Drop hovedrengøring flere gange dagligt

vaskNY

Her til aften giver jeg ordet til en ganske særlig gæst, nemlig en af mine yndlingsskønhedsbloggere, Anette fra Beauty Space. Husk også at følge hende på instagram: @beautyspace :) 

Jeg har givet Anette helt frie tøjler og hendes valg faldt på at skrive om rens. Jeg er selv en renseafficionado, der er i gang både morgen og aften og gerne også med min Clarisonic 3-4 aftener om ugen. Det trives min hud med. Men her er Anettes gode, pragmatiske guldkorn om emnet:

Åhhh ja, jeg elsker rens, skrev Emily, da hun fik dagens emne. Skal vi bare sige, at langt fra alle er lige så entusiastiske, når det gælder hovedrengøring?  Mange har ligefrem dårlig samvittighed – måske fordi fordelene ved rens ikke er indlysende nok (men bare vent), og måske også fordi de falske, sejlivede ammestuehistorier om rens kan føles trættende. Som eksempelvis at det pinedød er nødvendigt også at bruge et renseprodukt om morgenen, fordi huden udskiller alt fra affaldsstoffer til giftgasser om natten. Hør her: Ingen bliver møgbeskidte i løbet af natten (med mindre du sover et virkelig specielt sted). Ja, vi sveder, og ja, vi afstøder dvaske overfladeceller. Ingen af delene kræver andet end vand og en vaskeklud at blive kvit. Min renseanbefaling med indbygget hudfornyelse lyder derfor sådan her:

AFTEN
Brug et renseprodukt både morgen og aften, hvis du har lyst, og hvis din hud har det godt med det. Men det eneste tidspunkt, det virkelig er vigtigt at rense ansigt, er om aftenen. For udover snavs, støv og sved, så skal især makeup og solbeskyttelsesfiltre af. Netop makeup og hudpleje med SPF indeholder ofte silikone, og den vil du ikke i seng med. Hudlæge Leslie Baumann lærte mig for flere år siden, hvordan netop silikonestoffer kan fastholde sved og snask i hudoverfladen og dermed virke tilstoppende. Så rens af hver aften.

MORGEN
Det rækker at skylle ansigtet under bruserens vand – men samtidig kan du sætte gevaldigt skub i din hudfornyelse (altså få friskere, flottere hud med mere glød) med hjælp fra en ganske almindelig vaskeklud (eller konjacsvamp), som giver en let, men effektiv eksfoliering. Det vigtigste er at finde det tryk (med kluden eller svampen) der passer til netop din hud. Nogle aer, andre gnubber. Ved at finde dit tryk og være konsekvent hver morgen er du sikret den billigste og letteste hudfornyelse.

SNUP TIPPET: For dem, der tvivler på, at det nu også med kun at bruge et renseprodukt om aftenen, så er ikke bare Leslie Baumann af den opfattelse, men også hudlæge Janne Touborg og Ole Henriksen. Én undtagelse er dog for personer med akne, hvor bakterierne formerer sig hver 18. time og dermed kræver to x rens i døgnet. Blandt mine favoritrenseprodukter hører de her

// Anette

(Visited 5.021 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Og mig som ellers var så stolt over endelig at have lært at rense morgen og aften. Føler mig jo helt snydt nu! Men holder nu stadig af den der friske fornemmelse af micellar water i ansigtet om morgenen. Det vækker så dejligt (:

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Det tror jeg ikke du skal gøre. Det er netop fint lige at skylle ansigtet eller rense med rensevand, men Anette vil bare gerne pointere, at det ikke er nødvendigt med den helt store tur om morgenen :) Klem

 2. Det er altså sjovt, så forskelligt folk ser på rens!
  Kan huske, at du på et tidspunkt udgav det her indlæg: http://emilysalomon.dk/2014/11/20/husk-nu-at-rense-morgen-og-aften/
  Der kommenterede jeg også, fordi jeg netop ville sige, at det jo var forskelligt for alle, også alt efter, hvem man lyttede til og sin hud osv.
  Der skrev Charlotte, at man udskilte affaldsstoffer om natten, og der siger Anette jo så noget lidt andet her.
  Det viser jo bare, at det er en jungle, og det er simpelthen svært med de råd der :)
  Spændende indlæg!

