Salat med tigerrejer, edamame, pink grape og mynte

Jeg er lidt af en Dr. Jekyll og Mr. Hyde, når det kommer til min diæt. Eller mangel på samme. For jeg er – som I ved – ret så begejstret for brød (med smør!) og kager. Og chokolade. Og slik. Og is. Og pomfritter. Især is og pomfritter! En slags high carb high fat ;) Når jeg ikke craver den slags, så craver jeg salater, frugt, friskpresset juice og smoothies.

Det er ikke sådan, at jeg kører det ene i en periode, for så at springe fanatisk over til det andet.

Næ, de to sider lever i ret fornøjelig, ubekymret og ukompliceret sameksistens. Det er egentlig et ganske kønt parløb, hvis jeg selv skal sige det og jeg bilder mig ind, at det er en god balance. Eller det vil sige, det er egentlig ikke noget, jeg tænker ret meget over.

Og jeg tænker aldrig, aldrig dårligt om noget jeg spiser (eller giver mig selv dårlig samvittighed med det), men nyder både det ene og det andet og min vægt svinger stort set ikke. Med andre ord: Det fungerer for mig.

Nå ja, jeg løber også en allerhulens masse og er god til at stoppe, når jeg er mæt, men for mig er det vigtigt at have et afslappet forholdt til mad og fremfor alt INGEN forbud og ting jeg ikke må spise. Så får jeg bare sådan lyst til at gøre det ;)

Alt det kan man læse mere om i dette indlæg. I dag skulle det egentlig bare handle om en lækker salat, jeg lavede forleden dag.

Men som sædvanlig kom jeg til at plapre løs. Beklager. Nu til salaten, der både er delikat og aromatisk, men også fyldig og mættende.

Opskriften er nedenfor.

ENGLISH RECAP: A fresh, vibrant and aromatic salad with baby spinach leaves, edamame, tiger prawns, pink grapefruit, pomegranates, toasted cashews and fresh mint leaves. 

SALAT MED TIGERREJER, PINK GRAPE, EDAMAME & MYNTE
– ca. angivelser til 1 person

2 håndfulde babyspinatblade eller andre baby leaves
1 dl edamebønner, pillede
1 rød grapefrugt, skåret i fileter
10 tigerrejer, kogte og pillede (kan købes sådan) eller lynstegte
2 spsk granatæblekerner (se hvordan man piller et granatæble her)
2-3 spsk usaltede cashewnødder, ristet let på en tør pande
ca. 10 mynteblade, evt. hakket fint
saften af 1/2 lime
olivenolie
friskkværnet sort peber

 • Skyl og tør spinaten (eller anden bladgrønt) og læg den i en dyb tallerken.
 • Anret edamamebønner, grapefileter og tigerrejer ovenpå spinaten.
 • Pynt med granatæblekerner, ristede cashewnødder og mynte.
 • Pres en halv lime henover salaten og stænk lidt god olivenolie over. Slut evt. af med friskkværnet sort peber.

Opskriften på den grønne juice, der flankerer salaten kan I finde lige her :)

(Visited 3.696 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Uhm haps for en lækker salat du har der Emiliy! Sådan en kunne jeg godt spise lige nu faktisk! Edammebønner er et fast inventar i fryseren hos mig, de små grønne banditter kan altid lige pifte en salat op eller laves til bønnemos – uhm !!!

  1. Ja, de er virkelig et hit, de små grønne hapsere :) Hvordan laver du bønnemos? Er der en opskrift på din blog?

 2. Mmm, mums. Det ser godt ud.

  Og tak, fordi du deler dit afslappede forhold til mad. Det er dejligt med en slags modpol til den (lidt ekstreme?) sundhedstrend, der fylder rigtig meget på blogs og instagram fortiden.

  Jeg er samme alder som dig, og jeg har det på samme måde. Jeg spiser, hvad jeg har lyst til. Pomfritter den ene dag. Salat den næste. Og så træner jeg. Min vægt har været det samme de sidste mange år, og jeg synes egentlig, at jeg har været – og er – ret godt tilfreds. Ok, jeg gad godt have længere ben, men det kan man jo desværre ikke spise sig til ;)

  Men det seneste stykke tid har jeg oplevet noget nyt. En ny slags usikkerhed og skam… over ikke at løfte tunge bodybuildervægte i fitness, over ikke at spise sparsom salatmad, over ikke at være på kur eller i gang med et stramt tilrettelagt træningsprogram osv.. Og her gik jeg og troede, at jeg ikke var typen, der lod mig påvirke af mit instagram-feed, men det var jeg så lidt alligevel.

  Så tak. Det var godt lige at blive mindet om en normal tilgang til mad, træning og sundhed.

  1. Selv tak du og ja, man kan hurtigt blive farvet af det man bliver oversvømmet med derude på de sociale medier ;)
   Klem

 3. Hej Emily.

  Med fare for at lyde en smule frelst, så vil jeg lige gøre opmærksom på at tigerrejer er en af de fødevarer der har det største klimaaftryk overhovedet. Det vurderes at mellem 10-38 pct. af verdens mangroveskove allerede er blevet ryddet for at give plads til rejefarme (http://www.wwf.dk/?5020/wwf-asc—hvis-du-vil-vlge-ansvarligt-opdrttet-fisk-og-skaldyr). Derudover pumpes rejerne ofte fulde af antibiotika. Jeg er klar over at det er nærmest umuligt altid at spise “det rigtige”, men lige i det her tilfælde kunne man overveje at vælge helt almindelige grønlandske rejer, som både er sundere for dig og for miljøet. Bare et tip :)

  Mange tak for en dejlig blog!

  1. Tak skal du have, blev også gjort opmærksom på det på bloggens facebook i dag. Vidste det slet ikke, men vil bruge grønlandsrejer fremover :)

 4. Kære Emilie

  Hvor er dejligt at følge en med en så afslappet og fornuftig indstilling til mad og sundhed. Jeg forsøger selv at blive bedre til at finde balancen, efter at være blevet påvirket af holdning til mad gennem mit træningsmiljø, hvor det var paleo, der var det helt rigtige. Det fungerede som sådan ok, men jeg kunne ikke holde ud at skulle rammes af dårlig samvittighed blot fordi jeg tænkte på en omgang rigtig pasta, og ikke typen lavet af grøntsager. Jeg endte med at blive stresset over at skulle forholde mig til mad på den måde. Nu forsøger jeg så selv at finde en balance, der passer lige netop til mig, men f… Hvor er det altså svært, når også vennekredsen konstant taler om, hvor meget et måltid skal koste i træningsregnskabet, eller om man nu kan tillade sig at spise det og det… Og ønsker man noget lækkert, ja så skal der altid være en undskyldning til stede, fremfor bare at nyde.
  Jeg håber, at jeg en dag finder balancen, for jeg elsker at lave mad og stå i køkkenet i timevis, og vil ikke rammes af dårlig samvittighed.