Husk nu at rense – morgen OG aften

Jeg læser troligt en håndfuld skønhedsblogs og Charlottes I Love Beauty er deriblandt. Og hvis der er en ting, jeg efterhånden har lært af at følge med hos Charlotte, så er det at ordentlig rens af ansigtet (morgen og aften!) ligger forud for alt andet. Hvis ikke du tror på mig så kig med her, her og her. Det er ret motiverende. For det giver slet og ret ingen mening, at smøre sig ind i ‘anti-pollution’-cremer (eller andre cremer for den sags skyld), hvis ikke man gider at rense samme uønskede forurening af sit ansigt om aftenen.

Efter sigende går over 40% af de danske damer i seng uden at have renset deres ansigter. Det er ret mange danske pudebetræk, der således må være lidt af noget grisværk af foundation, helt almindelig snavs, sved, rouge/blush/pudder, forurening og andet lækkert. Og en hel masse hud, der kunne blive en hel del flottere og sundere. For hvis man renser grundigt, bliver man belønnet med pænere, blødere og mere strålende hud. Siger det bare…

ENGLISH RECAP: Do you remember to wash your face every night? Well if not you should. You’ll be rewarded with clearer, smoother and more glowing skin.

Jeg har ikke verdens allerpæneste betræk i ansigtet fra naturens hånd. Det er langt fra skidt, men det er både lidt tørt og har samtidig tendens til forstørrede og tilstoppede porrer. Og ser nemt sådan lidt ujævnt ud. Men hvis jeg gør en lille indsats, så kommer jeg virkelig langt og opnår et resultat, der er meget bedre end udgangspunktet. Blødere, klarere, glattere, renere og mere strålende hud. Det synes jeg, er ret fedt. Jeg kan godt lide, når det lønner sig tifold, at gøre sig lidt umage.

Mit eget renseritual ser sådan her ud:

 • 4 aftener om ugen renser jeg med Rudolph Cares renseskum, vand og hænderne eller en (ren!) vaskeklud.
 • Hvis jeg er doven en af de ovenstående aftener, så bruger jeg en eau micellaire (mine favoritter er Biodermas, Pudderdåsernes og L’Oréals) på vatrondeller.
 • 3 aftener om ugen renser jeg med en Clarisonic-børste sammen en rensesæbe fra Mario Badescu.
 • Hver morgen renser jeg med en rensemælk fra Mádara. Af og til plasker jeg også bare lidt lunkent og siden koldt vand i ansigtet.

Og ja, det er mange forskellige renseprodukter, man kunne SAGTENS nøjes med ét. Det vigtige er bare at man renser. Morgen og aften :)

Tips til at gøre rens til en leg:

 • Man kan komme langt med at ændre indstilling. Se det som noget dejligt du gør for dig selv i stedet for en sur pligt. Gør det til et rart, lille ritual, hvor du nyder et par minutters alenetid.
 • Brug et renseprodukt, som du synes føles og dufter lækkert. Skift gerne for variation.
 • Hav nemme alternativer til sene eller dovne aftener. Renseservietter eller rensevand på vatrondeller er trods alt bedre end ingen rens.
 • Er du helt flad lige inden sengetid? Så kan du prøve at begynde at rense dit ansigt, efter du har spist aftensmad (og børnene er lagt i seng?). Hvilket er meget kompatibelt med første punkt. Lav en kop te, sæt rar musik på og nyd at rense og pleje dit ansigt i nogle minutter.

I øvrigt får jeg så mange spørgsmål om ‘den der Clarisonic‘ fra mine veninder og bekendte, så hvis I også ligger inde med sådan nogle, så fyr løs i kommentarfeltet. Jeg er efterhånden lidt af en superbruger og -fan.

Orange Cleansing Soap fra Mario Badescu har den mest luksuriøse, fede konsistens og sammen med Clarisonic’en, gør den renseunderværker for min hud.

(indlægget indeholder affiliatelinks)

(Visited 3.012 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. Uhh, synes du renser meget og lidt barskt for huden, men jeg har jo også en ekstremt sart hud som slet ikke tåler rensebørste eller skrubbemasker eller ligenende….
  Kunne godt tænke mig at høre om Rudolphcare er at anbefale til meget sart hud???:-)

  1. Hvorfor meget? Synes morgen og aften er ret tilforladeligt? Og bruger kun rensebørste (der masserer mere end den skrubber) hver anden dag (den kan bruges hver dag morgen og aften). Når det er sagt, så er al hud forskellig og man skal selvfølgelig gøre og bruge det der passer til ens hud. Det her er bare hvad jeg gør og slet ikke en ‘opskrift’ der passer til alle :)
   Men holder nu stadig på at (skånsom) rens morgen og aften er et must.
   Ja, de er (også) rigtig gode til sart hud, men tør dog ikke garantere for det hvis din hud er så ekstremt sart, som du skriver. De indeholder nemlig lidt parfume.