  1. Lige præcis mht. at man skal gøre det, der virker for en selv :) Og tror – hvis vi skal udlede en samlet facit – ikke at der er nogen der er uenige omkring at det er fint lige at skylle ansigtet med vand/bruge en rensevand om morgenen :)

 3. @Lisbeth – Du skal både være stolt, glad og nyde de renserutiner, der passer til dig og din hud. Hold endelig fast i dem. Det jeg bare gerne vil imødekomme er den dårlige samvittighed ALT for mange kvinder har, når det gælder rens. Og den er næret af, at vi bliver fortalt, at der sker så meget om natten med huden. Ja, vi sveder og afstøder overfladeceller om natten – og begge dele kan bruseren eller hane-vandet tage næste morgen. Hvad der derimod virkelig er vigtigt er, at få SPF og makeup af om aftenen. For mig virker det altid bedst at rense af, inden jeg slænger mig i sofaen om aftenen. Stor hilsen Anette

 4. @Sarah – Jeg er helt med på, hvad du siger og jungle-følelsen er du langt fra alene om. Selvom hudpleje ikke er noget, der på alle områder kan sættes to streger under, så er der alligevel ingredienser med solid videnskabelig opbakning (men det er en anden historie). Tilbage til rens: Jeg arbejder tæt sammen med en række hudlæger og vi har behandlet rens en del (også i forbindelse med min næste bog, som kommer til september). Hvad der virkelig er ærgeligt er de mange skræmmehistorier om nattens affaldsstoffer…Det er de indre organer som lever og nyre, der udskiller affaldsstoffer. Huden udskiller to ting om natten: sved og sløve overfladeceller. Så igen: har man det godt med at rense to gange dagligt, så er det det man gør, men behovet for et renseprodukt er om aftenen mht. at få SPF, makeup og dagens ‘snavs’ af. Mange tak fordi du skrev. Stor hilsen Anette

 5. Dejligt! Min hud slår ud hvis jeg “piller for meget ved den”. Selfølgelig skal make up af, men den fucker fuldstændig op hvis jeg giver den for meget energi.

  1. @Simone – SÅ GODT, at du lytter til din hud. Faktisk er ‘over-rens’ en lige så stor udfordring som nul rens. En måde at følge med på – og se hudens grænse – er ved at anskaffe sig et zoom-spejl (du ved dem, der er på hotelbadeværelser – Matas har dem billigt). Her ses alle forbedringer (og det modsatte) tydeligt, så det er lettere at fortsætte af den rigtige vej. Lyder nu som om, du allerede har fundet den rette rense-rute. Stor hilsen Anette

 6. Dejligt inspirerende indlæg på en tidlig torsdag (fredag) morgen!
  Mit problem er, at jeg ikke orker det der rensning. Ja, dårlig undskyldning, i know! Men når jeg (endelig) beslutter mig for at gå i seng om aftenen, kan det kun gå for langsomt, og de “overflødige” rutiner bliver ikke tilgodeset.
  Om morgenen har jeg forsøgt mig med både at vaske og skylle ansigtet. Her er mit problem, at min hud føles udtørret efterfølgende, og derfor må jeg smøre med creme. Det fungerer ikke super godt sammen med pudder…

  Men det lader til, at jeg må give det en chance mere. Fornemmer, at det alligevel er for godt til at springe over :-))

