Jeres tips til Dubai

dub2

I søndags købte min veninde og jeg en rejse til Dubai. Eller en rejse og en rejse, det er ret beset ‘kun’ en flybillet, for vi skal bo hos en anden veninde, der er udstationeret i Dubai. Hvilket helt bestemt ikke er at kimse ad.

Vi rejser midt i februar og jeg glæder mig usandsynligt meget til en uge i andre omgivelser. Og til sol, varme, afslapning, shopping og ny inspiration. Og masser af lækker mad fra en af mine yndlingsregioner, når det kommer til gastronomi.

Billederne her er fra, da jeg var i Dubai i 2007. Der er sket en del siden. Både med undertegnedes kamerafærdigheder, men helt sikkert også med Dubai.

Så hvis I har været der for nylig, må I meget gerne fortælle mig hvad vi skal se eller lave og hvor vi skal spise og gå på stranden.

Tak :)

ENGLISH RECAP: I’ve just booked a trip to Dubai in February, so please let me know if you have any tips on what to do and where to eat while I’m there :)

dub8dub4dubi1dub9

(Visited 3.823 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Hej Emily,
  Tak for en dejlig blog.

  Jeg var i Dubai i marts 2013, og har et par restauranter jeg på det varmeste kan anbefale (alle steder er det et must at bestille bord, nogle uger i forvejen):

  – Zuma: Lækkert sushi/japansk restaurant, der ligger i et parkeringshus i Down Town Dubai. Lidt senere på aftenen, bliver en del af restauranten en natclub.

  – Mina A’ Salam Brunch-Al Muna, som er en fredagsbrunch.
  Når I reserverer bord, så ønsk med udsigt til Sejlet. Det er en fuldstændig overdådig brunch-buffet, hvor små boder repræsenterer forskellige mad inddelt i nationaliteter. Man kan bestille alkohol med, som jeg ville gøre, hvis jeg var jer ;) Det forvandler sig til en fest, hvor der er livemusik. Det ligger i området Madinat Jumeirah, som er et super lækkert område. Vi kom først hjem klokken-meget-sent.
  Bemærk at der er dress code.

  Rigtig god tur. Jeg er dybt misundelig :)

  Mvh. Anne

  1. Helt enig, den fredagsbrunch er virkelig en kæmpe oplevelse og et af mine bedste minder fra Dubai, jeg er så også RET madglad ;-)

   Og som en anden skriver, så ville jeg også spise en hel del libanesisk mad hvis jeg var dernede. Det er et par år siden jeg var i Dubai sidst, så der er helt sikkert også sket meget bare på de 2 år, glæder mig til at se hvad du får ud af turen og hvad du kan anbefale når du er retur.

 2. Uhh det har jeg Emily!
  Jeg kan virkelig anbefale jer at sætte en hel dag (eller mere!) af til Dubai Mall og Mall of the emirates. De er gigantiske og fyldt med oplevelser og spændende sager – og lækker lækker mad!
  Derudover synes jeg også I bør tage op i Burj Khalifa, og bestil det på forhånd. Tag også ud forbi souk’en <3

 3. Jeg var i Dubai i februar 2012, så det er også et stykke tid siden. Mit bedste tip er klart at spise en masse libanesisk mad, tage forbi deres fuldstændig vanvittige shopping malls, der for mig at se er lidt for meget at det gode – og så allermest at tage på tur i den gamle bydel, hvor der stadig er noget lækkert oldschool marked tilbage i souk’en. Og en tur op i Burj al Khalifa, som både er billigere og nemmere at bestille hjemmefra. Der er dog risiko for, at man ikke kan se så meget pga. sandet i luften.
  God tur. :)

 4. Spis (en stor) bøf på restauranten Asado med udsigt over springvandet ved Dubai Fountain, der spiller hver halve time hver aften :-) og som jeg kan se, der også er blevet sagt – Mall of Dubai, det er farligt for shoppeglade typer ;)

