og jeg glæder mig til at knokle igennem. I min egen biks :)

Men jeg glæder mig også til med god samvittighed at holde fri efter de 10+ timer. Og især til at holde (næsten) fri i weekenden. Det har jeg altså savnet lidt de seneste par år.

Planen er at klø på fra 8.30-18.30 alle hverdage, evt. et par timer lørdag og så kunne holde fri om aftenen og i resten af weekenden. Jeg er med andre ord fuld af gode intentioner. Og spændt på at se, hvordan det spænder an i praksis ;)

(Visited 1.329 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

74 Kommentarer

 1. Det lyder rigtig spændende! Held og lykke med det hele, jeg vil blive ved med at læse med i dine nye eventyrer! ;-)

 2. Mega sejt du tager springet! :) Det skal nok blive godt, hvor der er vilje er der som bekendt vej.
  Glæder mig til fortsat at følge dig, og se hvordan det hele spænder af! Og selvfølgelig til at læse din bog :D Rigtigt meget held og lykke med det hele – you rock! <3 /P

 3. Wuhu, sejt! Fik helt kuldegysninger af at læse din beskrivelse. Det lyder så fedt. Virkelig godt du springer ud i det, men kan også godt forstå hvis der er en del kriller i maven!!!

 4. Ja sgu! Det er jo drømmen! Stort og vigtigt og modigt, og jeg er slet ikke i tvivl om, at du kommer til at være fremragende. :)

 5. Lyder fantastisk. Tillykke med den (store) beslutning og med nu at have kontorhund hver dag.
  Kan være jeg skal søge fleksjob hos dig en dag, når jeg ved hvad min fremtid bringer. ;-)

 6. Hej Emily, hvor er det altså sejt af dig! Tillykke med beslutningen om dit fuldtidsbloggeri med skønne projekter i sigte. Det er super inspirerende at læse om dit valg, ligesom jeg nyder at læse alle dine indlæg. Du er virkelig inspirerende! :)

  Mange varme hilsener,
  Anne // http://www.thecopenhagendiary.com (en fast læser)

 7. Hvor er det bare sindssygt spændende og kæmpe stort! Hvor må det bare være vildt at kunne leve at det man aller mest elsker at lave. Jeg er sikker på at det er den helt rigtige beslutning for dig og jeg glæder mig til at følge med i dine nye (og gamle) eventyr! Jeg drømmer selv om livet som selvstændig og har gjort det så længe jeg kan huske, og går i disse dage og prøver at samle mod til at kunne starte så småt op. Jeg bliver dog nødt til at have et job ved siden af i starten, så hvis jeg også bare kan finde sådan et ;-)

 8. Stort tillykke med din beslutning! :0) Det er supersejt og jeg er sikker på det hele lykkedes med dit gode gåpåmod :0*

 9. Hvor er det mega fedt!!! Mange gange tillykke med beslutningen og modet ;) Jeg er selv så småt ved at starte noget op ved siden af mit faste job, og håber på at kunne leve af det en dag. Synes du er top motiverende og jeg glæder mig til at følge med i dit eventyr :D Kan jo være jeg kan snuppe nogle gode råd ;)

 10. Kære Emily.

  Jeg er uudtrykkelig glad for at det går dig så godt som det gør. Du fortjener det fuldt ud. Jeg er sikker på, at både din blog og din bog skal få stor succes og jeg glæder til at være med på sidelinjen. Jeg ønsker dig alt godt i fremtiden!

 11. Synes det er så sejt at springe ud i det og jeg øsnker dig alt held og lykke med det, og glæder mig til at se hvad det kommer til at betyde for bloggen :-)

 12. Du er simpelthen så inspirerende -især fordi du altid har virket så ægte. Elsker at du har flere forskellige sider ( fashionista, udemenneske osv)!! Rigtig meget held og lykke med det nye kapitel. Glæder mig meget til at følge med.

