Blåbærscones med citronglasur

I weekenden bagte jeg for første gang scones selv. Ved ikke hvorfor, men jeg troede, at det var noget bikset noget. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Da scones er lavet af en dej med bagepulver, kræver de hverken æltning eller hævning og kan røres sammen på et kvarters tid. De skal bage i 20 min. (mine fik lige en anelse for meget, ups), så alt i alt kan man have lækkert hjemmebag klar på under en time og med en ret lille arbejdsindsats.

Jeg er i alle tilfælde fan og glæder mig til at eksperimentere videre. Tror der skal rabarberscones på menuen næste gang og så vil jeg også prøve at bage de klassiske, engelske der skal serveres med clotted cream og syltetøj.

Disse er amerikanske scones (inspireret af denne opskrift) og hører til i den mere kageagtige afdeling (og kræver ikke smør eller andet tilbehør med mindre man er meget uartig). Blåbær kan erstattes af andre bær eller anden frugt alt efter hvad man kan lide.

God bagelyst :)

Ps. HVIS man nu er lidt til den uartige side, så skulle jeg hilse at sige fra nogen, at de er ret gode med en kugle vanilleis til også …

Pps. Er vist up to date med at svare på weekendens kommentarer (til bl.a. dette indlæg), men hvis jeg har overset din kommentar, så spørg endelig igen :)

ENGLISH RECAP: Blueberry scones with a lemon glaze. Recipe here.

BLÅBÆRSCONES MED CITRONGLASUR 8 stk.

5 dl mel
1 spsk bagepulver
1/2 tsk salt
3 spsk sukker
5 spsk smør, koldt og skåret i terninger
2,5 dl piskefløde (hold lidt tilbage til at pensle med)
2,5 dl blåbær

GLASUR
1/2 dl citronsaft
2,5 dl flormelis
fintreven skal fra 1/2 citron
1/2 spsk smør

 • Forvarm ovnen til 200 grader.
 • Sigt mel og bagepulver ned i en stor skål og tilsæt salt og sukker.
 • Hak smørret ud i melet og smuldr det derefter med fingrene til det er nogenlunde ensartet og fint grynet. Men lad være at nulre det for længe.
 • Lav en fordybning i melet og hæld fløden i (hold en anelse tilbage til at pensle scones’ne med). Saml dejen hurtigt med en ske eller spatel. Lad være med at røre for længe, bare til den er samlet og ensartet.
 • Vend dejen ud på en let melet overflade og tryk den ud til en stor plade.
 • Hæld blåbærrene over og fold dem derefter forsigtigt ind i dejen, til de er jævnt fordelt.
 • Form nu dejen til en stor kugle og tryk den flad til en cirkel på ca. 30 cm i diameter.
 • Del den i 8 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med den resterende fløde.
 • Bag dem i 18-22 minutter eller til de er svagt gyldenbrune. OBS! Mine fik lidt for meget… ups…
 • Tag scones’ne ud og lad dem køle af på en rist mens du laver glasuren.
 • Sigt flormelis ned i en skål og rør det sammen med citronskal og -saft. Kom smørret ved og kom det i mikroovnen i 30 sekunder (eller i en gryde over svag varme) til smørret er smeltet og glasuren er glat og ensartet.
 • Hæld glasuren over scones’ne og lad den lige sætte sig lidt inden de serveres.
 • Velbekomme :)

Den syrligt søde glasur sætter virkelig prikken over i’et.

Nyd scones’ne med en kop te og rart selskab.

HAPS!

(Visited 4.137 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

  1. Tak og ja, så lækkert og lidt overset :) Må prøve med rabarber snarest! Klem Emily

 1. Ser lækkert ud! Elsker scones, og bager dem gerne efter en opskrift, hvor man bager dem halvt, køler af og putter i fryseren. Når man så får gæster, eller bare har lyst til en lun scone til eftermiddagstheen tager man dem op og bager færdig.

  Hvis du finder et sted i København, hvor man kan købe clotted cream, siger du så ikke til? Jeg er ikke lykkedes med at finde det, og syntes det var en lidt lang proces at lave det selv.

  1. Av, det er en god idé! Tak Vibeke :)

   Har set det hos Tante The for et stykke tid siden, men ved ikke om de stadig har det? Ellers er regulært flødeskum en glimrende erstatning ;)

   Knus

 2. Nøj hvor ser de bare lækre ud Emily! Tak for opskriften! Dem vil jeg prøve at lave! Måske lidt sundere ved at erstatte fløden med mælk eller en knap så fed fløde. Tror du det vil fungere med mælk? :-)
  Knus Malene

  1. Det et forsøg værd, men tør ikke love det. Men i så fald ville jeg nok bruge sødmælk/en anden fløde. Ellers er jeg bange for at de bliver meget tørre/smuldrende :) Klem Emily

 3. Lækkert! Jeg pønser på at bage dronning elizabeth d 2’s scones der står på første side af bogen Letters of note (en bog, hvor de mest betydningsfulde breve er samlet gennem tiderne)

 4. De ser virkeligt lækre ud! Jeg skal holde engelsk afternoon tea for familien på søndag. Skal da vidst have disse scones skal på bordet! :) Til almindelige scones, kan jeg anbefale lemon curd fra Perchs Tea room. Magisk kombination!

 5. ej ja, det lyder da ret nemt! Dem vil jeg prøve at bage:) Hvorfor skal man egentlig sigte?

  Kh P

  1. Ja, gør det. For at undgå klumper ;) Men personligt er jeg altså for doven til det og det lykkes som regel fint alligevel ;) Knus Emily

 6. Hej Emily.
  Kan man bage dem om aftenen og
  servere dem næste formiddag, eller hvor længe kan de ca holde sig friske? :-)

  1. Det kan du sagtens. Opbevar dem gerne i en papirpose eller en brødkasse til næste dag og vent evt. med at komme glasuren på til om morgenen :)