10 ting jeg vil lave i januar

Ny måned er lig med ny månedsønskeliste. Januar er umiddelbart en lidt kedelig bandit, men når man kigger lidt efter er der masser af dejligheder at gå i krig med. Bl.a. starter fastelavnsbollesæsonen, årets vigtigste højtid, hvis I spørger mig (og den eneste kur jeg skal på i januar/februar), ligesom der er lidt mere tid til fordybelse og selvforkælelse, og al den slags man ikke når i mere hektiske måneder med masser af sociale aktiveteter og arrangementer.

Nedenfor kommer min januarønskeliste, men først skal decemberlisten lige evalueres. Jeg nåede det hele (og lidt til). Altså lige pånær ét punkt og det er lidt pinligt, for det var nemlig lige akkurat det punkt, jeg også har engageret en del af jer i. Jeg har ikke fået læst december måneds læseklubsbog færdig. Ups. Så frygt ikke hvis I også er langsomme, vi napper diskussionen midt/slut januar i stedet.

Og undskyld til de af jer, der har læst den færdig og er klar, parat på diskussion. I er seje. Det var jeg ikke. Men vi gør det lige så snart jeg har fået læst de sidste 200 sider. Amager og halshug!

^^^ Kalenderen er designet af Astrid Rasmussen og kan købes her.^^^

Her er mine 10 ønsker for, hvad jeg gerne vil lave den kommende måned:

 1. Spise fastelavnsboller. Sæsonen starter så småt op nu og frem til det rent faktisk er fastelavn d. 15. februar er jeg en lykkens pamfilius, der skal spise mig igennem alle slags af himmerigsbollen (jeg diskriminerer ikke og kan lide dem alle).
 2. Bage fastelavnsboller. Først og fremmest de her, men måske jeg også skal eksperimentere med andre. Link endelig, hvis I kender en god opskrift.
 3. I biffen (januar er biografmåned for mig) at se Birdman og Foxcatcher.
 4. Rydde op (og ud) i min garderobe og evt. også mine skuffer med dullegrej.
 5. Stimulere indersiden af hovedet med et abonnement på The New Yorker.
 6. Forbi Barburritos nye take away i Gothersgade. Så kan man drømme sig til Tulum og hvide sandstrande, selvom det er januar og gråvejr.
 7. I saunagus og spa på budget i Frederiksberg svømmehal med hende her.
 8. Forbi Kunstforeningen Gl. Strand at kigge på Red Noise udstillingen inden den slutter d. 18. januar. Og nappe Extract med nu jeg er der.
 9. En tur på biblioteket at læse aviser og kigge i bøger og nulre rundt mellem alle reolerne. Det var noget af det bedste jeg vidste som yngre (har brugt hovedparten af min barndom på Frederiksberg Hovedbibliotek) og det er ikke bare alletiders sted at slappe af, men også en god kilde til gratis inspiration og læsning.
 10. Ud at spise på Lillebror, som jeg har hørt mange gode og spændende ting om.

Jeg GLÆDER mig til at høre jeres tilføjelser og hvad I går og drømmer om at bruge den kommende måned på?

Læs decemberlisten her, novemberlisten her, oktoberlisten her, septemberlisten her og augustlisten her.

(Visited 1.949 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

46 Kommentarer

 1. Jeg blev faktisk næsten helt lettet over at høre at du udskød diskussionen af december-bogen, haha. Jeg har fået læst lidt indimellem and, gaver og opgave, men opgaven har fået størstedelen af opmærksomheden. Og det ærgrer mig lidt ikke at kunne fordybe mig i den gode bog, for det jeg har læst, er altså ret godt! Jeg afleverer dog på fredag, og så glæder jeg mig til at læse videre og bruge hele dage på at sidde i sofaen med the og en god bog!

 2. Mhm, fastalavnsboller.. Jeg så nogle i Netto i går og fik lavet mig et nytårsfortsæt (det eneste for mig): Dem vil jeg lave selv! Gerne MANGE portioner. Og din opskrift skal helt klart prøves af :D!! Nammenamme!

 3. Selvom december var travl og hektisk med julegaveindkøb og lidt mange “skal vi ikke lige ses inden jul?” Invitationer, så syntes jeg faktisk, at det var enormt dejligt at være så social, som jeg var i december. Det vil jeg tage med mig ind i januar. Være lidt mere opsøgende og invitere på lidt flere drinks og gåture. Gå lidt mere ud. Hav det lidt sjovt. For eksempel er pizza og drinks på Neighbourhood skrevet på min januarliste :-)

  1. Det synes jeg er en fin ting at tage med sig ind i ‘stille’ januar :) Sikke et dejligt forsæt :)

 4. Det glæder mig, at du også er menneskelig mht. tid og bøger. Om jeg begriber, hvordan du har tid til at læse alle de bøger, du normalt tygger dig igennem. Håber min læselyst returnerer, når jeg engang (sommeren 2017 = om 100 år) er færdig med at studere. Nej vent, for jeg skal være gymansielærer og derfor læse hele tiden i forbindelse med arbejde. Hm, nå, må nøjes med bagsideteksterne så ;)

 5. …mht. til januar skal jeg til 3 eksaminer, fejre min kærestes 25 års fødselsdag hele 3 gange også, et smut til KBH, og dernæst bruge min ferieuge på frivillig gymnasiepraktik. Hvis eksaminerne ellers går godt, skal det nok blive en fin måned :)

 6. Jeg er altså virkelig glad for dine “10 ting at lave i…”. Jeg er selv blevet inspireret til at begynde at lave dem og er startet i denne måned :)

 7. Hej Emily
  Det er godt nok ikke relateret til dette indlæg, men vil gerne høre hvilken model din grå balenciagataske er? :-)

 8. Uhm ja, fastelavnsboller er godt! Er pt. ved at drosle lidt ned ovenpå al julemaden, men når vi kommer lidt længere hen i januar, så er jeg med. Og det kunne da være man skulle prøve at lave nogen selv i år :) Den opskrift du selv har delt herinde ser yderst delikat ud – især med rigtig chokolade på toppen i stedet for glasur. Haps haps!