 5. Årh, Dubai.. der er så dejligt med masser af varme og solskin.
  Jeg kunne naturligvis vælge at rekommandere en masse traditionelle sights som diverse malls m.m., men det har I med garanti styr på – det har alle turister vel i bund og grund ;-)

  Well, well.. Jeg har alligevel et par stykker jeg vil anbefale:

  – Morgenmad på Le Pain Quotidien. Det hitter altid uanset hvor man befinder sig i verden.
  – Burgere fra Shake Shack. De er nærmest legendariske og meget smagfulde.
  – Brød og kager fra det gudesmukke bageri Home Bakery.
  – Det store italienske madmarked Eataly.
  – Cupcakes fra Hummingbird og Magnolia, macarons fra Eric Kayser og Ladurée, samt franske kager med masser af smør fra Paul.
  – Zaroob Restaurant. Et trendy spisested med en masse skønne libanesiske retter.
  – Maya. En kæmpe tagterrasse med udsigt udover skyline, der serverer sublim autentisk mexicansk mad.
  – Al Reef Bakery. Smukt er det ikke ligefrem og atmosfæren lettere kaotisk (typisk mellemøstligt), men deres libanesiske brød og kager er helt fantastiske. Også et dejligt pitstop til frokost for lækre fladbrød med fyld.
  – Jones The Grocer. UAEs svar på Claus Meyer. Lækre store madhuse med fantastisk god morgenmad: Æggeretter, pandekager, french toast, grød m.m. Deres burger til frokost er virkelig også dejlig. Serveringerne er også Instagram-venlige ;-).
  – En dagstur til Abu Dhabi er virkelig også anbefalelsesværdigt. Endnu en vanvittig metropol ude i ingenting. Det tager blot én time med taxa, og jeg mener at vi gav omkring 100,- hver vej – benzinen er jo vild dernede :-P

  Jeg kunne faktisk blive ved, men må stoppe… Rigtig god tur :-)

 6. Jeg var i Dubai i julen 2013, og det jeg lige husker, som var godt madmæssigt, var restauranten på SAS Radisson hotellet i Media City, hvor de skifter tema hver hverdag – bla. seafood, mexican osv. Man kan læse mere på deres hjemmeside. Ellers er Burj Khalifa et must, og når I er alligevel er der, så ville jeg slå mig ned på TGI Fridays (jaja, det er selvfølgelig lidt kliché, men godt) i Dubai Mall (mener det er den, der ligger v. Burj Khalifa). De har en skøn terrasse, hvor man kan sidde og spise, mens det der vilde springvand er igang. Og så vigtigst af alt, Textile Souq – hvor man kan få syet tøj til ingen penge på få dage! Tag derhen i begyndelsen af ugen, så kan man sagtens nå at få det med hjem. God tur!

 7. Dette indlæg kommer på et perfekt tidspunkt! Min kæreste og jeg har også lige købt billetter til Dubai i februar! :D Så jeg følger lige med for at få de gode tips!

 8. Jeg var i Dubai for præcis et år siden, og et er klart en af mine absolut favorit ferier. Af spisestedet synes jeg at det er rigtig godt ved marinen. Der er utrolig mange restauranter der, som er gode og meget fornuftige i pris. Det ligger lige ud til en kanal og med lys i palmerne, så der er virkelig flot.
  Et andet tip det er at spise i Dubai mall efter en god shoppetur ;) Der er nogle restauranter som ligger lige ud til fontanten, så sørg for at få en siddeplads ud til den side, så er der musik og lys/vand show hver halve time til maden, det er en super hyggelig oplevelse.
  En af de ting som jeg husker bedst er moskeen i Abu Dhabi, den ligger godt nok et stykke væk, men er virkelig smuk og bestemt et besøg værd.

