Fredagscocktail: Winter White Russians

YAY! Så blev det fredag og weekenden står lige for døren. Jeg skal godt nok arbejde søndag, men det er et interiørstylingjob, så mon ikke det kommer til at føles mere som leg. Det tror jeg. Men nok om søndagsarbejde, for det er fredag nu og jeg skal ud at spise og ryste træbenet lidt i aften og som om det ikke var nok, skal en af mine bedste veninder giftes i morgen.

Så kan det vist kun blive en dejlig weekend :)

Det skal fejres med en lækker drink og i dag er der hele to varianter af klassikeren White Russian på fredagscocktailmenuen. I juleversioner om man vil. Opskrifterne er at finde nedenfor.

Rigtig god weekend til jer søde mennesker <3

ENGLISH RECAP: The weekend is here! Let’s celebrate with a White Russian with cinnamon or mint chocolate syrup. Cheers!

KLASSISK WHITE RUSSIAN
4 cl vodka
2 cl kaffelikør (Kahlúa, Toussaint eller Heering Coffee Liqueur)
6-8 cl sødmælk (eller anden slags mælk)
masser af isterninger

  • Hæld vodka og kaffelikør i et glas.
  • Fyld glasset med is og hæld forsigtigt mælk ned over en ske, så det lægger sig ovenpå spiritusen.
  • Pynt evt. med et par kaffebønner.
  • Rør lidt rundt med sugerør inden den drikkes.

Jeg synes sødmælk smager bedst, men man kan sagtens bruge letmælk eller skummetmælk. De rigtigt frække bruger fløde ;)

Shaket udgave

  • Fyld et glas med is og hæld kaffelikøren i glasset.
  • Ryst mælk og vodka skummende (uden is!) i en shaker.
  • Tilsæt herefter masser af isterninger og ryst igen, så det hele bliver nedkølet.
  • Hæld straks den skummende, cremede vodkamælk forsigtigt over, så den lægger sig ovenpå likøren. Pas på, at der ikke kommer isklumper fra shakeren med. Tag det sidste skum ud med en ske og læg det ovenpå drinken.

Tip: Sæt gerne glassene i fryseren 20 min. før brug. Så holder drinken sig kold længere og isen smeltere langsommere. Og fyld altid glasset med is, kommer man kun et par isklumper i, smelter de lynhurtigt og vander drinken ud.

CHOCOLATE MINT WHITE RUSSIAN

  • Følg samme opskrift som ovenfor men hæld 1-2 spsk pebermyntechokoladesirup (denne her fra Monin er lækker – også i kaffe) i sammen med kaffelikøren.
  • Pynt med en bolchestok.

SUGAR AND SPICE WHITE RUSSIAN

  • Følg samme opskrift som til klassisk white russian, men kom 1-2 spsk sugar and spice-sirup (opskrift nedenfor ellers er denne også god) i sammen med kaffelikøren.
  • Pynt med en eller flere stænger kanel og evt. et par hele kardemommenkapsler.

Jeg ville gerne lave en super nem sirup, der ikke skulle varmes og som var klar på 2 sekunder. Denne fungerer fantastisk og er også lækker i kaffe eller chai. Kan selvfølgelig ganges op efter behov. Her er der blot en lille portion til 2-4 drinks.

SUGAR AND SPICE-SIRUP
2 spsk ahornsirup (eller anden sirup)
1/4-1/2 tsk stødt kanel
1/8 tsk stødt ingefær
1/8 tsk stødt kardemomme

  • Hæld 2 spsk sirup i en kop.
  • Tilsæt krydderierne og rør dem grundigt ud til der ikke er flere klumper.
  • Hæld resten af siruppen i og rør.
  • Voilà!

Og på trods af, at jeg ellers ikke er stor fan af søde drinks (eller mælk for den sags skyld), så elsker jeg altså White Russians. Synes virkelig at de kan et eller andet. Især i de her versioner hvor de nærmest bliver til en dessertcocktail :)

(Visited 7.185 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

  1. Det er bare nogle vildt spændende varianter, du beskriver her. Men jeg skal vist ikke prøve allesammen samme aften ;))
    Rigtig god decemberweekend.
    :) Annette

  2. Sikke lækre varianter af yndlingsdrinken:) Jeg er simpelthen fascineret af alle de lækre fredagscocktails du laver, og drømmer lidt om selv at være ligeså tjekket, men synes det er ret uoverskueligt at starte op med at lave en ligeså fin alkoholsamling din. Derfor kunne jeg rigtig godt tænke mig et indlæg om hvad der skal til, for at have et godt basislager og lidt af det sjove også, så man kan lave forskellige cocktails. Kommer bare så tit til selv at købe en flaske som jeg ikke synes jeg kan bruge i andre cocktails:-/

    1. Dét synes jeg er en rigtig god idé Pernille! Det vil jeg lave en gang i det nye år :)

      1. Dejligt:) Det vil jeg glæde mig til, så jeg også kan blive en ligeså sej cocktail-dame som dig:)

  3. Mmmmh, lækkert! Tror faktisk aldrig rigtigt jeg har prøvet en White Russian (er altid nærig i byen og nøjes med øl haha), men de versioner du har præsenteret her lyder super lækre! Er især ret hooked på at prøve den med chocolate mint. Mums!
    Og så kan de endda laves uden shaker – helt sikkert en fordel, når man ikke ejer en haha (:

    1. Det er en super lækker drink! Og ja, på trods af at jeg egentlig hverken kan lide søde drinks eller mælk, så kan jeg lide den, så det siger ikke så lidt ;)
      Haha… ja, det er smart ;)

  4. Hej
    Til Sugar and Spice versionen, skriver du at der skal bruge
    2 spsk ahornsirup (eller anden sirup)
    og derefter at man skal:
    – Hælde 2 spsk sirup i en kop.
    – Tilsætte krydderierne og røre dem grundigt ud til der ikke er flere klumper.
    – Hælde resten af siruppen i og rør
    ^^ hvilken rest sirup? :)

    1. Hov, det er da også en fejl ;) Det er blot fordi det er nemmere at få rørt krydderierne ordentligt ud, hvis man starter med lidt af siruppen (1/2 eller 1 spsk), men man kan også bare tage det hele på en gang. Håber de bliver gode :)