   1. Jeg kan lige bidrage med egen erfaring. Har meget skør hud, der flipper ud ved fx for meget vand, og ved frugtsyre m.m. Jeg købte mig en lille smule fattig i de lækre Rudolph Care produkter og måtte efter et par uger pænt forære dem til en veninde, da min hud ikke kunne tåle dem.
    Så prøv at få fat i en prøve et sted, så du lige kan sikre dig, at I passer godt sammen :-)

 2. Må ærligt indrømme at jeg kun renser min hud når jeg har ekstra meget overskud.. Hvilket kun bliver til et par gange om måneden! Meeen, jeg har dog tænkt på at gøre noget ved det, det er bare det der med at komme igang ;)

  NelliesCloset

   1. Jeg byder lige ind her, jeg havde det nemlig lidt på samme måde – især med den der aftenafrensning, som måske egentlig er den vigtigste. På festival blev makeup/renseservietter min bedste ven, og da jeg kom hjem fandt de plads på mit natbord. Så kan jeg simpelthen bare lige hive en fugtig velduftende klud ud af pakken når jeg tumler omkuld i sengen om aftenen. Det bli’r da ikke nemmere – og det er jo bedre end ingenting :)

 3. Jeg elsker min argan olie; duften, følelsen og at det er så nemt. Jeg bruger den morgen og aften – pjasker lunt vand i ansigtet, pumper nogle pump olie ud i hånden og arbejder det godt ind i huden. Varmer en vaskeklud godt op med varmt vand og lægger den over ansigt og hals indtil den re kølig og gentager med at skylle i varmt vand og renser så olien af. Det tager ingen tid og det har ændret min ansigtshud så meget. Det er også en økonomisk og kemifri løsning – dét kan jeg også godt lide.

  1. Det lyder som en lækker rutine. Jeg er også selv glad for olierens (bruger kokosolie) :)

 4. Har længe tænkt om man skulle prøve Clarisonic, men det er jo ikke helt billig, så ville høre hvilken model du har?? Man kan jo spare lidt alt efter om man køber en Mia2, den nye Aria eller en Plus :) Og nogle gode råd til børstehovder??

  1. Jeg har Aria, men synes – mellem os – ikke forskellen mellem den og Mia er slående, så den kan man altså sagtens nøjes med :)
   Start med den børste (til normal hud) der følger med og alt afhængig af hvordan den fungerer kan man så skifte til en mere skånsom eller en der ‘giver lidt mere’. Jeg skifter selv mellem den til uren hud/hud med forstørrede porrer og den til normal hud :)

 5. Hej Emily.
  Jeg har et par spørgsmål til din Clarisonic. Syntes du, at du kommer mere i dybden med din rens ved at bruge den, eller er det måske mere pga. de andre produkter du anvender. Har den fjernet alle dine tilstoppede porer og hudorme, eller formindsker den dem kun.
  Jeg har nemlig selv overvejet at investere i en for at få renset mine tilstoppede porrer og hudorme. Men det er en stor investering, hvis den ikke rigtig hjælper på det. Og selvfølgelig ved jeg godt at du ikke kan love noget, men ville bare lige høre om din mening. :)

  1. Jeg synes den har (været med til, sammen med gode produkter) at gøre en kæmpe forskel. Det er det eneste jeg har prøvet, der rent faktisk har mindsket porrerne og som har gjort at langt færre er tilstoppede. Føler også at de produkter jeg bruger efterfølgende trænger bedre ind :) Der findes forskellige børster til Clarisonic og du kan evt overveje den til uren hud/hud med forstørrede porrer.

 6. Ifølge Pudderdåserne, så behøver man ikke rense om morgenen, bare man renser sin makeup af om aftenen :) Så det kommer nok an på hvilken “guru” man lytter til, og om man kan finde ud af at lytte til sin egen hud, tænker jeg.

  Det er svært, når bloggere fx udgiver deres egen rutine, for folk skal jo huske på, at de ikke nødvendigvis har samme hud, og at den rutine måske ikke er optimal for dem. Og det er ikke en kritik af dig, det er godt med nogle guidelines, bare man som læser husker at tænke selv :)

  1. Det er nemlig en god ting at huske :)
   Jeg ville personligt ikke undvære en let morgenrens, men vi er helt enige om at det er aftenrens der er den vigtigste :)

   1. Kære Sarah,

    Selvfølgelig skal man altid lytte til sin hud – det er skønhedsregel nr. 1. Når det er sagt, så handler dét med at rense huden om morgenen om, at du om natten sveder og samtidig udskiller affaldsstoffer, som du – tro mig – gerne vil af med om morgenen, inden du smører creme på eller lægger makeup. Det behøver ikke at være det helt store renseritual, men har du din hud kær, så giv den lige en hjælpende hånd om morgenen også.