 9. Bare det var mig :-) jeg kan se du har allerede fået mange fine anbefalinger. Min mand og jeg var der sommer 2013 og forkælede vores smagsløg med en lækker Afternoon tea på Burj Al Arab (sejlet) det var til at betale. Det var en storslået oplevelse at se dens flotte arkitektur og rigdom indefra! Vi smagte masser af små og meget spændende hapsere, bl.a brød lavet på blæksprutteblod :-)
  Ørken safari var også meget spændende oplevelse og p… skægt at køre djævleræs i ørkenen, hvor jeepene nærmest vælter rundt og står lodret inden føreren speeder op igen. Det et SÅ sjovt!
  God rejse til jer!

 10. Min mand har boet der et halvt år, og jeg boede der også i et par måneder med ham, så her kommer lidt hvad jeg vil anbefale…

  Hvis du er til pizza, kan jeg varmt anbefale Bussola på Westin (http://www.bussoladubai.com). Udover lækker pizza er der den flotteste udsigt til “palmen” og en rigtig hyggelig atmosfære.

  Shopping i Dubai Mall (og ja, her er det flotte show med springvand og musik, og her ligger tonsvis af restauranter) og Mall of the Emirates selvfølgelig ;o) Her ligger også Cheesecake Factory. Ja, det er en amerikansk restaurant, men de laver virkelig god mad, der er meget at vælge imellem og deres cheesecakes er guddommelige :) Bare et lille alternativ til den lokale mad.

  Deres supermarkeder er rigtig lækre og de har delikatesseafdelinger med vinbladsruller, humus, oliven osv. til fornuftige priser. Super lækkert til fx frokost.

  “The Walk” er også et rigtig hyggeligt strandområde, med masser af cafeer og restauranter.

  Drinks i Burj Khalifa på AT.MOSPHERE. Husk at bestille bord! Det er “gratis” i den forstand at man skal bruge et minimumsbeløb på drinks. Vi var der lige inden solen gik ned, så fik set Dubai oppefra både i dagslys og mørke.

  Og hvis man er en vandhund, så selvfølgelig vandlandet på Atlantis hotellet. Personligt synes jeg, at Atlantis er meget turistet og ikke noget særligt, men det er stadig en fed køretur derud, da man får set “palmen” på denne måde.

 11. Jeg har læst fast med på din blog flere år, men har ikke kommenteret så meget før – men du er en af mine ynglingsbloggere, og jeg glæder mig altid til nye indlæg fra din side. Så da jeg så dette indlæg, så var jeg simpelthen nødt til at kommentere.
  Jeg bor nemlig i Dubai i øjeblikket, så synes næsten, at jeg bør…

  Som mange siger, så er de store malls – Mall of the Emirates og Dubai Mall noget man skal se. Og kan I lide cheesecake, så ville jeg tage forbi The Cheesecake Factory (ligger i begge malls) – for de er altså bare super gode! Så skal I helt klart se the Fountains ude foran Burj Khalifa/Dubai Mall – det er imponerende, når de danser! Og som de andre foreslår, så er det en god ide, at spise på en af restauranterne, der har en terrasse, der vender ud imod The Fountains, men der fyldes hurtigt op – Jeg kan anbefale Cafe Madeleine som alternativ til f.eks. TGIF (selvom det bestemt også er et godt sted).
  Brug en dag i den gamle bydel – se guldsouk’en og krydderisouk’en og tag en abra over på den anden side (koster 1 aed – de vil gerne prøve at sælge rundture til turister, så bare insister på overfart kun) og kig rundt i Bastakiya området med de gamle fine huse. Nyd følelsen af det gamle Dubai!
  Jeg synes bestemt også, at I skal tage op at se Burj Khalifa – men et alternativ til at købe adgang til udsigtdækket på 124 etage kunne være at bestille high tea (afternoon tea) på deres restaurant Atmos’phere på 122/123 etage. Det er lidt dyrere end bare udsigtsdækket – selvfølgelig – men virkelig en fin oplevelse! Udsigten er fantastisk og det samme er de små sandwiches og kager man får serveret. Og man har virkelig tid til at sidde og nyde udsigten. Begge dele er en stor oplevelse, så man kan ikke vælge forkert!
  Hvis jeg var jer, så ville jeg også tage ud til det nye område The Beach på JBR – det er ret hyggeligt. Der er masser af forskellige restauranter. Og så er det et rigtig godt sted at kigge på mennesker (hvis man kan lide det). Og I kan jo altid tage et smut på stranden først, som jo ligger lige ved området og så bare gå op og spise.
  Der er allerede en, der har nævnt The Grand Mosque i Abu Dhabi, og den er virkelig et besøg værd! Så overvældende og flot. Så hvis I får mulighed for det, så se den. Det samme med ørkenen! Der er virkelig smut derude, så en ørkensafari vil jeg også anbefale. Det er sjovt at køre vildt i sandbankerne – med mindre man lider af køresyge!
  Og nu din veninde bor hernede, så har hun sikkert allerede en masse anbefalinger til jer :) Så vil bare lige slutte af med at anbefale en tur ud i Jumeirah Madinat – det er virkelig et hyggeligt område, meget afslappet og man kan få alkohol overalt derude, da det er hotelområde. De restauranter der allerede er anbefalet kan jeg kun nikke til som værende gode bud.
  Håber I får en fantastisk tur til Dubai!