 13. Du får lige et tip til det der med gode intentioner og planer fra en, der snart har 1 års fødselsdag med egen biks;
  Selvom at du siger, at du vil arbejde 10 timer om dagen, så forvent ikke at få 10 timers arbejde gjort. Giver det mening? Som selvstændig er der 100 småting, der altid skal ordnes, samt uforudsete dimser og dutter, og de ting forventer man ikke, når man planlægger sin arbejdsdag.
  På mine arbejdsdage planlægger jeg opgaver, der ca varer 4 timer, altså halvdelen af den arbejdsdag, som jeg havde regnet med at have. Det betyder både at dagen er overskuelig, at der er tid til det uforudsete og at samvittigheden har det godt, når dagens todo-liste er fuldført.
  Et for stramt program kan være motiverende, men over tid er det også ødelæggende, hvis man ikke når til enden hver dag. Så gør dig selv den tjeneste at lave en opnåelig dagsplan, der gør at du kan sove godt om natten.

  Derudover har jeg også arbejdet meget med en omvendt todo-liste. Der vil komme dage, hvor du ikke føler at du har fået lavet noget, men hvor du alligevel føler at du har arbejdet hele dagen. Det er meget umotiverende, og derfor har jeg indført den omvendte todo-liste, der tjener som et klap på skulderen og et vidnesbyrd om en produktiv dag, selvom den føles som det modsatte.
  Den omvendte todo-liste er en liste, hvorpå du skriver, alt hvad du har foretaget dig i løbet af dagen. Så listen starter altså med at være tom, men når du så har foretaget dig noget arbejdsrelateret, så skriver du det på listen. På den måde kan du se, hvad dagen er blevet brugt på, selvom at du ikke føler at du har opnået noget.
  Der er rigtigt mange småopgaver som selvstændigt, som man glemmer tager tid, men som skal gøres alligevel. En dag kan de ikke vente med at blive gjort længere, og så er det vigtigt at værdsætte den slags opgaver på lige fod med de andre store og ægte opgaver.

  Ja, sikke meget snak! Men alt det her selvstændighed giver stof til eftertanke :)

  God vind med det! Jeg glæder mig til fortsat at følge med!

 14. Det lyder virkelig skønt Emily og som det helt rigtige lige nu! Men lidt skræmmende, det er klart, men jeg er sikker på, at vingerne nok skal kunne bære. Jeg vil glæde mig til både bog, en blog som får tid og kærlighed, og ikke mindst en Emily med overskud, som uden tvivl vil skinne igennem det hele. Det bliver godt.

 15. Ihh stort tillykke må det vel lyde! Har fulgt din blog i rigtig lang tid, men er vist nok kun den anden kommentar jeg lægger. (Den første var i et indlæg om flotte Penny, da jeg selv har sheltier, dyrker agility og er omringet af mange bordere ;)). Det er ærgerligt at man (jeg) er så dårlig til lige at lægge et godt ord forbi, når nu det passer sig. (Som det så tit gør til dine indlæg). Så NU gør jeg det! Ønsker dig hals und Beinbruch til din rejse! Alt godt kommer til den der arbejdet benhårdt for det!

 16. Fed beslutning (skræmmende…) men også den bedste :) Der er jo ikke noget bedre end at kunne lege & arbejde på én og samme tid – tillykke med det søde Emily, jeg glæder mig i hvert fald til at følge med!

 17. Hvor er det spændende! Glæder mig til at følge med videre, på den anden side af springet. Sejt at du gør det – tillykke – men det virker også som det eneste rigtige, og er sikker på at det kommer til at gå supergodt. Og glæder mig meget til bogen! :)

 18. Det lyder rigtig spændende. Jeg kan godt forstå, at det kan være et stort skridt at tage, men sikke mange muligheder der følger med.