    Og Emily, tak for søde ord.

    Mange hilsner, Charlotte

 7. Hej Emily
  Tak for god oversigt! Kan det passe at der er parabener i “Orange Cleansing Soap”?

  1. Selv tak :) Og ja, det er der, men det er nu ikke noget jeg personligt er så hys med, slet ikke når det ikke er noget der skal blive på huden, men bliver vasket af. Men ellers er Rudolph Care helt uden parabener og også super lækkert. Mádara der kan købes i Magasin, nogle Matas og mange helsekostforretninger er også et vildt lækkert parabenefrit økomærke :)

 8. Endelig kom der et tip jeg kunne forstå! Er rigtig dårlig til at rense min hud fordi jeg bare er træt om aftenen, men nu – har allerede gjort det i dag – skal det gøres, når ungerne er lagt, så tror jeg det kan fungere! Tak for det tip

 9. Uhh, jeg hører blandt de kvinder der ikke lige får det gjort om aftenen….men næste dag i badet. Men jeg har fluks besluttet mig for at gå ud og få renset godt igennem efter jeg har drukket kogt vand med citron og ingefær her til aften! Det er altså præcis det din blog gør ved mig…simpelthen at få lyst til at gøre mig lidt mere umage om det så handler om mad, udseende eller tøj. Jeg har to små børn og jeg kan hurtig komme til kun at prioritere dem, men det er faktisk rart at have små “honningdepoter til sig selv” og disse henter jeg inspiration til fra dig. Så jeg prøver vidst bare at sige tusind tak for en god blog, der lægger på min top 3!

  1. Mange tak Helle, dét gør mig meget, meget glad at høre :) Det er lige netop det, jeg gerne vil. Og på en rar måde uden løftede pegefingre, så det er alletiders hvis det har den effekt. Kan nemt forestille mig at man prioriterer sine børn højest (og godt for det), men er samtidig helt sikker på, at de får en gladere og bedre mor, når der også er ‘små honningdepoter’ (så fint!) i hendes hverdag :) Klem til jer

 10. Jeg er en af dem der ikke renser om aftenen. Det har jeg valgt fra med vilje. For det første fordi jeg ikke går med meget makeup, og det er alligevel forsvundet i løbet af dagen. For det andet fordi at de gange jeg har forsøgt at igangsætte en god renserutine har min hud slået helt ud (også med meget milde, parfumefri produkter) og jeg har fået MANGE bumser. Så det føles lidt som en Lose/lose situation for mig at rense, så nu har jeg droppet det.

  1. Ej, det kan jeg da godt forstå så, det er da også irriterende. Har du prøvet at rense uden vand? Kun med eau micellaire/rensevand (den fra Bioderma er ret skånsom) eller med rensemælk eller -olie (igen uden vand, kun med vatrondel?

   1. Nej det har jeg ikke, har kun haft brugt tre-trins-programmer (rens, skintonic og creme), men havde overvejet noget Bio-derma, så det kan være jeg skal prøve at kaste mig ud i det.

    1. Fra Clinique? Det er ret skrappe sager for mange. Kender mange – mig selv inklusiv og jeg har ellers slet ikke sart hud – hvis hud gik helt bananas af det…

 11. Hej Emily!
  Følger der en oplader med, når man køber Aria børsten?
  Jeg kan nemlig ikke finde nogle oplysninger om det på Magasin’s hjemmeside.
  Der er en fane, der blot hedder “opladere”, hvor man kan købe opladeren til Aria seperat – så jeg er kommet lidt i tvivl mht. om opladeren følger med :) Håber, at du kan gøre mig lidt klogere!

  Mvh,
  Emma

  1. Jepper, der er en oplader med. Endda en smart en der også kan gå i computeren/mobilopladeren med USB-stik. Og som selvfølgelig også kan sættes i en almindelig stikkonktakt :)

 12. Nyder at rense min hud hver aften hvor jeg bruger ca. 5 min., tiden er givet godt ud, da resultaterne er derefter

 13. Hej Emily,
  Jeg kender det så godt det med ikke at orke at rense om aftenen, når man når at blive så træt i sofaen, så den eneste vej min indre kompass peger i retningen af er min seng