 12. Hej Emily :-)
  Uh hvor jeg bliver jaloux, når jeg hører du snart skal til Dubai! Jeg har selv været der et par gange, også i februar, og det er ganske enkelt bare fantastisk! Jeg har kun haft fantastiske oplevelser dernede, men “nøjes” dog kun med et par gode rejsetips:
  – Besøg i souk’en: Det permante marked er inddelt i både en stof/tøj-souk og en krydderi/smykke-souk. Disse to ligger adskilt fra hinanden, men der pendler små både frem og tilbage mellem dem hele tiden, og det er simpelthen så hyggeligt at tage den lille bådtur. Souk’sene er helt klart også et besøg værd i sig selv, og jeg køber gerne et pakistansk pashmina-tørklæde med og vanilje og safran fra de forskellige souk’s.
  – Afternoon tea på Burj al Arab (=sejlet): FANTASTISK oplevelse! På trods af det er hundedyrt, er det alle pengene værd at bestille afternoon tea på det famøse sejl. Dette skal dog gøres hjemmefra, da du ikke kan komme ind til hotellet uden en invitation, bestilling eller anden dokumentation på formålet med dit besøg. Men der er så fantastisk smukt og luksuriøst, og man skulle virkelig ikke tro at afternoon tea kan udføres på så eksklusiv en måde (der var live-harpespil og champagne).
  – Gåtur langs marinaen: Denne opdagede jeg først anden gang jeg besøgte Dubai, men er helt klart et besøg værd. Havnen (eller Dubai Marina som det hedder) er meget moderne med masser af caféer, liv og afslappet stemning, og ligesom alt andet i byen, er alt bare super flot og moderne og pænt og vedligeholdt.

  Håber du kan bruge anbefalingerne, og ikke mindst at du får en helt fantastisk rejse til den arabiske perle :-)

 13. Tak, tak, tak hvor er I bare søde og gode. Dejlige tips som jeg GLÆDER mig til at prøve :)

 14. Jeg har selv været i Dubai 3 gange. Tager hver gang ud til global village, og karama market. Det sidste sted kan man prutte om prisen og der er fine og sjove ting til boligen. Også meget skrammel, men har man sans for at lure de rigtige ting, er det er sjovt sted at gå. Global village er udenfor Dubai og et slags marked der er bygget op efter forskellige lande, er sikker på de har en hjemmeside også. Jeg har bla. Selv fundet marrokanske læderpuffe, sommerfugle rammer, sjove babushkaer, glaslys til at hænge i parasollen om sommeren, sølvsmykker, fletkurve mm. :) Rigtig god tur :)