  Held og lykke med eventyret. Jeg glæder mig til at læse med :)

 19. Hvor lyder det skønt. Jeg er selv lige begyndt at holde (næsten) fri i weekenden. Det kan varmt anbefales :-) Føles som den største befrielse af nå til lørdag/søndag og være helt afklaret med (og uden dårlig samvittighed over), at der først skal laves noget igen om mandagen. Og jeg kan tilføje at man arbejder langt bedre og med mere energi og overskud når man har haft en rigtig weekend. Glæder mig til at høre mere om din bog.
  Knus fra Firenze
  Birgitte

 20. Stor beslutning. Modig beslutning. Sej beslutning!
  Godt gået Emily!
  Håber du vil nyde processen og friheden.

 21. Hold kæft hvor er du sej Emily! Jeg ville aldrig nogensinde have haft rygrad til at forlade et job lige ovenpå Birger Christensen, der ville min lille grådige menneskelige materialisme-hang altså vinde hæhæ. Jeg glæder mig til at følge dig fremover og se udviklingen. Kys herfra!

 22. Jeg GLÆDER mig til fuldtidsblogger Emily og til alt det spændende, der følger af den beslutning. Du er og bliver Danmarks bedste blogger :-)

 23. Tillykke med beslutningen – det er godt at du har taget springet og kaster dig ud i det som du ikke kan lade være med :)

  Rigtig meget held og lykke, jeg er sikker på at du bliver endnu mere glad og at det kommer til at gå bloggen endnu bedre! :)

 24. Det lyder spændende, og jeg glæder mig til at se hvad du finder på af sjove indslag på bloggen :-)

 25. Hold da op, hvor lyder det spændende! God vind til projektet <3
  Og dejligt at høre, at du kommer "tilbage til rødderne" i forhold til bloggen. Din blog var den første jeg begyndte at læse, og jeg kan slet ikke lade være med at vende tilbage. Her er så dejligt :)

 26. Hvor er det en spændende og fed tid du går i møde. Synes det er en super sej beslutning du har truffet. Tillykke med det! :)

 27. Jeg glæder mig allerede!! det bliver så godt. Jeg elsker allerede din blog helt vildt meget, så det at du indlever dig mere i bloggen og følger din drøm er jo bare så fedt! Ser frem til det :-)

 28. Fedt at du tager springet! Det bliver også spændende for os læsere at se, hvad det fører med sig :)

  Held og lykke med eventyret.

 29. Ih, hvor er det godt at høre! Er glad for at os læsere får dig på fuld tid nu :-) Og ja, det kan sagtens lykkes at starte egen virksomhed op uden en vild økonomisk satsning.
  Jeg gik fra ingen kunder/indtægt til 1/2 fuldtidsløn,10 dage efter at jeg havde fået mit CVR-nummer – og du har jo en masse spændende ting i pipelinen. No problem!
  Jeg sender masser af gode ønsker for din lille business, og vil blot give ét råd: Lad være med at tro at du skal ordne det hele selv, få hjælp til de opgaver som du ikke er den absolut bedste til at løse. Det er alle pengene værd!

 30. Ej hvor inspirerende! håber virkelig bloggen og den nye bog udvikler sig og bliver et kæmpe hit for dig :-)

 31. STORT tillykke! Det glæder jeg mig meget til, selvom jeg allerede synes at din blog er ret så fantastisk ;) Tak for mange gode indlæg og jeg glæder mig til endnu flere og specielt til din bog, når den kommer :)
  Rigtig meget held og lykke med dit “nye” job!

 32. Iiih, hvor lyder det spændende for dig! Hold da op, hvor er det et vildt skridt at tage. Jeg er dybt imponeret. Hvor er det vildt for dig, at din blog er blevet så stor nu, at den kan blive en levevej på den måde. Det er jo enormt!

  Glæder mig rigtigt meget til at følge med i dit “nye” liv. Og til at se resultatet af arbejdet med din bog (:

 33. Hvor bliver det dejligt for dig! Og tænk lige på, hvad du kan drive bloggen til, når du giver den din (næsten) fulde opmærksomhed. De ting, vi fokuserer på, vokser jo.
  Og held og lykke med at holde fri! Eller sig til lige til, hvis du finder en model til det, der også duer i praksis ;-) Det er stadig min manglende puslespilsbrik…
  Og god fornøjelse med bogskrivningen. Det er også et dejligt job!