  1. @Louise – 1000 tak. Og JA, det er for godt til at springe over. For mig virker det godt, at rense hud tidligt på aftenen – medmindre jeg skal ud. Om morgenen tror jeg du vil få stor glæde af en ‘fugt-undertrøje’, hvor du efter at ha’ skyllet/renset (hvad du nu gør), mætter huden med en helt tyndtflydende serum (fx Nilens Jords fugtserum eller Rønsbøls fugtspray) og topper med (mindre) ansigtscreme. Lad huden absorbere (børst hår, tænder…osv.), inden der pudres. Stor hilsen Anette

 7. Åh hvor et skønt indlæg. Jeg har lige nettop her til morgen tænkt over om jeg nu gør det rigtige.
  Jeg vasker mit ansigt hver aften med en rensemælk fra Rodulph Care, og bruger min højtelskede konjacsvamp. Jeg kan tydeligt mærke forskel hvis jeg ikke bruger svampen, så bliver min hud uren og mere tør.
  Jeg bruger ikke creme da jeg ikke bryder mig om at jeg ikke ved hvad der er i, men der imod olie. For tiden har en en fed mandelolie som jeg “sover med”.
  Næste morgen vasker jeg nogle gange mit ansigt i vand, men hvis jeg vasker mit ansigt og ikke fugter den bagefter bliver den stram. Og jeg har ikke tid til at olien trænger ind om morgenen. Så oftes lader jeg den bare være :)

  1. @Theresa – Åh, hvor er jeg glad for dine ord og fordi du deler den rutine, der virker for dig. Den lille daglige eksfoliering (om det er med svamp eller vaskeklud) er måske nok verdens billigste hudfornyelsestrick. Stor hilsen Anette

 8. Det er også metoden jeg bruger, hvor jeg renser huden om aftenen og bruger Vichy natcreme til min +40 hud. Om morgenen giver jeg mit ansigt det kolde gys ved at holde mine hænder som en skovl og hælder koldt vand i ansigtet, og dubber det tørt og drikker vand. Det er en god rutine. Min hud vil simpelthen udtørre hvis jeg renser huden både morgen og aften, og mener heller ikke det er nødvendigt at rense huden om morgenen. .0) tak for god inspiration

  smil Lene .0)
  http://justlove2ndhand.blogspot.dk/

 9. Åh jeg har faktisk et spørgsmål, som jeg ikke rigtig har kunnet finde et svar på! Hvis man nu ikke har make up på, vil du så sige at en “rigtig” rens eller blot en omgang vand (evt. Med vaskeklud – tak for tippet!

  1. Rens af om aftenen (uanset hvad), for udover forurening (et nyt studie viser desværre at netop forurening faktisk er et større problem for huden end man hidtil har troet) og sved, så indeholder meget hudpleje silikone (især cremer med SPF), og den er rar at få af om aftenen. Stor hilsen Anette

 10. Åh ja, rens!! Det har været et issue for siden jeg var 13, og nu runder jeg snart de 30! Min hud er ikke slemt ramt af acne, men den har desværre en slem tendens til at få tilstoppede (betændte) porer og hudorme. I teenage årene accepterede jeg det som en del af processen, i tyverne kæmpede jeg desperat med alverdens metoder og nu har jeg vist bare givet op (måske det bare er mine skøre hormoner). Men jeg bliver alligevel lidt nysgerrig på hvad en konjac svamp kan gøre!? Og hvad kan det bedste trick mod tilstoppede porer mon være?

  1. @Nina – Med det du beskriver, så vil jeg i dit tilfælde rense to gang i døgnet (hvis der er akne involveret). Et produkt, jeg tror, du vil få stor glæde af er SKIN SMOOTHING TREATMENT fra Danish Skincare, som indeholder 2 pct. salicylsyre (bruges på en vatrondol, hvor du føler dig tilstoppet – giv behandlingen 2 måneder). Konjacsvampen vil give dig en mekanisk eksfoliering, og dermed skubbe positivt til din hudfornyelse. God arbejdslyst. Stor hilsen Anette