 9. Hej Emily
  Jeg sad lige og bladrede i dine helt gamle indlæg, fordi det er hyggeligt, og kom til at genlæse alle boganmeldelserne, nye som gamle, og tænkte om du ikke havde lyst til anbefale nogle noveller? Min plan for 2015 er at læse flere noveller, men ender hurtigt med at svømme rundt i klassikerne (Helle, Pia, Haruki og Kenneth) og de er både læst og genlæst. Det vil være godt med lidt kvalificeret input :)

  1. Han danser på sin søns grav af Martin Kongstad er 7 (tror jeg nok) fede noveller, der kan læses uafhængigt af hinanden eller samlet :)

 10. Er blevet ret vildt med din månedlige liste, som jeg synes er ret så hyggelig, selvom jeg ikke selv gør dig kunsten efter. Dog har jeg helt sikkert planer om også at kaste mig over fastelavnsbollerne inden længe! :)
  Må man komme med et forslag til månedens…? Nemlig månedens blogtip. Jeg kunne i hvert fald godt selv bruge et forslag ind imellem til en ny god og hyggelig blog at følge eller bare udforske lidt :)

 11. Nej – krise. Falder fastelavn allerede d. 15. februar? Jamen så har vi da travlt med at få bagt de boller.
  Jeg skal helt klart i gang selvom jeg faktisk havde lovet mig selv en sundheds “kur”. Øv den må vente (ellers må fastelavnsbollerne gøre det ud for et måltid.
  Jeg bruger bare opskriften fra Karolines Køkken. Hvis noget virker, hvorfor så fixe det. Fik et kulturchock da jeg så dem i bagerere her i KBH. Jamen der er jo så mange.

 12. Må jeg anbefale saunagus i Sjællandsgadebadet – det er et fint sted, der emmer af historie. Dét er på min liste.

 13. Hvor den kalender bare skøn – enkel og smuk!
  Min januar skal stå på masser af arbejde, sund mad og hygge med familien. Vi var syge stort set hele december, så nu skal vi se venner og familie igen også.

 14. Jeg er netop selv begyndt at lave denne slags månedsliste – tak for dejlig inspiration :-)
  Jeg skal blandt andet: tage billeder af møbler + diverse sko og se om jeg ikke kan få det solgt til nogle der får mere glæde af det end jer har – lave mini-spa-aften med fodbad, neglelak, dampbad til ansigt, ansigtsmaske og hvad der ellers hører til – gå 100 km (er allerede nuværende tispunkt på 25, så jeg tror godt det kan lade sig gøre) .

 15. De to film ser jeg også meget frem til! :) Og saunagus er bare så dejligt! Super lækker januar til dig :)

 16. Det er altid dejligt at se dine månedsønskelister! Er selv begyndt at lave dem – Man bliver ligesom bedre til at prioritere det, man egentlig gerne vil, når man får det ned på skrift. Min januar måned står blandt andet på udstillingen “Pels – liv og død” (Nationalmuseet), afprøvning af hjemmesiden http://www.earlybird.dk
  samt konsumeringen af et par eller flere ingefærshots… :)

 17. Jeg synes det er flot at du kommer gennem dine lister! Prøvede at lave en men det gik ikke så godt haha.. Nåede 2 ud af 10
  En ting jeg gerne vil i januar er at tage ud og skøjte med mine veninder. Så hyggeligt!

  1. Men det er jo også helt ok. Bare du ‘nåede’ lidt. Det skal jo ikke blive nogle stress-lister, men bare nogle rare ting, man gerne vil lave/nå om muligt :)

 18. FANTASTISK med link til The New Yorker, jeg vidste ikke man kunne få det i abonnoment til DK, og så endda med en gratis måned!! :) fedt!

 19. Der absolut intet på min liste. Sådanne ‘to do’ lister stresser mig, selvom det er gode og sjove aktiviteter/ting på den. Så ovenpå en december måned fyldt med planer, vil jeg nyde ingenting at skulle. Jo, der er en ting jeg SKAL, det er at skrive speciale.. ;) så den restrerende tid skal bruges på afslapning:)

  1. Ja, så nytter det jo ikke. For mig har de den omvendte effekt. Elsker at skrive lister over alting og få meget mere ro i hovedet på den måde. Man skal gøre det der virker for en selv. Og held og lykke med specialet :)

 20. Har den samme historie mht Frederiksberg Bibliotek. Selvom læselysten er til stede, så er der ikke altid tid til at indfrie den.. Men der er altid tid til at gå ind forbi og bladre og nusse og kigge og lytte. Og så er det som at være 14 år igen. Næsten.

 21. Månedens størte to-do: en uge på Gran Canaria! 20 grader og (forhåbentlig) masser af sol. mhm! Jeg glæder mig :-)