 34. Held og lykke med det hele, jeg følger stadig med igennem flere år på din blog, som er helt fantastisk og inspirerende. Jeg er glad for din beslutning, og jeg glæder mig bare til endnu flere opdateringer i dit nye “rigtige” job :-)

 35. Virkeligt spændende og ikke mindst fedt at du har taget springet! Selvom du sikkert kommer til at stille nogle andre krav til dig selv, så må det også være dejligt at du kan fordybe dig endnu mere i det at blogge (og det der følger med).

 36. Kæmpe stort tillykke med din beslutning, Emily! Jeg ønsker dig held og lykke, og jeg glæder mig til (forstat) at læse med. Og glæder mig til bogen. Jeg håber, at du holder noget releasepartytamtam – også i Aarhus ;) (Sig endelig til, hvis du mangler fif til fede steder til den slags i øvrigt…)

 37. Hej Emily,
  Det tror jeg er en god beslutning. Jeg har fulgt din blog i en del år efterhånden, men jeg har også syntes det sidste lange stykke tid at du virkede lidt fraværende på din blog til trods for fine indlæg/posts. Så jeg glæder mig til at følge bloggen spire og få en mere jævn opdatering. Godt gået. Livet skal leves :-)
  vh en læser

 38. Tillykke! Det bliver spændende at følge din og bloggens udvikling. I øvrigt thumbs up for dit mod :)

 39. Det lyder jo helt fantastisk, Emily – hvor er jeg helt lykkelig på dine vegne <3
  Og jeg glæder mig så, så, så, S Å meget til at stå med din bog i hænderne til foråret!!

  Al mulig held og lykke <3

 40. Tillykke med din nye begyndelse :) Det lyder virkelig spændende – og bare helt rigtigt. Jeg glæder mig til at følge mig i dine nye udfordringer og eventyrer :)

 41. Du er virkelig en inspiration søde Emily! Jeg synes du er alt for sej!

  Held og lykke med det og jeg glæder mig til at følge med på din helt nye rejse :)

 42. KÆMPE tillykke! Det er virkelig modigt og sejt – og jeg er sikker på, at du vil blive meget, meget glad for din beslutning! Stor respekt og masser af god vind din vej. Jeg glæder mig til at følge med!

 43. Jeg ønsker dig alt muligt held og lykke, det du gør, er vi nok mange, der drømmer om at gøre!

 44. Hvor går tiden dog stærkt! Jeg synes jo lige vi har talt om det, som i forgårs-agtigt, og der virkede det som om der stadig var længe til.
  Stort tillykke med beslutningen og med at det er lige nu :) Jeg er sikker på, at det bliver fantastisk og jeg håber du også kommer til at nyde tilværelsen som fuldtidsblogger :)
  Kram fra AC

 45. Nøj, spændende og kæmpe held og lykke med din nye hverdag! Du har Danmarks bedste blog for tiden, og jeg glæder mig til at følge endnu mere med i dit univers.

 46. Så inspirerende og sejt gjort! Glæder mig til at følge med fremover og særligt til at din bog udkommer :D

 47. Hvor er det bare sejt, at du tør tage chancen.
  Kæmpe respekt herfra!

  Jeg er så, helt egoistisk set, glad for at du har valgt bloggen til.
  Jeg glæder mig rigtig meget til fortsat at følge dig og dine forskellige eventyr.

  Pøj pøj og alt det bedste til dig Emily :-)

 48. Hvor er det sejt du tager springet :-)

  Du har en skøn skøn blog som jeg glæder mig nu glæder mig endnu mere til at følge med i.

 49. Stort tillykke, det lyder fantastisk, ikke mindst for os læsere, der har svært ved at lade være med at følge dit fine univers!

  Det er sejt gået! Girlpower :-)